Skip to main content

Guia de recursos docents en línia

Vídeos i materials docents de l'àmbit temàtic

Academic earth. Cursos en línia i en obert que procedeixen d'universitats com ara Berkeley, UCLA, Harvard, MIT, Princeton, Stanford i Yale. 

En anglès

Inclou cursos de les següents matèries:

Academic Video Online és una col·lecció de 64.000 vídeos, documentals i programes educatius majoritàriament en anglès, d'una àmplia gamma d’àrees temàtiques incloent-hi Empresa, Art i Arquitectura, Educació, Psicologia, Història, Salut, Ciència i Enginyeries, entre altres.

Coursera. Cursos en línia i en obert oferts per diferents universitats de tot el món.

En anglès majoritàriament, però també en altres idiomes.

Inclou cursos de les següents matèries:

Negocis: finances, lideratge, comercialització, emprenedoria, etc.

Economia

IMPORTANT La universitat ha aconseguit un nombre limitat de llicències perquè els seus estudiants puguin accedir a tots els cursos en línia que ofereix la plataforma Coursera de forma gratuïta. Per a gestionar la distribució d’aquestes llicències, les anirem oferint per l’ordre d’arribada de les peticions fins que s’exhaureixin.

Per a sol·licitar les llicències cal que el professor responsable d’una assignatura identifiqui algun curs que pot ser d’interès per als seus estudiants, i que enviï un correu electrònic a l’adreça coursera@urv.cat indicant les següents dades:

  • Nom de l’assignatura, curs i ensenyament.
  • Nom del curs o cursos identificats a Coursera que poden ser d’interès per als estudiants. Els cursos no s’afegeixen automàticament als estudiants, ells s’hauran de donar d’alta manualment un cop es registrin a la plataforma.
  • Un llistat amb els noms i correus electròncis dels estudiants de l’assignatura, un per cada línia i separant nom cognoms i correu amb una coma. (p ex: Nom Cognom1 Cognom2, email@estudiants.urv.cat). Els professors de l’assignatura es poden afegir en aquest llistat si també volen tenir accés als continguts.

edX és un proveïdor de  MOOC de  prestigioses universitats.

Permet cercar per diferents opcions: assignatura, Universitat, nivell, etc.

En anglès bàsicament però també alguns cursos en castellà.

Accés als cursos d’Empresa:

Accés als cursos d’Economia i Finances

 

Lumen learning és un servei de cursos digitals i recursos com llibres de text, vídeos i altre material interactiu. 

A banda dels cursos, hi ha la possibilitat de planificar un calendari de tasques, actualitzar formació, plans d’estudi personalitzats i altres eines.

En anglès.

Accés als cursos d’Empresa

Merlot dona accés a recursos i  materials de suport per a estudiants, educadors o investigadors. Molts tipus de recursos: cursos, presentacions, tutorials, fotografies, estudis de casos, entre d’altres. També permet crear una pàgina amb les eines i material d’aprenentatge i crear un curs propi. Té un cercador molt acurat que permet filtrar els recursos segons varis criteris.

En anglès.

MIT Open Courseware. Accés a més de 240 cursos del Massachusetts Institute of Technology. 

En anglès

Accés als cursos de les següents temàtiques:

Negocis: comptabilitat, emprenedoria, finances, màrqueting, etc.

Economia: econometria, desenvolupament econòmic, microeconomia, etc.

National Science Digital Library proporciona recursos educatius online per a la docència i l'aprenentatge de les ciències i les enginyeries. Algun dels recursos pot no ser gratuït.

En anglès

Accés als recursos de Matemàtiques.

Open Course Library és una col·lecció de materials docents en obert. Inclou el contingut, activitats de curs, lectures i proves d’avaluació dissenyades per experts.  

En anglès

O'REILLY

 

Inclou més de 35.000 llibres i més de 30.000 hores de vídeo i tutorials interactius d'informàtica, disseny, web, negocis, carrera professional, hobbies i viatges.

Accedeixi-hi

Recursos d'Aprenentatge UOC és un recull de recursos en obert de la UOC.

En català, castellà i anglès.

El Repositori de la UNED recull  recursos educatius classificats per àrees: Ciències de la Salut, Tecnologia, Ciències, Jurídic i Social, i Humanitats. Procedents del seu Canal UNED i de la seva Cadena Campus.

Trobaràs vídeoclasses, webconferències, àudios de programes de ràdio, entre d’altres recursos.

En castellà i altres llengües

Clica al filtre que hem creat del Canal UNED sobre Ciències Econòmiques per accedir directament als recursos d’aquesta temàtica.

Clica al filtre que hem creat de la Cadena Campus UNED sobre Ciències Econòmiques

O si prefereixes, entra al filtre del repositori sobre Ciències Econòmiques on trobaràs tots els recursos procedents del Canal i de la Cadena Campus.

Repositoris de material docent

MDX (Materials docents en xarxa) és un repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es porta a terme a les universitats membres.

Filtreu a la dreta per uns resultats més específics.

En català, castellà i anglès.

OASIS (Openly Available Sources Integrated Search) és una eina de cerca que facilita els descobriment de continguts educatius oberts. Actuament busca dins gairebé 97 diferents fonts i conté més de 385.000 registres. Permet filtrar per tipus de recursos: podcasts, vídeos, llibres de text, cursos sencers, entre molts d’altres.

En anglès

Accés als recursos de:

Business

Economics

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons