Skip to main content

Guia de recursos docents en línia

Vídeos i materials docents de l'àmbit temàtic

College Open Textbook és una eina d'aprenentatge en forma de curs, associat a llibres de text en obert. 

Accedeix-hi

Coursera és un portal de recursos en obert ofert per diferents entitats

Accedeix-hi 

Accedeix als recursos de bioprocessos

IMPORTANT La universitat ha aconseguit un nombre limitat de llicències perquè els seus estudiants puguin accedir a tots els cursos en línia que ofereix la plataforma Coursera de forma gratuïta. Per a gestionar la distribució d’aquestes llicències, les anirem oferint per l’ordre d’arribada de les peticions fins que s’exhaureixin.

Per a sol·licitar les llicències cal que el professor responsable d’una assignatura identifiqui algun curs que pot ser d’interès per als seus estudiants, i que enviï un correu electrònic a l’adreça coursera@urv.cat indicant les següents dades:

  • Nom de l’assignatura, curs i ensenyament.
  • Nom del curs o cursos identificats a Coursera que poden ser d’interès per als estudiants. Els cursos no s’afegeixen automàticament als estudiants, ells s’hauran de donar d’alta manualment un cop es registrin a la plataforma.
  • Un llistat amb els noms i correus electròncis dels estudiants de l’assignatura, un per cada línia i separant nom cognoms i correu amb una coma. (p ex: Nom Cognom1 Cognom2, email@estudiants.urv.cat). Els professors de l’assignatura es poden afegir en aquest llistat si també volen tenir accés als continguts.

eDX: Plataforma creada per Harvard i el MIT que permet l'accés a més de 2.400 cursos online. 

Accedeix 

Accedeix als recursos sobre bioprocessos

Internet Archive OERS Proporciona centenars de cursos, videos educatius i materials complementaris procedents d'universitats americanes i de Xina.

Accedeix-hi

Lumen Learning dona accés a material suplementari tals com llibres electrònics, vídeos, i altre material interactiu. Es dona feedback per als estudiants.

Accedeix-hi 

 

Merlot dona accés a materials i aprenentatges en línia i a eines de creació de contingut, dirigits per una comunitat internacional d'educadors, estudiants i investigadors.

Accedeix-hi

Accedeix als recursos sobre Bioprocessos

MIRIADAX. Plataforma Iberoamericana de cursos massius en línia i gratuïts.

Accedeix-hi

MIT Open Courseware dona accés a més de 240 cursos del Massachusetts Institute of Technology. 

Accedeix-hi 

Accedeix a recursos sobre Bioprocessos

The National Science Digital Library proporciona recursos educatius online per a la docència i l'aprenentatge de les ciències i les enginyeries. Algun dels recursos pot no ser gratuït.

Accedeix-hi 

Accedeix als recursos sobre Bioprocessos

Open Course Library és una col·lecció de materials docents de gran qualitat.

Accedeix-hi

Open Courseware Consortium és una col·lecció de materials docents de gran qualitat, elaborada per més de 200 institucions d'associacions acadèmiques d'arreu del món. 

Accedeix-hi   

Open Yale Courses proporciona conferències i altres materials de cursos seleccionats de Yale College de forma gratuïta a través d’Internet.

Accedeix-hi

Open Stax. A més d’una plataforma de cursos online, és una iniciativa que proporciona als estudiants llibres de text peer-review  de  molta  qualitat. Learningpod permet seguir l'aprenentatge dels estudiants per  part dels docents i ajudar a l'aprenentatge per part dels estudiants.

Accedeix-hi 

Teacher tube és una comunitat en línea per a compartir vídeos de més de 60 temes  (matemàtiques, cieències socials, idiomes, etc.).

Accedeix-hi

Teaching Commons inclou llibres de text en obert, materials docents, multimèdia, etc.

Accedeix-hi

TED (Technology, Entretainment and Design) són mini-conferències d'un màxim de 18 minuts sobre diferents temes.

Accedeix-hi 

 

Repositoris de material docent

Agrega. Projecte del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, Red.es i de les Comunitats Autònomes que proporciona accés a objectes digitals d'aprentatge entre els que trobem els d’enginyeria.

Accedeix-hi 

Connexions (CNX). Creat per la Rice University amb la participació d'institucions de més de 20 països. 

Accedeix als recursos de ciència i tecnologia

Jorum. Repositori d'objectes d'aprenentatge per a l'educació superior (Joint Information Systems Committee, Regne Unit).

Accedeix-hi

MDX (Materials docents en xarxa). Repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es porta a terme a les universitats membres.

Accedeix-hi

OASIS (Openly Available Sources Integrated Search) cerca a 52 fonts de Recursos Educatius Oberts (REO) i conté a dia d'avui 385.629 registres. Es pot buscar per tipus de document (àudio, llibre de text, etc.)

Accedeix-hi

OER Knowledge Cloud. Portal de materials docents i iniciatives de recerca elaborat per la Unesco.

Accedeix-hi

Open Educational Resources: OERS BY TOPIC. Un bon exemple de classificació de recursos de materials educatius lliures i en obert, que inclou pàgines web, articles, cursos, recursos docents lliures, etc. 

Accedeix-hi

Teaching CommonsRepositori de recursos educatius en obert, que inclou  llibres de text, materials de curs, material multimèdia, etc. 

Accedeix-hi  

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons