Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Història i Història de l'Art

Arxius

A l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona, es poden consultar més de 47.000 documents dividits en 4 blocs: Butlletí Oficial de la Província, Cens Electorals, arxius sobre expedients de Vies i obres i Plànols del Cadastre.

Accedeix-hi

Hemeroteca digital de l'Arxiu Històric de l'Arquebisbat de Tarragona, es poden trobar les publicacions pròpies de l’arxidiòcesi com el Full Dominical i el Butlletí Oficial de l’Arquebisbat de Tarragona, així com els fulls parroquials de cada parròquia o d’entitats eclesiàstiques del seu àmbit territorial.  L’objectiu es recollir totes les publicacions que actualment s’editen en format digital, i al mateix temps, anar incorporant en la mesura de les possibilitats les antigues.

Accedeix-hi

El Catàleg en línia de l'Arxiu Municipal de Barcelona posa a disposició de la ciutadania més de 410.000 registres, un 30 % dels quals contenen documents digitalitzats. Destaquem l'accés a més de 77.000 fotografies, a 26.000 documents textuals i a prop de 14.000 cartells, gravats, plànols i altres tipologies documentals. Es tracta d'una petita selecció dels fons conservats per l'Arxiu Municipal, d'un total de més de 50 quilòmetres de documentació. 

Accedeix-hi

 

Arxius en línia  és un aplicatiu creat pel Departament de Cultura i presenta imatges de documents conservats en els propis centres d'arxiu i documents procedents dels seus arxius de complement.

Permet la visualització de les imatges dels documents amb les seves corresponents descripcions, així com efectuar reproduccions privades sempre que:

· L'accés i l'ús d'aquestes imatges sigui amb finalitats d'investigació, docents i no comercials, sense que es copiïn en cap ordinador en xarxa ni se'n faci difusió per cap mitjà.

· No es faci cap modificació de les imatges i es respecti la seva autoria.

Accedeix-hi

Catálogo colectivo de la red de bibliotecas de los archivos estatales inclou les descripcions bibliogràfiques dels fons de les biblioteques especialitzades dels Arxius estatals i del Centre d’Informació Documental de Arxius (CIDA).

Accedeix-hi

Mapa Interactivo de Archivos Universitarios Iberoamericanos és un projecte que l'arxiu de la UCLM (Universidad de Castilla -La Mancha) ha desenvolupat per iniciativa propia i que publica en la seva pàgina web des de l'any 2006. Té l'objectiu de contribuir a la difusió dels arxius universitaris iberoamericans i facilitar l'accés a la informació que aquestos proporcionen a través d'internet.  

Accedeix-hi

MDC. Memòria Digital de Catalunya permet la consulta en accés obert de les col·leccions digitalitzades relacionades amb Catalunya, el seu patrimoni o que formen part de col·leccions especiales d’institucions científiques, culturals i/o erudites catalanes.

Accedeix-hi

 

Trencadís és un diposit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.Conté els documents de fons locals, tant històrics com actuals, conservats a les biblioteques: publicacions periòdiques, cartells, programes de festa major, fotografies, enregistraments sonors i vídeos. La incorporació de nous títols és contínua, i estan organitzats en col·leccions temàtiques.

Accedeix-hi 

World Heritage Centre conté la informació sobre la llista que conforma el patrimoni mundial.

Accedeix-hi

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons