Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Història i Història de l'Art

Revistes electròniques de l'àmbit temàtic

ARCA (Arxiu de revistes catalanes antigues) és un portal d'accés obert que inclou publicacions periòdiques tancades que han estat representatives dins la cultura i la societat catalana. És un dipòsit cooperatiu de preservació digital impulsat per la Biblioteca de Catalunya.

Accedeix-hi

 

Periodicals Archive Online és un arxiu de revistes acadèmiques en línia d'art, humanitats i ciències socials en text complet.

Accedeix-hi

Periodicals Index Online és una base de dades de milions de referències d'articles sobre art, humanitats i ciències socials, cobrint més de 300 anys.

Accedeix-hi

RACO. Revistes Catalanes en accés obert permet  consultar en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes

Accedeix-hi

Revistes electròniques multidisciplinàries

 

DOAJ és un directori en línia curat per la comunitat que indexa i proporciona accés a revistes d’alta qualitat, d’accés obert, revisades per pares. DOAJ és independent. Tots els serveis DOAJ són gratuïts, inclosa la seva indexació en DOAJ. Totes les dades estan disponibles lliurement. DOAJ gestiona un programa d’educació i divulgació a tot el món.

Accedeix-hi

 

 

Emerald insight és un repositori de revistes i llibres de diferents àrees temàtiques.

Accedeix-hi

 

JSTOR és una plataforma que dona accés a més de 12 milions d’articles de revistes acadèmiques, llibres i fonts primàries de 75 disciplines.

Accedeix-hi  

 

La Oxford University Press (OUP) publica revistes de alt nivell acadèmic i fa difusió dels seus coneixements i investigacions a la major audiència possible. Treballen conjuntament amb totes les entitats que tenen associades per donar solució i suport a les necessitats derivades dels seus investigadors. Avui dia tenen en accés obert vora 100 revistes periòdiques.          

Accedeix-hi

 

REDIB (Red Iberoamericana de Innovación y Conocimiento científico). Conté 3.700 títols de revistes, que suposa 1.400.000 articles aproximadament de fons consultable. Aquesta plataforma pretén agregar contingut científic i acadèmic en format electrònic produït en l'àmbit iberoamericà.

L'àmbit de ciències socials i humanitats hi comptabilitza 5.403 al distribuir-los per àrees  i 59 títols d'infermeria.

Accedeix-hi

 

Com cercar revistes i articles electrònics

  1. Introduïu el terme o termes que us interessin a la caixa del Cercador
  2. Limiteu els resultats al menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Revistes" i per Disponibilitat: "Disponible en línia"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la revista que us interessi

4. A la pantalla següent, a l'apartat Veure en línia, podreu veure des de quin número/volum/any hi tenim accés.

5. Cliqueu el botó per accedir-hi

 

Avís: En algunes revistes haureu d’escollir l’accés entre diferents opcions, segons l’any i el volum o número que us interessi:

 

  1. Introduïu el terme o termes que us interessin a la caixa del Cercador.

Consells:

  • Podeu utilitzar les cometes per a expressions o frases exactes: “psicologia infantil”
  • Si trobeu pocs resultats, utilitzeu els termes de cerca en anglès: "child psychology"

  1. Limiteu els resultats al menú de l’esquerra  per Tipus de recurs: "Articles" i per Disponibilitat: "Disponible en línia" 
  2. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de l'article que us interessi

4. A la pàgina següent, cliqueu el botó dins l'apartat Veure en línia per accedir al document i visualitzar-lo.

Vídeo tutorial: Com buscar articles electrònics a través del Cercador

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons