Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Economia i Empresa

Dades estadístiques internacionals

Eurostat (Statistical Office of the European Communities) és l’oficina estadística de la Unió Europea. Recopila i analitza dades sobre els diferents instituts d’estadística europeus i promou l’harmonització dels mètodes estadístics dels estats membres.

També produeix dades macroeconòmiques que donen suport a les decisions del Banc Central Curopeu en política monetària i les dades regionals i classificació (NUTS) que orienten les polítiques estructurals de la Unió Europea.

Ofereix les dades estadístiques de manera gratuïta.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Guia d'ús EUROSTAT 

Banc Central Europeu facilita estadístiques necessàries per dur a terme les funcions assignades al Sistema Europeu de Bancs Centrals.

S’ocupa principalment de les estadístiques monetàries i financeres, les estadístiques sobre reserves internacionals de l’Eurosistema i les estadístiques sobre tipus de canvi efectius nominals i reals de l’euro.

L’accés a les estadístiques es gratuït i poden descarregar-se a Statistical Data Warehouse.

Accedeix-hi

 

 

Fons Monetari Internacional publica estadístiques que es poden consultar a la base de dades International Financial Statistics (IFS) recull dades estadístiques de més de 200 països des del 1948. Inclou sèries temporals sobre préstecs, tipus de canvi, IPC, balanç de pagaments, índex de desenvolupament financer  i altres indicadors econòmics i financers globals i per països. 

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Guia d'ús d'International Monetary Fund

 

 

L'1 de gener del 2020, el Fons Monetari Internacional (FMI) va fer que la plataforma Monetary Fund eLibrary fos gratuïta per a tots els usuaris com a part del seu compromís de suport a la investigació i a la ciència oberta.

Monetary Fund eLibrary  proporciona accés lliure a llibres i monografies, estadístiques del FMI, informes i revistes. Podem filtrar tota la informació per país o regió, matèria, tipus de document i per autor o editor.

L’accés és gratuït, però si volem ens podem registrar i crear un compte a Mi cuenta que ens permetrà guardar cerques i crear un perfil. També ens podem crear alertes per correu electrònic

Accedeix-hi

Guia d'us i FAQs 

NationMaster recopila dades estadístiques de sectors de diferents països obtingudes de diferents fonts com CIA World Factbook, Nacions Unides, Organització Mundial de la Salut, Banc Mundial, UNESCO, UNICEF i OECD  i dades financeres de tot el món.

Hi ha disponibles una gran varietat d’indicadors econòmics i demogràfics: béns de consum, agricultura, farmàcia, TIC, moneda, divisa, crims, economia, democràcia, educació, energia,  medi ambient, alimentació, geografia, salut, govern / política, immigració, indústria,  esports, terrorisme, estil de vida, etc.

Inclou gràfics i mapes de comparació entre països i es poden exportar.

Accedeix-hi

OECD Health StatisticsDades estadístiques demogràfiques, econòmiques i socials relacionades amb els diferents sistemes sanitaris, economia de la salut, mercat farmacèutic, etc. dels països integrants de l'OCDE.

Inclosa al portal OECDiLibrary que dóna accés a diferents bases de dades estadístiques (només tenim accés a aquesta, tot i que hi ha alguns documents o dades que són gratuïts).  

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Guia d'ús OECD Health Statistics

 

STATISTA inclou: 

  • Estadístiques: més d’1 milió de dades estadístiques d'àmbit internacional i estatal sobre diferents temes: indústries, turisme, demografia, mercats, consumidors, tendències, etc.
  • Informes: milers de dossiers temàtics, informes sectorials, de marca, nacionals i internacionals, estudis de mercat, etc.  
  • Outlooks: una anàlisi detallada dels sectors de béns de consum, mercats digitals, mercat tecnològic, indústria, mobilitat, publicitat i de països.
  • Eines: disposa del cercador "Publication Finder" que conté més d'1 milió d'estudis, informes i altres documents. 
  • Infografies i gràfics sobre diferents temes: e-commerce, xarxes socials, smartphones, política, tecnologia, economia, etc. 

La informació que ofereix prové de més de 22.500 fonts fiables i es pot descarregar el contingut en diferents formats: power point, Excel, PDF i PNG.

També es pot consultar la Global Consumer Survey que proporciona dades sobre el comportament dels consumidors obtingudes d'enquestes mundials realitzades a més de 120.000 consumidors de 28 països.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Guia d'ús Statista 

 

World Development Indicators és un portal especialitzat en dades econòmiques principalment dels països en vies de desenvolupament.

Inclou la informació del World Development Indicator i del World Bank Atlas.

Conté dades sobre el deute extern i les finances dels països, 500 indicadors de sèries temporals, que cobreixen des de 1970 fins a l'actualitat.

Sis grans àrees: world view, població, medi ambient, economia, estats i mercats, global links. Estadístiques del desenvolupament mundial.

Accedeix-hi

Guia d'ús i FAQS

Dades estadístiques catalanes

 

IDESCAT és el portal de dades estadístiques de Catalunya amb indicadors econòmics i socials: població (edat, sexe..), societat (qualitat de vida, benestar social...), territori, economia (mercat de treball...), medi ambient,  etc.

Les sèries també mostren les variacions interanuals i les dades comparatives amb Espanya.

La periodicitat és anual.

Accedeix-hi

Dades estadístiques espanyoles

DATACOMEX és una aplicació web que permet generar on-line informes del Comerç Exterior espanyol i europeu dels darrers anys (tributs, exportacions, importacions, gràfics…).

Dades mensuals des de 1995 del comerç declarat per països, mercaderies, fluxes, comunitats, transport i lliurament.

Els criteris de cerca permeten elaborar diferents tipus d'informes: històrics, comparatius i gràfics.

Accedeix-hi

Guia d'ús

epDATA creada per l'Agència Europa Press. Consulta gratuïta previ registre. 

Conté estadístiques i gràfics d'àmbit espanyol sobre diferents temes: població, vivenda, atur, etc., de fonts oficials com l'INE.

Accedeix-hi

 

INE (Instituto Nacional de Estadística) produeix informació estadística d’Espanya d’àmbits com l’economia, la societat, demografia, indústria, mercat laborals, serveis, medi ambient, etc.

Ofereix les estadístiques gratuïtament en diferents formats: taules de resultats, sèries temporals, notes de premsa, fitxers de microdades i publicacions divulgatives i especialitzades.

Accedeix-hi

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons