Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Infermeria

Revistes electròniques de l'àmbit temàtic

 

Ágora de Enfermería és una publicació trimestral que s'edita en format imprès (català) des de l'any 1996 i en format digital (català i castellà) des del 2004, i que pretén contribuir a la divulgació del coneixement científic, docent, assistencial i la gestió en Infermeria. Els seus objectius són:

  • Afavorir l'intercanvi d'experiències pedagògiques en l'àmbit de la docència universitària d'infermeria.
  • Difondre articles de reflexió realitzats per professors i professionals de l'entorn de salut. 
  • Donar a conèixer treballs d'investigació realitzats des de l'assistència i la docència. 
  • Fomentar un espai dedicat a l'estudiant d'infermeria on es publiquen les seves experiències i treballs. 

Per poder accedir al seu fons electrònic, cal demanar-hi accés, el qual serà d'un any per ser membre d'una entitat col·laboradora. 


 

Accedeix-hi

BioMed Central és una publicació científica britànica especialitzada en publicacions d'accés obert, de l’àmbit de Ciències de la salut. Inclou títols d’infermeria.

Accedeix-hi 

El CNCS és un catàleg col·lectiu que reuneix els fons impresos i electrònics de les publicacions periòdiques de 260 biblioteques dels principals Hospitals, Universitats, Conselleries de Sanitat, Laboratoris i Centres de Recerca espanyols. Conté 142.489 registres bibliogràfics, 29.498 revistes i 648.100 fons.

Accedeix-hi

 

Enferteca és un servei d’informació de l’editorial Paradigma que uneix en una mateixa plataforma digital, la gran Biblioteca General de Enfermería, juntament amb Encuentr@, un cercador de continguts de l’àmbit d’infermeria. Conté els llibres de l'editorial i les revistes que editen.

Entre la seva amplia col·lecció de revistes hi podem trobar: Metas de Enfermería - Enfermería del Trabajo - Educare- Ridec - Enfermería en Cardiología - Aladefe - Matronas - SEEO 

Accedeix-hi

Free Medical Journals és un directori de més de 4.000 títols de revistes de salut, classificades per especialitats.

Accedeix-hi

SCIELO és una biblioteca virtual que inclou diferents revistes de ciències de la salut.

Accedeix-hi 

Revistes electròniques multidisciplinàries


 

DOAJ és un directori en línia curat per la comunitat que indexa i proporciona accés a revistes d’alta qualitat, d’accés obert, revisades per pares. DOAJ és independent. Tots els serveis DOAJ són gratuïts, inclosa la seva indexació en DOAJ. Totes les dades estan disponibles lliurement. DOAJ gestiona un programa d’educació i divulgació a tot el món.

Accedeix-hi

 

Emerald conté articles de revista sobre enginyeries i gestió d'empreses de l'editorial Emerald. Text complet des de 1989, de més de 290 revistes.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

REDIB (Red Iberoamericana de Innovación y Conocimiento científico). Conté 3.700 títols de revistes, que suposa 1.400.000 articles aproximadament de fons consultable. Aquesta plataforma pretén agregar contingut científic i acadèmic en format electrònic produït en l'àmbit iberoamericà.

L'àmbit de ciències socials i humanitats hi comptabilitza 5.403 al distribuir-los per àrees  i 59 títols d'infermeria.

Accedeix-hi

Sage Journals és un servei d'accés al text complet d'unes 390 revistes electròniques publicades per Sage. L'abast temàtic és multidisciplinar i d'àmbit anglosaxó. Conté principalment revistes de l'àrea de les ciències socials, de les humanitats i la STM (ciència,  medicina i tecnologia). 

Accedeix-hi

Science Direct és la plataforma des d’on accedir al contingut subscrit i comprat a Elsevier. Podeu limitar per matèria.

Accedeix-hi

Springer Link és una plataforma que ofereix accés a les revistes electròniques subscrites a Springer, de medicina i salut pública, ciències de la vida, enginyeria, matemàtiques i física, economia, ciències socials, educació i psicologia.

Accedeix-hi

 

 


Taylor & Francis ofereix text complet de les revistes editades per Taylor & Francis. Inclou també les editorials Routledge, Psychology Press, Informa Healthcare i Informaworld

Accés només als anys 2008 al 2011

Accedeix-hi

Articles de revista de divulgació i entreteniment: PressReader

Pressreader conté més de 7.000 diaris i revistes de més de 120 països i en més de 60 idiomes des d’una plataforma amigable i intuïtiva.

Accedeix-hi

Com cercar revistes i articles electrònics

  1. Introduïu el terme o termes que us interessin a la caixa del Cercador
  2. Limiteu els resultats al menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Revistes" i per Disponibilitat: "Disponible en línia"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la revista que us interessi

4. A la pantalla següent, a l'apartat Veure en línia, podreu veure des de quin número/volum/any hi tenim accés.

5. Cliqueu el botó per accedir-hi

 

Avís: En algunes revistes haureu d’escollir l’accés entre diferents opcions, segons l’any i el volum o número que us interessi:

 

  1. Introduïu el terme o termes que us interessin a la caixa del Cercador.

Consells:

  • Podeu utilitzar les cometes per a expressions o frases exactes: “psicologia infantil”
  • Si trobeu pocs resultats, utilitzeu els termes de cerca en anglès: "child psychology"

  1. Limiteu els resultats al menú de l’esquerra  per Tipus de recurs: "Articles" i per Disponibilitat: "Disponible en línia" 
  2. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de l'article que us interessi

4. A la pàgina següent, cliqueu el botó dins l'apartat Veure en línia per accedir al document i visualitzar-lo.

Vídeo tutorial: Com buscar articles electrònics a través del Cercador

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons