Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Economia i Empresa

Bases de dades de l'àmbit temàtic

Academic Video Online-AVON recull aproximadament uns 80.000 vídeos d’àmbit acadèmic que ofereix ProQuest. Els títols abasten la més amplia gamma d’àrees temàtiques, incloent antropologia, negocis, assessorament, cinema, salut, historia, música i més.

Academic Video Online inclou vídeos amb rellevància curricular: documentals, entrevistes, llargmetratges, actuacions, programes de notícies, demostracions, estrenes i material d’arxiu.

També hi podem trobar més de 14000 títols de l’editorial Alexander Street Press, editor electrònic de bases de dades acadèmiques.

NOVETAT! Interactivitat: adaptació dins de l'aula

  • Podem interactuar mitjançant la col·laboració , la reflexió i l'avaluació. Eines pedagògiques dins del vídeo que ens permeten fer qüestionaris, invitacions al debat, preguntes, etc. 

 

Accedeix-hi

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Guia d'ús ProQuest (castellà)

Guia ProQuest Alexander Street Video Platform (anglès) 

Juny 2023. Webinar: Funcionalidades interactivas en Academic Video Online (castellà). 60 minuts. 

Alimarket proporciona informació sobre els sectors: alimentació, envasos, non food, logística, hotels, restauració i construcció. També disposa d’informes i notícies relacionats amb aquests sectors. 

Dades estadístiques i informació de sectors espanyols. Disposa d’un cercador avançat.

Si vols accedir a tot el contingut subscrit, fes-ho a “Mi cuenta” i posa les Claus que hauràs de demanar a crai.bellissens@urv.cat

Accedeix-hi

Aranzadi inclou legislació, jurisprudència, projectes de llei, convenis col·lectius, ajuts i subvencions, formularis, diccionari jurídic i bibliografia.

L’apartat de Legislació conté disposicions estatals, autonòmiques (ambdues a text complet a partir de 1978) i comunitàries (legislació europea des del 1952 fins a l’actualitat. Recull una selecció de disposicions del Diario Oficial de las Comunidades Europeas de les sèries L i C i documents COM).

L’apartat de Jurisprudència conté totes les sentències del Tribunal Constitucional; del Tribunal Suprem a partir de l’any 1992 i una àmplia selecció dels anys anteriors; selecció de la jurisprudència dels Tribunals Superiors de Justícia, Audiències Provincials i Audiència Nacional i igualment del Tribunal Europeu dels Drets Humans i del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees.

L’apartat de Bibliografia conté articles a text complet o referències bibliogràfiques.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

 

 

undefined

 

Biblioteca Online ENI  és una plataforma que proporciona accés a més de 200 llibres electrònics sobre informàtica tècnica en castellà de l’editorial Ediciones ENI.

Inclou més de 160 títols classificats en vuit categories temàtiques:

Gestió i Empresa, Web i e-Màrqueting, Sistemes i xarxes, Desenvolupament, Servidors i Aplicatius, Organització del sistema d’informació, , Ofimàtica informàtica personal, Disseny i Animació i, finalment, .

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

BOE (Boletín Oficial del Estado)

Accedeix-hi

BOPT (Butlletí Oficial de la Província de Tarragona) és un instrument d'informació pública que té la missió de fer transparent la gestió de les diferents administracions als ciutadans i permetre la seva participació.
L'edició és diària, de dilluns a divendres, exceptuant-ne els festius intersetmanals. 

Accedeix-hi

BORME (Butlletí Oficial del Registre Mercantil) publica les dades jurídiques i econòmiques de les societats i d'altres persones que s'hi inscriuen, de manera que puguin ser coneguts pels qui contracten amb elles; d'aquesta manera, es contribueix a la seguretat del tràfic jurídic mercantil.

Publica les dades en dues seccions:

  • La Secció Primera que s’anomena “Empresaris”
  • La Secció Segona que s’anomena “Anuncis i avisos legals”

Accedeix-hi

Guia d'ús 

Cadmus. Repositori de recerca d'accés obert que conté les publicacions dels investigadors de l'Institut Universitari d'Estudis Eurpeus de Florència

Accedeix-hi 

 

Col·lecció completa de documents sobre canvi climàtic i de lleis que conté la literatura grisa de la font original, no editada i no redacta (no revisada per parells) en anglès, centrada en el canvi climàtic i la llei. 

S'incorpora a la categoria de dret qualsevol disciplina de dret que abordi el canvi climàtic, inclòs el dret empresarial, el dret ambiental i el dret dels drets humans. 

Els materials de la col·lecció provenen d'un àmplia gamma d'organitzacions del sector públic i privat, institucions i/o individus d'arreu del món. 

Aquesta col·lecció està editada per Human Rights Internet (HRI)

Accedeix-hi

 

Portal de la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV) organisme encarregat de la supervisió i inspecció dels mercats de valors espanyols i de l’activitat de tots els que hi intervenen.

També assessora el Govern i el Ministeri d’Economia en matèries relacionades amb el mercat de valors.

Rep un volum d’informació important de i sobre els intervinents en els mercats, gran part de la qual està continguda en els seus Registres Oficials i té caràcter públic: valors i societats emissores de valors, mercats de valors i intermediaris, institucions d’inversió col·lectiva.

Es poden consultar els comptes anuals i els informes d'auditoria que les societats emissores. 

Accedeix-hi

DART-Europe E-theses Portal és el portal europeu que ofereix més de 800.000 tesis d’investigació d’accés obert de 617 universitats de 28 països europeus.

Accedeix-hi

Help Dart Europe

DATACOMEX és una aplicació web que permet generar on-line informes del Comerç Exterior espanyol i europeu dels darrers anys (tributs, exportacions, importacions, gràfics…).

Dades mensuals des de 1995 del comerç declarat per països, mercaderies, fluxes, comunitats, transport i lliurament.

Els criteris de cerca permeten elaborar diferents tipus d'informes: històrics, comparatius i gràfics.

Accedeix-hi

Guia d'ús DATACOMEX 

Dialnet Plus recupera articles i alguns llibres de moltes disciplines entre elles Economia i Empresa i en diferents llengües: català, castellà, gallec…Moltes vegades està disponible el text complet.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI

Distribución y Consumo és una revista d’informació sobre sectors agroalimentaris, distribució i consum.

Consta de cinc números anuals i pots trobar articles a text complet.

Accedeix-hi

 

DOAB (Directory of Open Access Books) és un directori de llibres en accés obert. Ofereix accés a continguts acadèmics a text complet i en permet la descàrrega. 

Accedeix-hi

 

DOAJ és un directori en línia que indexa i proporciona accés a revistes d’alta qualitat, d’accés obert, revisades per parells.

DOAJ és independent. Tots els serveis DOAJ són gratuïts, inclosa la seva indexació. 

Accedeix-hi

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

El DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) es publica diàriament de dilluns a divendres no festius (o en un dia festiu si així ho disposa la Secretaria del Govern), en dues edicions en català i en castellà.

La Llei 2/2007 del Diari Oficial estableix el caràcter oficial i autèntic del DOGC digital.

Accedeix-hi

eLibro.net Inclou més de 103.000 llibres electrònics en espanyol de més de 500 editorials.

Proporciona accés als títols de tots els àmbits temàtics: Ciències Socials, Ciències Econòmiques, Arquitectura, Urbanisme i Disseny, Belles Arts, Ciències Biològiques, Ciències de la Informació i de la Comunicació, Ciències de la Salut, Ciències Exactes i Naturals, Informàtica, Enginyeries, Psicologia i Ficció.

La plataforma permet la lectura en línia dels llibres i per a la descàrrega és necessari registrar-se i instal·lar l’aplicació eLibro al vostre dispositiu.

Accedeix-hi

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

Guia d'ús elaborada pel CRAI

eBook Collection (EBSCOhost) és una col·lecció dels llibres electrònics de diferents temàtiques i editorials que la URV ha adquirit al distribuïdor EBSCO.

Podeu limitar la cerca per matèria o seleccionar una categoria des de l'opció "Browse by Category", per exemple, "Business & Economics"

Accedeix-hi

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

ECONLIT recull referències d’articles i de llibres sobre economia i finances: teoria monetària, història econòmica, economia pública, etc. Elaborada per l’American Economic Association i d’abast internacional.

Indexa també alguns Working Papers de RePEC (Research Papers in Economics), conferències i obres col·lectives.

Pots accedir al text complet d’aquelles revistes que la URV tingui subscripció o estiguin en obert.

La llengua de consulta és l’anglès

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

 

EIKON és una base de dades per a l'anàlisi financera que ofereix  informació financera i analítiques de diferents mercats i indústries. 

Conté dades econòmiques i financeres d’empreses a nivell mundial.

Eina que cobreix mercats financers. 

Informació de companyies cotitzades.

Sèries macroeconòmiques.

Disposa de sèries estadístiques de més de 50 anys a nivell internacional (OECD, Eurostat, el FMI, agències estadístiques nacionals, agències financeres i elaboració pròpia, etc.).

- Renda variable (informació de companyies, amb una selecció de dades de Worldscope), Renda fixa (inclou bons internacionals /eurobons),  Fons d’inversió, Índex de renda fixa i variable, Indicadors macroeconòmics, Tipus d’interès i Tipus de canvi, Commodities, Futurs, Opcions, Estimacions de companyies de IBES.

Interessant per a:

1. Sèries temporals, per a preus i indicadors diferents d’instruments financers.

2. Presentacions gràfiques i anàlisi.

3. Cerca i creació d’informes.

Permet exportar les dades a Excel, Word o Power Point.

Per accedir-hi és necessari usuari i contrasenya que cal demanar al CRAI Bellissens.

Accedeix-hi 

Guia d'ús d'EIKON

 

EMERALD conté articles de revistes sobre gestió d'empreses i enginyeria de l'editorial Emerald. 

Si vols explorar tot el contingut de la plataforma clica l'enllaç de sota. Podràs filtrar pel contingut al qual hi té accés la URV des de l'opció "Advanced Search" i escollir al desplegable "Access Type" l'expressió "Only content I have access to".  

Accedeix-hi 

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

epDATA creada per l'Agència Europa Press. Consulta gratuïta previ registre. 

Conté estadístiques i gràfics d'àmbit espanyol sobre diferents temes: població, vivenda, atur, etc., de fonts oficials com l'INE.

Accedeix-hi

 

EUR-LEX Ofereix accés gratuït a la legislació de la Unió Europea i a altres documents de la institució, considerats de caràcter públic.

Conté prop de tres milions de documents des de l’any 1951 i s’actualitza diàriament.

Hi trobaràs:

  • Edicions diàries del DOUE (Diari Oficial de la Unió Europea) en línia.
  • Legislació de la Ue (tractats, directives, reglaments, decisions, legislació consolidada, etc.)
  • Documents preparatoris (propostes legislatives, informes, llibres verds i blancs, etc.)
  • Jurisprudència de la UE (sentències, autors, etc.)
  • Acords internacionals
  • Documents de la AELC (Associació Europea del Lliure Comerç)
  • Síntesi de la legislació de la UE (situen els actes jurídics en el seu context i els expliquen en un llenguatge senzill)
  • Altres documents públics

Es pot consultar en qualsevol de les 24 llengües oficial de la UE.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Ajuda EUR-LEX

 

Europeana.eu és una biblioteca digital amb més de 2 milions de registres, incloent imatges, textos, àudio i vídeo de museus europeus, galeries, biblioteques, arxius i col·leccions audiovisuals

Accedeix-hi 

Banc Central Europeu facilita estadístiques necessàries per dur a terme les funcions assignades al Sistema Europeu de Bancs Centrals.

S’ocupa principalment de les estadístiques monetàries i financeres, les estadístiques sobre reserves internacionals de l’Eurosistema i les estadístiques sobre tipus de canvi efectius nominals i reals de l’euro.

L’accés a les estadístiques es gratuït i poden descarregar-se a Statistical Data Warehouse.

Accedeix-hi

European Sources Online (ESO) és un servei d'informació sobre les institucions i les activitats de la Unió Europea, els països, les regions i altres organitzacions internacionals d'Europa. També inclou qüestions generals d'importància per als investigadors europeus o els ciutadans. 

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Eurostat (Statistical Office of the European Communities) és l’oficina estadística de la Unió Europea. Recopila i analitza dades sobre els diferents instituts d’estadística europeus i promou l’harmonització dels mètodes estadístics dels estats membres.

També produeix dades macroeconòmiques que donen suport a les decisions del Banc Central Curopeu en política monetària i les dades regionals i classificació (NUTS) que orienten les polítiques estructurals de la Unió Europea.

Ofereix les dades estadístiques de manera gratuïta.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Guia d'ús EUROSTAT

FACTIVA conté text complet de premsa nacional i internacional: 2.300 diaris (La Vanguardia, El País, El Economista, The Times…), revistes (Expansión, The Economist, Fortune, Newsweek…) i publicacions de la Unió Europea (Eur-Lex), etc.

No és necessari identificar-nos per accedir al seu contingut. 

1- Búsqueda - Creación de búsqueda

2- Búsqueda de texto libre :

- wc>0 si volem llegir l'últim número de una publicació

- paraules clau o matèria que volem cercar 

Omplim tots els camps segons la imatge. 

El resultat de la cerca ens mostra els articles publicats al diari el dia d'avui. La seva lectura és en format HTML 

Amb les opcions de la part superior de la pantalla podrem: 

1- veure articles relacionats

2- enviar articles seleccionats per correu electrònic

3- imprimir

4- guardar

5- descarregar els articles en format RTF

6- Descarregar els arxius en format PDF

7- Accedir a les FAQs

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

 

IDESCAT és el portal de dades estadístiques de Catalunya amb indicadors econòmics i socials: població (edat, sexe..), societat (qualitat de vida, benestar social...), territori, economia (mercat de treball...), medi ambient,  etc.

Les sèries també mostren les variacions interanuals i les dades comparatives amb Espanya.

La periodicitat és anual.

Accedeix-hi

IGI-Global InfoSci-Books és una base de dades que inclou més de 5.500 llibres electrònics sobre diferents àmbits de les ciències socials, economia i empresa, educació, dret, comunicació, humanitats, ciència i tecnologia i ciències de la salut.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

InDICES CSIC. Similar a DIALNET, recupera articles, llibres, etc. publicats a revistes científiques espanyoles i d'Amèrica llatina sobre diferents disciplines, per exemple, Economia, Empresa, màrqueting...

En molts casos proporciona el text complet.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

 

INE (Instituto Nacional de Estadística) produeix informació estadística d’Espanya d’àmbits com l’economia, la societat, demografia, indústria, mercat laborals, serveis, medi ambient, etc.

Ofereix les estadístiques gratuïtament en diferents formats: taules de resultats, sèries temporals, notes de premsa, fitxers de microdades i publicacions divulgatives i especialitzades.

Accedeix-hi

Ingebook. Plataforma de llibres electrònics en castellà.

La URV ha subscrit alguns dels llibres de text i manuals bàsics universitaris de diferents àrees: arquitectura i enginyeria, economia i empresa, dret, informàtica, ciències de las salut, etc.

Clica el botó "Accede a tus títulos" per veure els títols que la URV ha subscrit. 

Accedeix-hi

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

Guia d'ús Ingebook (vídeos i tutorials)

El Fons Monetari Internacional publica estadístiques que es poden consultar a la base de dades International Financial Statistics (IFS). 
Recull les dades estadístiques de més de 200 països des del 1948. 

Inclou sèries temporals sobre préstecs, tipus de canvi, IPC, balanç de pagaments, índex de desenvolupament financer  i altres indicadors econòmics i financers globals i per països. 

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Guia d'ús d'International Monetary Fund

 

 

undefined

 

JournalTOCs és un portal gratuït de sumaris de revistes acadèmiques (TOC / Taules de Contingut)  dels darrers números publicats de més de 35.900 revistes. Creat per l'Institut for Computer Based Learning de la Heriot-Watt University d'Edimburg. 

Trobaràs revistes de diferents matèries entre les quals destaquem: accounting, banking and finance, business and economics, economic sciences, international commerce, macroeconomics, management, marketing and purchasing, microeconomics. 

De les revistes en accés obert pots accedir al text complet de l'article. 

Podràs a més, exportar les citacions dels articles als gestors de referències bibliogràfiques Refworks i Zotero i rebre alertes cada vegada que es publica un número nou d'una revista. 

Accedeix-hi

Guia d'ús 

JRC Publications Repository

El dipòsit de publicacions del JRC dona accés als resultats de la investigació del Joint Research Centre: informes, articles, informes tècnics i altres resultats científics en l'àmbit de les Ciències Polítiques

El contingut creix diàriament a mesura que s'afegeixen noves publicacions al repositori

Accedeix-hi 

JSTOR és una plataforma que dona accés a més de 12 milions d’articles de revistes acadèmiques, llibres i fonts primaries de 75 disciplines.

Pots filtrar per les matèries: Business, Economics, Finance, Management, etc.

Accedeix-hi

 

Mason OER Metafinder cerca a la vegada a 16 buscadors de REA  a temps real. 

Accedeix-hi

McGraw Hill. Accedeix als llibres de l'editorial subscrits pel CRAI des de la plataforma VitalSource. 

tenim subscrits amb aquesta editorial llibres de Bibliografia Bàsica a alguns dels ensenyaments de la Facultat d'Economia i Empresa.

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

 

L'1 de gener del 2020, el Fons Monetari Internacional (FMI) va fer que la plataforma Monetary Fund eLibrary fos gratuïta per a tots els usuaris com a part del seu compromís de suport a la investigació i a la ciència oberta.

Monetary Fund eLibrary  proporciona accés lliure a llibres i monografies, estadístiques del FMI, informes i revistes. Podem filtrar tota la informació per país o regió, matèria, tipus de document i per autor o editor.

L’accés és gratuït, però si volem ens podem registrar i crear un compte a Mi cuenta que ens permetrà guardar cerques i crear un perfil. També ens podem crear alertes per correu electrònic

Accedeix-hi

Guia d'ús i FAQS IMF

My News és una hemeroteca que ofereix accés a milions d'articles de premsa impresa (des de 1996) i de premsa digital (des de 2008) principalment de mitjans nacionals i locals però també d'internacionals. 

La cerca avançada ens permet utilitzar filtres: 

- seleccionar el mitjà 

- posició de les paraules de cerca dins de l'article (tot l'article o només al títol i subtítol)

- secció  (cultura, esports, economia, internacional, local, etc) 

- data (avui, avui i ahir, últims tres dies, última setmana, últim mes, etc)

 

Segons la data i el tipus de mitjà/diari, podrem accedir al text o a l'enllaç de la notícia i en alguns casos al PDF. 

Accedeix-hi. 

NationMaster recopila dades estadístiques de sectors de diferents països obtingudes de diferents fonts com CIA World Factbook, Nacions Unides, Organització Mundial de la Salut, Banc Mundial, UNESCO, UNICEF i OECD  i dades financeres de tot el món.

Hi ha disponibles una gran varietat d’indicadors econòmics i demogràfics: béns de consum, agricultura, farmàcia, TIC, moneda, divisa, crims, economia, democràcia, educació, energia,  medi ambient, alimentació, geografia, salut, govern / política, immigració, indústria,  esports, terrorisme, estil de vida, etc.

Inclou gràfics i mapes de comparació entre països i es poden exportar.

Accedeix-hi

OAPEN és una plataforma que inclou més de 2.000 llibres electrònics acadèmics europeus en accés obert i amb control de qualitat de revisió per parells. Les àrees de coneixement principals son les humanitats i les ciències socials, encara que també incorporen temàtiques com arquitectura, urbanisme, medi ambient, medicina, entre moltes altres. Majoritàriament en anglès, però també en altres llengües.

Accedeix-hi

OASIS (Openly Available Sources Integrated Search) cerca a 52 fonts de Recursos Educatius Oberts (REO) i conté a dia d'avui 385.629 records. Es pot buscar per tipus de document (audio, llibre de text, etc.)

Accedeix-hi

OECD Health StatisticsDades estadístiques demogràfiques, econòmiques i socials relacionades amb els diferents sistemes sanitaris, economia de la salut, mercat farmacèutic, etc. dels països integrants de l'OCDE.

Inclosa al portal OECDiLibrary que dóna accés a diferents bases de dades estadístiques (només tenim accés a aquesta, tot i que hi ha alguns documents o dades que són gratuïts).  

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Guia d'ús d'OECD Health Statistics

Orbis Europe inclou informació sobre més de 400 milions de empreses i entitats de tot el món: 40 milions d'elles tenen informació financera detallada. 

Amb Orbis Europe podem obtenir una visió integral de les companyies. També podem analitzar, comparar i buscar: 

- dades d'empreses públiques i privades, inclosos els bancs i companyies d'assegurances

- estructures de propietat corporativa

- dades sobre persones físiques associades a empreses

Orbis Europe disposa d'un Help Menú amb Video Tutorials d'ajuda (en anglès) i FAQs (anglès) 

Accedim clicant al símbol d'ajuda de la part superior dreta de la web.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

O'REILLY inclou més de 35.000 llibres i més de 30.000 hores de vídeo i tutorials interactius d'informàtica, disseny, web, negocis, carrera professional, hobbies i viatges.

Accedeix-hi

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

Guia d'ús ProQuests (castellà)

 

 

Periodicals index onlineBase de dades bibliogràfica i de sumaris de milers de revistes que s’han publicat sobre arts, humanitats i ciències socials en diferents idiomes.

Permet  als investigadors localitzar ràpidament i de manera exhaustiva articles rellevants per al seu camp d'estudi. Les revistes indexades abasten mes de 37 àrees temàtiques i diferents idiomes. 

Accedeix-hi

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

 

PressReader és un quiosc de premsa internacional. Conté més de 7000 títols de diaris i revistes Premium de més de 120 països i en més de 60 idiomes. 

La premsa esta organitzada per categories. 

Els articles es poden comentar, marcar, escoltar i imprimir. A més a més, ofereix un servei de traducció dels articles en 18 idiomes diferents. 

Accedeix-hi 

Proquest Ebook Central plataforma que dóna accés al text complet d'una selecció multidisciplinar de llibres.

Pots seleccionar un tema des de l'opció "Examinar temas" per veure a quins títols hi tenim accés, per exemple, triar el tema "Negocios" que conté també Administració i Economía.

Disposa d'un lector on es poden afegir notes, subratllar, imprimir, etc. 

Accedeix-hi

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

Guia d'ús ProQuest (castellà)

Guia d'ús ProQuest (anglès)

 

ProQuest One Business és un recurs multiformat que inclou els recursos més reconeguts de ProQuest en l'àmbit de l'economia com són la base de dades ABI Inform Collection o la Accounting, Tax anb Banking Collection. Incorpora també altres recursos com vídeos, ebooks, etc.

ProQuest One Business ens ofereix: 

  • El text complet de les tres principals fonts de notícies empresarials mundials: Wall Street Journal, The Economist i Financial Times.
  • Informes d'empreses, indústries i països de proveïdors com Fitch Solutions, Economist Intelligence Unit
  • Els informes d'indústria utilitzen una jerarquia visual basada amb més de 100 segments del sector NAICS
  • Cobertura de revistes acadèmiques de 700 editorials, incloses Emerald, Cambridge University Press, Springer i MIT Sloan, la majoria sense embargament
  • Més de 20.000 llibres electrònics de més de 100 editors, inclosos Kogan Page, Wiley, Business Expert Press i Sage
  • Més de 600 estudis de casos d'Emerald que cobreixen una gran varietat de temes
  • Casos empresarials de proveïdors inclosos en IE Business School
  • Una sòlida col·lecció de vídeos, que inclou entrevistes amb líders empresarials, estudis de casos i formació empresarial.
  • Informes d'analistes en profunditat de J. P. Morgan

Accedeix-hi 

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Guia d'ús ProQuest (anglès)

Gravació sessió de formació PROFID: Introducció a ProQuest One Business (1hora - català)

Presentacions (Powerpoint) en anglès que ens ajuden a utilitzar diferents funcionalitats de la base de dades.  

 

 

 

Publicacions URV.  Recull de llibres digitals d'accés obert editats pel servei de Publicacions URV en accés obert. 

Accedeix-hi

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

 

RACO. Revistes Catalanes en accés obert permet  consultar en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes de diferents matèries. 

Accedeix-hi 

RECOLECTA és una plataforma que agrupa repositoris científics nacionals fruit de la col·laboració entre la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i la Red de Bibliotecas Universitarias (REBIUN) de la CRUE amb l’objectiu de crear una infraestructura nacional de repositoris científics d’accés obert.

Inclou Treballs Fi de Grau Treballs Fi de Màster, Projectes de final de Carrera i Projectes de fi de Grau d’universitats espanyoles; introdueix el terme o termes que t’interessi buscar i filtra per Tipus de document (Proyecto fin de carrera, Trabajo final de grado, Trabajo final de màster)

Accedeix-hi

RePEc: Research Papers in Economics / IDEAS és un projecte cooperatiu per a la difusió de la investigació en economia.

Conté la base de dades IDEAS basada en RePEC amb articles, documents de treball, llibres, etc. molts d’ells a text complet.

També proporciona les cites dels documents gràcies al projecte CitEC (Citations in Economics).

Accedeix-hi

Guia d'ús

Repositori de la URV és un dipòsit de documents digitals que inclou la producció docent i investigadora dels membres de la comunitat universitària de la URV, articles (versions preprint, postprint o publicada),  dades de recerca , projectes finals de carrera, treballs de fi de grau i de màster, tesis doctorals, material docent, i altres documents que puguin ser d'interès per a la generació de coneixement.

Accedeix-hi

Accedeix als Treballs Fi de Grau de FEE

Accedeix als Treballs de Màster de FEE

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV 

 

SABI conté informació detallada d’empreses espanyoles.

Elaborada a partir del dipòsit de comptes al Registre Mercantil. No inclou els empresaris individuals.

Presenta informació general de l’empresa (localització, forma jurídica, administradors, accionistes, participades, núm. Treballadors, etc.), informació comptable: balanç, compte de pèrdues i guanys, etc.,

Imprescindible per a la investigació, anàlisi financera i màrqueting estratègic, per a la presa de decisions comercials,  analitzar situació patrimonial de les empreses del sector, posicionar una empresa respecte la competència…

Permet cercar per diferents criteris, fer comparatives, fer anàlisis de segmentació, de grup, d’agregació, des distribució estadística, de concentració i regressió lineal.

Es poden crear informes predefinits o crear-ne de propis i les dades es poden exportar a un full de càlcul.

* ATENCIÓ: hi ha un límit de descàrrega de registres. Per més informació contacteu amb  crai.bellissens@urv.cat 

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Guia d'ús SABI (castellà)

SAGE Journals dóna accés al text complet d'unes 390 revistes electròniques publicades per Sage.

L'abast temàtic és multidisciplinar i d'àmbit anglosaxó.

Conté principalment revistes de l'àrea de les ciències socials, de les humanitats i la STM (ciència,  medicina i tecnologia). 

Accedeix-hi

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

 

SAGE Research Methods conté recursos per donar suport al col.lectiu investigador i estudiants en totes les fases del procés de recerca. 

Conté més de 1000 llibres, obres de referència, articles i vídeos sobre una àmplia gama de mèthoes d'investigació qualitatius  i quantitatius per a totes les disciplines. 

Destaquen les eines interactives Methods Map i Which Stats Tests, que poden ajudar a seleccionar les metodologies d’investigació més adequades per a un projecte de recerca, així com el Project Planner, que permet planificar pas a pas totes les etapes d’un projecte d’investigació.

Cal tenir present que la subscripció no inclou alguns recursos de la plataforma; s’ha d’utilitzar el límit “Content available to me” per seleccionar els continguts subscrits.

Accedeix-hi 

Guia elaborada pel CRAI URV

Scopus és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita també les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

SpringerLink és una plataforma de llibres electrònics i revistes de diferents matèries de l'editor Springer.

Per veure els títols als quals hi tenim accés sobre Business and Management filtra per les següents opcions de la columna de l'esquerra:

            "Content Type" = Book

            "Discipline" =  "Business and Management". També pots filtar per subdisciplines: marketing, finance, business, accounting, etc. 

Important:  No marquis l'opció "Include Preview-Only content", d'aquesta manera només et mostrarà els que hi tenim accés.  

Accedeix-hi

El seu contingut també es pot recuperar des del  Cercador CRAI URV

 

STATISTA inclou: 

  • Estadístiques: més d’1 milió de dades estadístiques d'àmbit internacional i estatal sobre diferents temes: indústries, turisme, demografia, mercats, consumidors, tendències, etc.
  • Informes: milers de dossiers temàtics, informes sectorials, de marca, nacionals i internacionals, estudis de mercat, etc.  
  • Outlooks: una anàlisi detallada dels sectors de béns de consum, mercats digitals, mercat tecnològic, indústria, mobilitat, publicitat i de països.
  • Eines: disposa del cercador "Publication Finder" que conté més d'1 milió d'estudis, informes i altres documents. 
  • Infografies i gràfics sobre diferents temes: e-commerce, xarxes socials, smartphones, política, tecnologia, economia, etc. 

La informació que ofereix prové de més de 22.500 fonts fiables i es pot descarregar el contingut en diferents formats: power point, Excel, PDF i PNG.

També es pot consultar la Global Consumer Survey que proporciona dades sobre el comportament dels consumidors obtingudes d'enquestes mundials realitzades a més de 120.000 consumidors de 28 països.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Guia d'ús STATISTA 

TDX (Tesis Doctorales en xarxa) és un repositori de tesis doctorals en versió electrònica llegides a les universitats de Catalunya i d'altres comunitats autònomes.  Gestionat i coordinat pel Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) i patrocinat per la Generalitat de Catalunya.

D’accés lliure.

Permet realitzar cerques al text complet, per autor/a, director/a, títol, paraules clau, universitat i departament on s'ha llegit, any de defensa, etc.

Objectius d'aquest repositori:

  • Difondre, arreu del món i a través d'internet, els resultats de la recerca universitària.
  • Oferir als autors de les tesis una eina que incrementa l'accés i la visibilitat del seu treball.
  • Afavorir l'edició electrònica en obert de la producció científica pròpia.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

TESEO (Tesis doctorales publicadas en España) és una base de dades de tesis doctorals llegides a les universitats espanyoles des de 1976. Editada pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.

Accedeix-hi

Guia d'ús

Thomson Reuters ProView és una plataforma de lectura que ofereix llibres digitals (manuals i codis) i publicacions periòdiques de les editorials de ciències jurídiques: Aranzadi, Civitas i Lexnova.

Inclou algun llibre de Dret Mercantil i d'Economia. 

Permet consultar i treballar sobre la versió digital de les obres, afegint diverses funcionalitats més enllà de la simple visualització.

Accedeix-hi 

Tirant Online: Biblioteca Virtual conté fins a 4.000 llibres electrònics de l'editorial Tirant especialitzats en ciències jurídiques i dret, així com altres matèries especialitzades en humanitats i ciències socials (Economia, empresa, contabilidad, màqueting...).

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI 

Unebook és una plataforma de llibres electrònics de les editorials universitàries, centres d'investigació i altres institucions educatives o de recerca, creada per la Unió d'Editorials Universitàries Espanyoles i les 69 editorials científiques que integren l'associació. Gràcies al programa d'intercanvi científic, podem accedir a les publicacions electròniques de qualsevol Universitat o membre adherit, de manera gratuïta.

Hi trobarem moltes temàtiques representades: arts, humanitats, ciències de la salut, història, llengua i literatura, ciències socials, economia i empresa, arquitectura, dret, comunicació i periodisme, entre altres.

L'accés és per una única persona simultàniament. Els llibres-e no es poden descarregar, només visualització en pantalla.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI

Web of Science és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.

A més ofereix l’eina Journal Citation Report que inclou el Factor d’Impacte (Impact Factor) de les publicacions.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

World Development Indicators és un portal especialitzat en dades econòmiques principalment dels països en vies de desenvolupament.

Inclou la informació del World Development Indicator i del World Bank Atlas.

Conté dades sobre el deute extern i les finances dels països, 500 indicadors de sèries temporals, que cobreixen des de 1970 fins a l'actualitat.

Sis grans àrees: world view, població, medi ambient, economia, estats i mercats, global links. Estadístiques del desenvolupament mundial.

Accedeix-hi

Guia d'ús i FAQS

Bases de dades multidisciplinàries

Com cercar bases de dades

  1. Introduïu a la caixa de cerca el nom de la base de dades que us interessi
  2. Limiteu els resultats pel menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Bases de dades"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessa

 

4. A la pantalla següent, cliqueu el botóper accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)

 

Vídeo tutorial: Accedir a bases de dades

1. Introduïu a la caixa de cerca del Cercador, la matèria sobre la qual vulgueu buscar bases de dades

2. Filtreu al menú de l'esquerra per Tipus de Recurs: "Bases de dades"

3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessi

 

 4. A la pantalla següent, cliqueu el botó  a l'apartat Veure en línia, per a poder accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons