Skip to main content

Guia de recursos d'Història i Història de l'Art

Altres recursos d'interès

Artcyclopedia vol ser la guia definitiva i més eficaç d’art amb la compilació d’un índex d’artistes, obres, museus i d'altres recursos en línia. Conté abundant material gràfic i cronologies per períodes i èpoques. Es tracta d'un interessant i útil recurs per a professors i estudiants d'art.

Accedeix-hi

Biblioteca virtual del Patrimonio Bibliográfico és una biblioteca digital que ofereix reproduccions facsímils digitals de manuscrits, llibres impresos, fotografies històriques, amterials cartogràfics, partitures i altra material que forma part del patrimoni Bibliogràfic espanyol.

Accedeix-hi

 

 

Biblioteca virtual Miguel de Cervantes és un biblioteca digital multidisciplinària (Història, Art, Arxius, Hemeroteca…) amb accés gratuït, obert, universal i integrador.

Accedeix-hi

Catálogo colectivo de la red de bibliotecas de los archivos estatales inclou les descripcions bibliogràfiques dels fons de les biblioteques especialitzades dels Arxius estatals i del Centre d’Informació Documental de Arxius (CIDA).

Accedeix-hi

Culturageneral.net és una pàgina educativa sobre cultura general: pintors universals, història, arquitectura, geografia, literatura. A cada apartat temàtic tenim una breu descripció del que es pot veure a continuación.

Accedeix-hi

 

Europeana és un portal que dona accés a milions de llibres, pintures, pel·licules, objectes de museu i documents d’arxiu que han estat digitalitzat per tot Europa.

Accedeix-hi

La revista Història Digital està dirigida a professionals i amants de la història, l’arqueologia i, en general, de totes les ciències socials. Es presenta com una tribuna oberta des de la qual poder donar a conèixer investigacions originals i inèdites.

Accedeix-hi

 

MDC. Memòria Digital de Catalunya permet la consulta en accés obert de les col·leccions digitalitzades relacionades amb Catalunya, el seu patrimoni o que formen part de col·leccions especiales d’institucions científiques, culturals i/o erudites catalanes.

Accedeix-hi

 

Google Arts & Culture és una plataforma amb milions de peces d’art des de la prehistòria fins a l’actualitat.

Accedeix-hi

Patrimoni cultural  és la pàgina del Departament de Cultura de la Generalitat per a la millora del coneixement i la promoció del patrimoni cultural català. Ofereix una selecció del patrimoni cultural més destacat, material i immaterial. Els elements patrimonials han estat seleccionats tenint en compte diversos criteris, com el reconeixement extern (si han estat reconeguts amb categories especials com Patrimoni Mundial, Museu Nacional, Patrimoni Immaterial, Bé Cultural d'Interès Nacional, etc.); el seu ús social i el seu impacte en la comunitat; el seu reconeixement professional, així com la implicació o interès dels gestors de cadascun dels recursos patrimonials per a participar-hi.

Accedeix-hi

Castell interior és una plataforma d’estudi i difusió de la presència del Carmel Descalç en la història i cultura catalanes.

Accedeix-hi

CERL Blog. Consortium of European Research Libraries.

Accedeix-hi

El Mercurio salmantino és un blog de la Biblioteca Històrica de la Universidad de Salamanca.

Accedeix-hi

Exemplar. Grup d’Estudis del Patrimoni Bibliogràfic i Documental.

Accedeix-hi

Folio Complutense. Notícies de la Biblioteca Històrica de la Universidad Complutense de Madrid.

Accedeix-hi

Fondo Antiguo és un blog de la Universidad de Sevilla.

Accedeix-hi

Hypotheses és un blog academic d’OpenEdition.

Accedeix-hi

Medieval manuscripts blog és un blog de la British Library.

Accedeix-hi

Diposit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.Conté els documents de fons locals, tant històrics com actuals, conservats a les biblioteques: publicacions periòdiques, cartells, programes de festa major, fotografies, enregistraments sonors i vídeos. La incorporació de nous títols és contínua, i estan organitzats en col·leccions temàtiques.

Accedeix-hi 

Universo Abierto és un blog amb accés a llibres d’art gratuïts de prestigiosos museus d’art del món.

Accedeix-hi

Vademècum és un blog de Maria Toldrà.

Accedeix-hi

La Xarxa d’Arxius Comarcals (XAC) posa a l’abast de la ciutadania el patrimoni documental digitalitzat de les comarques. Aquest enllaç a la premsa digitalitzada us pot resultar molt útil en la recerca d’història local.

Accedeix-hi

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons