Skip to main content

Guia de recursos docents en línia

Vídeos i materials de l'àmbit temàtic

College Open Textbook és una eina d'aprenentatge en forma de curs, associat a llibres de text en obert. 

Coursera és un portal de recursos en obert ofert per diferents entitats.

edX és una plataforma creada per Harvard i el MIT que permet l'accés a més de 2.400 cursos online.

Lumen Learning dona accés a material suplementari tals com llibres electrònics, vídeos, i altre material interactiu. Es dona feedback per als estudiants.

Merlot dona accés a materials i aprenentatges en línia i a eines de creació de contingut, dirigits per una comunitat internacional d'educadors, estudiants i investigadors.

MIRIADAX. Plataforma Iberoamericana de cursos massius en línia i gratuïts.

MIT Open Courseware dona accés a més de 240 cursos del Massachusetts Institute of Technology. 

The National Science Digital Library proporciona recursos educatius online per a la docència i l'aprenentatge de les ciències i les enginyeries. Algun dels recursos pot no ser gratuït.

Open Course Library és una col·lecció de materials docents de gran qualitat.

Open Courseware Consortium és una col·lecció de materials docents de gran qualitat, elaborada per més de 200 institucions d'associacions acadèmiques d'arreu del món. 

Open Yale Courses proporciona conferències i altres materials de cursos seleccionats de Yale College de forma gratuïta a través d’Internet.

Open Stax. A més d’una plataforma de cursos online, és una iniciativa que proporciona als estudiants llibres de text peer-review  de  molta  qualitat. Learningpod permet seguir l'aprenentatge dels estudiants per  part dels docents i ajudar a l'aprenentatge per part dels estudiants.

Teacher tube és una comunitat en línea per a compartir vídeos de més de 60 temes  (matemàtiques, cieències socials, idiomes, etc.).

Teaching Commons inclou llibres de text en obert, materials docents, multimèdia, etc.

TED (Technology, Entretainment and Design) són mini-conferències d'un màxim de 18 minuts sobre diferents temes.

Henry Stewart Talks (HSTalks) és un proveïdor líder en conferències audiovisuals, xerrades d'experts i estudis de cas, en l'àmbit de la Biomedicina i Ciències de la vida.

 

Repositoris de material docent

Agrega. Projecte del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, Red.es i de les Comunitats Autònomes que proporciona accés a objectes digitals d'aprentatge entre els que trobem els d’enginyeria.

Connexions (CNX). Creat per la Rice University amb la participació d'institucions de més de 20 països. 

MDX (Materials docents en xarxa). Repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es porta a terme a les universitats membres.

OASIS (Openly Available Sources Integrated Search) cerca a 52 fonts de Recursos Educatius Oberts (REO) i conté a dia d'avui 385.629 registres. Es pot buscar per tipus de document (àudio, llibre de text, etc.)

OER Knowledge Cloud. Portal de materials docents i iniciatives de recerca elaborat per la Unesco.

Open Educational Resources: OERS BY TOPIC. Un bon exemple de classificació de recursos de materials educatius lliures i en obert, que inclou pàgines web, articles, cursos, recursos docents lliures, etc. 

Teaching CommonsRepositori de recursos educatius en obert, que inclou  llibres de text, materials de curs, material multimèdia, etc. 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons