Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Infermeria

Guies de pràctica clínica

Cuidando és un blog dirigit a professionals i persones interessades en el món de les cures d’infermeria, els quals disposen d’un recull de GPC a disposició dels usuaris.

Accedeix-hi

Fisterra proporciona als professionals relacionats amb l’atenció primària accés a guies clíniques, imatges i algoritmes, documents amb informació sobre tècniques en atenció primària, informació sobre dietes i nutrició, més de 50 calculadores, bases de dades de medicaments i cursos de formació.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

GuíaSalud és un organisme del Sistema Nacional de Salut (SNS), creat l’any 2002, en el qual participen 17 Comunitats Autònomes i el Ministeri de Sanitat.

L’objectiu principal de GuiaSalud és potenciar l’oferta de recursos, serveis i productes basats en l’evidència científica per donar suport a la presa de decisions dels professionals i pacients a l’SNS, mentre que alhora, pretén impulsar la creació de xarxes de col·laboradors i la cooperació entre entitats relacionades amb les Guies de Pràctica Clínica (GPC) i la Medicina Basada en l’Evidència (MBE).

Accedeix-hi

Haute Autorité de Santé és una autoritat pública francesa independent de caràcter científic, l’objectiu del qual és desenvolupar la qualitat en els àmbits sanitari, social i medico-social, en benefici de les persones.

Accedeix-hi

Healthcare Improvement ScotlandLa Scottish Intercollegiate Guidelines Network (SIGN) es va constituir l’any 1993 amb l’objectiu de millorar la qualitat assistencial sanitària dels malalts d’Escòcia i reduir la variació en la pràctica i els resultats, per mitjà del desenvolupament i la difusió de directrius clíniques nacionals que contenen recomanacions actuals per a pràctiques efectives basades en l’evidència.

Accedeix-hi

Institut Català de la Salut ha recopilat tot un seguit de GPC per tal que tot el coneixement de l’organització pugui ser utilitzat per qui el necessiti i, així, actuar de manera adequada a cada moment i situació.

Així doncs, les GPC són recomanacions fonamentades en el coneixement científic, elaborades per professionals de la institució, per tal d’abordar els principals problemes de salut.

Accedeix-hi

La National Guideline Clearinghouse és una base de dades creada el 1997 pel Department of Health and Human Services dels EUA de l’Agency for Healthcare Research and Quality (AHRQ), juntament amb l’Associació Mèdica Americana i l’Associació Americana de Plans de Salut, la qual ofereix un ampli ventall de GPC basades en l’evidència i documents relacionats. Així doncs, es proporciona a metges, infermeres i altres professionals de la salut, la difusió, l’aplicació i l’ús de GPC.

Accedeix-hi

Guia d'ús

NHS Evidence. El National Institute for Health and Care Excellence (NICE) proporciona una guia nacional i consells generals per millorar la salut i l’atenció social.

La seva finalitat és millorar els resultats per a les persones que utilitzen l’NHS i altres serveis públics de salut i assistència social, per mitjà de l’elaboració d’orientacions i consells basats en proves per als professionals de la salut, la salut pública i l’atenció social.

Accedeix-hi

La Registered Nurses’ Association of Ontario (RNAO) és una associació professional, creada el 1925, que representa a infermeres, practicants i estudiants d’infermeria registrats a Ontario.

Accedeix-hi

Tripdatabase es va llançar el 1997 per tal d’ajudar els seus dos fundadors a respondre ràpidament preguntes clíniques. La idea era reunir tot el contingut basat en proves en un sol lloc per tal de cercar-lo fàcilment.

Així doncs, Tripdatabase és un motor de cerca clínica dissenyat per permetre als usuaris cercar de manera ràpida i senzilla GPC d’alta qualitat per donar suport a la seva pràctica.   

Accedeix-hi

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons