Skip to main content

Guia de recursos docents en línia

Vídeos i materials docents de l'àmbit temàtic

5MinuteConsult. Ajuda als metges i professionals de la salut a oferir la millor atenció al pacient amb respostes clíniques ràpides en les que poden confiar, on i quan més ho necessiten.

Accedeix-hi

Acland’s Video Atlas of Human Anatomy és un recurs d'anatomia basada en vídeos de teixit real per a l'educació en situacions on no està disponible l'accés a la dissecció de cadàvers.

Per a estudiants sense accés a instal·lacions de dissecció, el Video Atles ofereix una avaluació de el cos humà real i una comprensió directa de la mecànica de el moviment de el cos.

Accedeix-hi

Bates Visual Guide ofereix tècniques d'exploració física de cap a peus i basades en sistemes d'avaluació avançada i introducció a la Medicina Clínica.

Inclou més de 8 hores de vídeos per a l'aprenentatge remot en línia.

Accedeix-hi

BMJ Learning.Cursos online sobre el coronavirus, sobretot diagnòstic i tractament per a professionals de l’àmbit de la medicina oferts per la British Medical Journal.

Accedeix-hi

British Medical Journal. Coronavirus disease 2019 (COVID-19), Supporting online courses

En resposta als desafiaments en ràpida evolució plantejats per COVID-19, British Medical Journal proporciona accés gratuït als seus cursos en línia  més rellevants per actualitzar el coneixement clínic per a aquells que donen suport els nostres sistemes de salut en la lluita contra COVID-19.

Accedeix-hi

Clinical Key Student Medicina és una eina d’aprenentatge desenvolupada de manera col·laborativa entre estudiants, professors i acadèmics de tot el món. Combina una gran quantitat de contingut, vídeos i una potent eina de cerca així com eines d’estudi col·laboratiu. Conté més de 154 llibres de Medicina i Ciències de la Salut en castellà, de més de 50 especialitats.Permet crear apunts, notes i destacar informació que es pot compartir amb altres persones.

Inclou més de 480 vídeos i 50.000 imatges d’alta qualitat que poden ser utilitzades per crear fitxes i presentacions personalitzades amb aquest contingut.

Per accedir-hi cal anar a aquest enllaç i autenticar-vos a SABIDI. En cas contrari no ens reconeixerà com a usuaris URV.

La primera vegada que s’hi accedeix cal que us registreu. En cas que es disposi d’alguna clau d’accés d’Elsevier (per accedir a Scopus, per exemple), cal emprar-la. Si no es disposa de cap clau d’accés, cal seguir aquestes instruccions:

1.       Clicar a Registro

2.       Omplir “datos, correo electrónico y contraseña” i clicar a Registro

3.       Una vegada registrats, clicar a Acceder

4.       Omplir les dades d’accés: Usuario i Contraseña

5.       Fer clic a Recordarme

La següent vegada que hi vulgueu accedir ja no us caldrà registrar-vos de nou.

Un cop validats, haurem de triar l’opció Explorar recursos i apareixerà la col·lecció de llibres a la que tenim accés.

Accedeix-hi

Connect (McGrawhill) Ofereix accés gratuït durant 3 mesos a la seva plataforma Connect. Aquesta inclou recursos i funcionalitats que esdevenen una bona eina per desenvolupar formació virtual:

  • Continguts, materials i recursos propis dels seus manuals
  • Gestió de continguts i assignació de tasques
  • Recursos didàctics addicionals
  • Llibres electrònics amb possibilitat d’accés offline a través de l’app.
  • Banc de preguntes per practiques i autoavaluació
  • Generador d’exàmens
  • Possibilitat de personalitzar el curs utilitzant continguts del propi docent o combinar-los amb continguts de McGrawhill

Si voleu utilitzar Connect caldrà que sol·liciteu per correu electrònic a crai.medicina@urv.cat les instruccions per poder-vos crear un compte

Accedeix-hi 

Coursera és una plataforma de formació en línia amb una amplia oferta de cursos en l'àmbit de les ciències mèdiques. Cada curs es impartit per professors universitaris i professionals de l'àrea.

Els cursos son gratuïts  i donen accés al contingut, fòrums de discussió, exercicis i tasques. Si vols acreditar la realització del curs (de pagament) rebràs qüestionaris i projectes addicionals així com un certificat en finalitzar el curs.

Accedeix-hi

IMPORTANT La universitat ha aconseguit un nombre limitat de llicències perquè els seus estudiants puguin accedir a tots els cursos en línia que ofereix la plataforma Coursera de forma gratuïta. Per a gestionar la distribució d’aquestes llicències, les anirem oferint per l’ordre d’arribada de les peticions fins que s’exhaureixin.

Per a sol·licitar les llicències cal que el professor responsable d’una assignatura identifiqui algun curs que pot ser d’interès per als seus estudiants, i que enviï un correu electrònic a l’adreça coursera@urv.cat indicant les següents dades:

  • Nom de l’assignatura, curs i ensenyament.
  • Nom del curs o cursos identificats a Coursera que poden ser d’interès per als estudiants. Els cursos no s’afegeixen automàticament als estudiants, ells s’hauran de donar d’alta manualment un cop es registrin a la plataforma.
  • Un llistat amb els noms i correus electròncis dels estudiants de l’assignatura, un per cada línia i separant nom cognoms i correu amb una coma. (p ex: Nom Cognom1 Cognom2, email@estudiants.urv.cat). Els professors de l’assignatura es poden afegir en aquest llistat si també volen tenir accés als continguts.

EDX  és la plataforma fiable per a l'educació i l'aprenentatge.

Fundada per Harvard i el MIT, EDX alberga a més de 20 milions d'estudiants, la majoria de les universitats millor classificades del món i empreses líders en la indústria.

Com a organització sense ànim de lucre global, EDX està transformant l'educació tradicional, eliminant les barreres de cost, ubicació i accés.

Satisfent la demanda que les persones aprenguin en els seus propis termes, EDX està reinventant les possibilitats de l'educació, proporcionant experiències d'aprenentatge de la més alta qualitat, inclosos els innovadors programes MicroMasters®. Donant suport als estudiants en cada etapa, ja sigui que ingressin a el mercat laboral, canviïn camps, busquinuna promoció o explorin nous interessos.

EDX Food and nutrition

EDX Health and safety

EDX Medicine

GIDEON un recurs únic dedicat a la detecció, prevenció i educació per a les malalties infeccioses, és ideal per a tot el que treballi en aquest camp crític de ràpid avanç, incloent: clínics, educadors, legisladors, farmacèutics i investigadors.

Aquest recurs multimèdia ofereix informació actualitzada i eines visuals per diagnosticar malalties i fer el seguiment de les últimes tendències en epidemiologia i tractament.

Accedeix-hi

Internet Archive Digital Library és una biblioteca de recursos educatius oberts que conté centenars de cursos gratuïts, vídeo conferències i materials complementaris d'universitats dels Estats Units i la Xina.

Accedeix-hi

Lancet

Accedeix-hi

LWW Health Library és un únic portal amb accés a informació mèdica contrastada per a la formació clínica - inclou accessos en línia a continguts interactius, imatges, casos reals i exàmens personalitzats per especialitat.

Facilita la formació en línia enllaçant a continguts específics per a estudiants segons el seu pla d'estudis, inclosos recursos multimèdia.

Les diferents especialitats inclouen, entre d’altres:

• Medicina Interna

• Ciències de l'exercici

• Teràpia física

• Auxiliar de metge (Nucli i especialitats / rotacions)

• Teràpia Ocupacional

• Farmàcia Premium

• Infermeria en Pràctiques Avançades

• Infermeria feta increïblement fàcil!

Accedeix-hi

Medline Plus

Accedeix-hi

El sistema MERLOT proporciona accés a materials i aprenentatges curats en línia i a eines de creació de contingut, dirigits per una comunitat internacional d’educadors, estudiants i investigadors.

Accedeix-hi

El MIT (Massachusetts Institute of Technology) OpenCourseWare (OCW) és una publicació basada en la web de pràcticament tot el contingut del curs MIT. OCW està obert i disponible almón i és una activitat de MIT permanent.

Mitjançant OCW, els professors poden millorar els cursos i els currículums, fent més eficaçes les seves assignatures; els estudiants troben recursos addicionals per ajudar-los a dur a terme les seves tasques acadèmiques i poden utilitzar el contingut com a eina per afrontar alguns dels reptes més difícils del nostre món, com ara el desenvolupament sostenible, el canvi climàtic i l’eradicació del càncer.

Accedeix-hi

New England Medical Journal

Accedeix-hi

Nucleus Medical Media

Accedeix-hi

Open Learning Initatitive té com a objectius principals millorar l'aprenentatge i l'ensenyament a través de la ciència mitjançant l'oferta de materials i cursos en línia de qualitat basats i provats científicament, democratitzar l'ensenyament mantenint els cursos de baix cost per a les aules i gratuïts per els estudiants, i crear una comunitat d'ús, investigació i desenvolupament per permetre l'avaluació, la millora i el creixement continuat de cursos i materials d'aprenentatge.

Accedeix-hi

PROMIR estudiantes. L'editorial Panamericana ofereix accés gratuït a la seva plataforma PROMIR mentre duri la situació derivada del COVID-19. Aquesta plataforma t'ajudarà a  superar amb èxit les assignatures del Grau en Medicina. Podràs reforçar la teva preparació pels exàmens amb la funcionalitat d'entrenament basada en la resolució de casos  pràctics. A més aconseguiràs refermar els continguts que estàs aprenent gràcies a un temari concís,complet i sempre actualitzat.

D'altra banda aquesta eina permet als professors combinar la docència pròpia del grau en  Medicinaamb activitats que facilitin als seus estudiants, de forma simultània,  l'estudi i l'entrenament necessari per a conèixer les especificitats de l'examen MIR. Els estudiants disposaran d'un entorn virtual  d'aprenentatge basat en un sistema d'intel.ligència artificial.  D'aqueta manera, l'eina és capaç d'analitzar de forma continua el procés d'aprenentatge individual de cada alumne per tal que aconsegueixin el màxim rendiment en el menor temps possible.

Accedeix-hi

The Doctor's channel

Accedeix-hi

Repositoris de material docent

MDX ( Materials Docents en Xarxa) és un repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es du a terme a les universitats que formen part d'aquest projecte. La finalitat de MDX és augmentar la visibilitat i la difusió de la producció docent de les institucions participants contribuint a la innovació educativa i a l'accés lliure del coneixement.

Accedeix-hi

Open Michigan Medical Resources repositori on podeu trobar tota la producció científica, materials docents i d'altres recursos amb llicència oberta com ara imatges, vídeos, material textual.

Accedeix-hi

El projecte LibreTexts, és una aventura col·laborativa multiinstitucional per desenvolupar la propera generació de textos d’accés obert per millorar l’educació postsecundària a tots els nivells de l’ensenyament superior. L’enfocament de LibreTexts és altament col·laboratiu quan estudiants, professors i experts externs estan revisats constantment per entorns de llibres de text d’accés obert per suplantar llibres convencionals en paper.

Accedeix-hi

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons