Hicimos la luz... y perdimos la noche : efectos biológicos de la luz per Sánchez Barceló, Emilio J.El nostre cos va ser dissenyat per a un món que ja no existeix? Durant milions d'anys hem habitat un planeta on la llum durant el dia i la foscor durant la nit s'alternaven de manera immutable. Al principi el foc i, més endavant, artefactes d'il·luminació basats en la combustió de greixos, querosè, o gas, van ser capaços d'alterar mínimament la foscor nocturna (es tractava de llum, com la piga, de molt baixa intensitat, i sense efectes biològics). Tanmateix, des de fa uns cent anys, només un mil·lisegon! a la història de la humanitat, amb generalització de les fonts de llum elèctrica d'alta intensitat, hem perdut la foscor natural de la nit! Hem generat un nou contaminant ambiental. Parlem ja de "pol·lució lluminosa". La llum nocturna pot tenir algun efecte sobre la nostra salut? Per exemple, pot augmentar el risc de patir càncer, accelerar l'envelliment, afavorir l'obesitat o influir sobre el desenvolupament d'algunes patologies? Per què pensem que pot ser així? Tots els éssers vius disposem d'un rellotge biològic que, en el nostre cas, està situat al cervell. És com un microprocessador que controla la ritmicitat de totes les nostres funcions fisiològiques, per adequar-les anticipadament a les necessitats previsibles per a cada moment del dia i de la nit. Aquest rellotge sempre ha estat controlat per la llum solar, única font natural de llum d'alta intensitat. Ara, però, amb la llum artificial nocturna “confonem” al rellotge biològic, enviant-li senyals “anòmales” que el desajusten, provocant una cosa que anomenem “cronodisrupció”. D'aquesta manera, alterem la programació de les funcions fisiològiques, amb les possibles conseqüències anteriorment enumerades. En aquest llibre tractarem aquests assumptes, així com dels aspectes positius (no tot és dolent) de la llum artificial, relacionats amb la salut.
Focusing en la práctica clínica : la esencia del cambio per Cornell, Ann WeiserAnn i jo hem treballat junts durant trenta anys; ella sap tant com jo de Focusing, té l'habilitat de fer comprensible allò complex i accessible als lectors la teoria del Focusing. Aquest llibre serà de molta utilitat a qualsevol persona que vulgui conèixer la meva feina i entendre millor com aplicar-ho a la pràctica clínica. Ho recomano encaridament. Eugene Gendlin, Ph.D. Ara que el mindfulness i els enfocaments corporals s'han posat de moda en psicoteràpia, és important assenyalar que procedeixen, almenys en part, del Focusing d'Eugene Gendlin. En aquesta fascinant obra, Weiser Cornell proporciona una comprensió més profunda del procés de Focusing i explica com integrar-lo profitosament en altres enfocaments terapèutics. Richard Schwartz, Ph.D. Un clàssic instantani. Llegiu-lo i després torneu-lo a llegir. Una obra mestra; amb senzillesa, convicció, claredat i elegància natural, aporta una profunda contribució del que significa utilitzar el Focusing a la pràctica clínica. Diana Fosha, Ph.D. El Focusing ha inspirat discretament gran part del treball d'orientació corporal que es fa avui dia basat en l'atenció plena (mindfulness), però fins ara no s'ha entès bé què el converteix en un abordatge revolucionari del canvi terapèutic. Basant-se en una comprensió radicalment diferent del cos com una cosa que posseeix essencialment una saviesa implícita, introdueix el concepte de la sensació sentida, un moment del procés en què hi ha un potencial per experimentar més del que ja es coneix i trencar els vells patrons estàtics . Ann Weiser Cornell exposa com ajudar els clients a tenir sensacions sentides ia nodrir-les quan apareixen, com facilitar un canvi sentit i molt més. Explica per què el Focusing és tan potencialment transformador i mostra com incorporar-lo eficaçment a altres modalitats de tractament per tractar una àmplia gamma de problemes, especialment els traumes, les addiccions i la depressió
ISBN: 9788433028822
Data de publicació: 2016
Escucha tu cuerpo : introducción al focusing per López González, LuisFOCUSING vol dir enfocar el cos, escoltar-lo i aprendre a pensar-hi per gestionar les nostres emocions, ja siguin conflictives o gustoses. Consta de 6 senzills passos que qualsevol pot aprendre a fer servir a base de portar l'atenció al cos i deixar-lo que ens guiï per aconseguir la paraula, l'actitud o el gest adequat. El seu ús és molt variat, tot i que s'orienta cap al benestar general. S'aplica a teràpia, medicina pal·liativa, creixement personal, counselling, coaching, meditació, relaxació, art, esport, educació social, espiritualitat, lideratge i direcció d'equips o arts marcials, entre altres camps. Els seus beneficis són nombrosos: alleugeriment, seguretat, gust per viure, contacte amb un mateix… Qualsevol persona el pot aprendre i practicar.