Skip to main content

Guia de recursos docents en línia

Vídeos i materials de l'àmbit temàtic

Academic Earth Cursos online que procedeixen d'universitats com ara Berkeley, UCLA, Harvard, MIT, Princeton, Stanford i Yale. 

Inclou també cursos gratuïts online d’enginyeria de sistemes i informàtica.

Accedeix als cursos d’informàtica 

Accedeix als recursos d’enginyeria de sistemes

 

Coursera és un portal de recursos en obert ofert per diferents entitats.

Accedeix als recursos d’informàtica

IMPORTANT La universitat ha aconseguit un nombre limitat de llicències perquè els seus estudiants puguin accedir a tots els cursos en línia que ofereix la plataforma Coursera de forma gratuïta. Per a gestionar la distribució d’aquestes llicències, les anirem oferint per l’ordre d’arribada de les peticions fins que s’exhaureixin.

Per a sol·licitar les llicències cal que el professor responsable d’una assignatura identifiqui algun curs que pot ser d’interès per als seus estudiants, i que enviï un correu electrònic a l’adreça coursera@urv.cat indicant les següents dades:

  • Nom de l’assignatura, curs i ensenyament.
  • Nom del curs o cursos identificats a Coursera que poden ser d’interès per als estudiants. Els cursos no s’afegeixen automàticament als estudiants, ells s’hauran de donar d’alta manualment un cop es registrin a la plataforma.
  • Un llistat amb els noms i correus electròncis dels estudiants de l’assignatura, un per cada línia i separant nom cognoms i correu amb una coma. (p ex: Nom Cognom1 Cognom2, email@estudiants.urv.cat). Els professors de l’assignatura es poden afegir en aquest llistat si també volen tenir accés als continguts.

eDX: Plataforma creada per Harvard i el MIT que permet l'accés a més de 2.400 cursos online, entre els que trobareu cursos d’enginyeria. 

Accedeix-hi  

Accedeix als recursos d’enginyeria

Internet Archive OERS Proporciona centenars de cursos, videos educatius i materials complementaris procedents d'universitats americanes i de Xina.

Accedeix als recursos d’ArsDigita Computer Science University

Accedeix als recursos d’estructura i interpretació de programes informàtics

Lumen Learning dona accés a material suplementari tals com llibres electrònics, vídeos, i altre material interactiu. Es dona feedback per als estudiants.

Accedeix-hi 

Merlot dona accés a materials i aprenentatges en línia i a eines de creació de contingut, dirigits per una comunitat internacional d'educadors, estudiants i investigadors. Inclou materials d’enginyeria elèctrica.

Accedeix als recursos d’informàtica

 

MIRIADAX. Plataforma Iberoamericana de cursos massius en línia i gratuïts. Inclou alguns cursos d’enginyeria.

Accedeix-hi  

 

MIT Open Courseware. Accés a més de 240 cursos del Massachusetts Institute of Technology

Accedeix-hi  

Accedeix als recursos d’enginyeria informàtica

 

The National Science Digital Library proporciona recursos educatius online per a la docència i l'aprenentatge de les ciències i les enginyeries. Algun dels recursos pot no ser gratuït.

 

Accedeix als recursos d’informàtica

Teaching Commons inclou llibres de text en obert, materials docents, multimèdia, etc.

 

Accedeix  als recursos d’enginyeria

Repositoris de material docent

Agrega. Projecte del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, Red.es i de les Comunitats Autònomes que proporciona accés a objectes digitals d'aprentatge entre els que trobem els d’enginyeria.

Accedeix als recursos d’enginyeria

Connexions (CNX). Creat per la Rice University amb la participació d'institucions de més de 20 països. 

Accedeix als recursos de ciència i tecnologia

Accedeix als recursos de matemàtiques i estadística

MDX (Materials docents en xarxa). Repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es porta a terme a les universitats membres.

Accedeix als recursos d'enginyeria informàtica

OASIS (Openly Available Sources Integrated Search) cerca a 52 fonts de Recursos Educatius Oberts (REO) i conté a dia d'avui 385.629 registres. Es pot buscar per tipus de document (àudio, llibre de text, etc.)

Accés als recursos d’enginyeria elèctrica i ciències de la computació

Open Educational Resources: OERS BY TOPIC. Un bon exemple de classificació de recursos de materials educatius lliures i en obert, que inclou pàgines web, articles, cursos, recursos docents lliures, etc. 

Accedeix als recursos d’enginyeria

Teaching CommonsRepositori de recursos educatius en obert, que inclou  llibres de text, materials de curs, material multimèdia, etc. 

Accedeix als recursos d’enginyeria

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons