Skip to main content

Guia de recursos d'Història i Història de l'Art

Llibres electrònics de l'àmbit temàtic

ACLS Humanities Ebook és una col·lecció digital d’uns 5,200 llibres d’humanitats i de ciències socials. Entre tots els àmbits que s’inclou destaquem: història africana, història americana, arqueologia, història de l’art i l’arquitectura, història asiàtica, història de Austràlia / Oceania, estudis bíblics, estudis bibliogràfics, història bizantina, història canadenca, història del Carib, història d’Europa, història Econòmica, Estudis Ambientals, Estudis de Cine i medis, Folklore, Lingüística, Literatura , Crítica literària, musicologia, pobles indígenes, estudis de teatre, música, dansa, filosofia, ciències polítiques, religió, ciència, sociologia i estudis de la dona.

Accedeix-hi

Encyclopedia of Archaeology editada per Elsevier. La versió impresa consta de 3 volums. Es una obra de referencia de l’arqueologia. Permet fer cercques, per autor, a través de la classificació i indexs, i cerca general.

 

Accedeix-hi

Humanities Digital Library  és la biblioteca d'accés obert i catàleg dels llibres publicats per la University of London Press de la School of Advanced Study. Els seus llibres publicats en open accés, principalment en PDF, corresponen a les disciplines de dret, lletres clàssiques, política, història i estudis transculturals.

Accedeix-hi

Llibres electrònics multidisciplinaris

La Biblioteca Digital Hispánica és la biblioteca digital de la Biblioteca Nacional de España. Proporciona accés lliure i gratuït a milers de documents digitalitzats i podem trobar llibres impresos entre els segles XV i XX. Aquest organisme és va fundar al 2008 i entre els seus objectius trobem la difusió del patrimoni cultural espanyol, contribuir amb la Biblioteca Digital Europea, fomentar la investigació i oferir un canal de cooperació amb altres biblioteques del territori i llatinoamericanes.    

Accedeix-hi 

La Biblioteca Digital Mundial (BDM), és una biblioteca digital internacional creada per la Biblioteca del Congreso de Estados Unidos i la UNESCO. Va ser inaugurada al 2009 en París. Els seus objectius son augmentar el volum i varietat de continguts culturals en internet, proporcionar recursos a educadors, acadèmics i el conjunt de la societat. Des de el punt de l’antropologia resulta interesant perquè conté manuscrits, llibres i altres documents que constitueixen mostres de la historia del món, la cultura dels essers humans, d’un país o fins i tot regions lingüístiques. Te copies digitalitzades de primeres edicions d’obres primigènies sobrevivents que tracten sobre disciplines científiques, gèneres artístics, idiomes i fets culturals.

 

Accedeix-hi

eBook collection (anteriorment NetLibrary) és un servei d'accés al text sencer d'una selecció de llibres. Permet fer recerques al text sencer d'un o tots els llibres alhora combinant paraules, utilitzar operadors booleans i limitadors, i imprimir informació.

Accedeix-hi

 

ELibro. Col·lecció de llibres de més de 500 editorials españoles. Inclou més de 100.000 llibre electrònics e tots els àmbits temàtics: Antropologia, Arquitectura, Urbanisme i Disseny, Belles Arts, Ciències Biològiques, Ciències de la Informació i de la Comunicació, Ciències de la Salut, Ciències Econòmiques, Ciències Exactes i Naturals, Ciències Socials, Dret, Historia, Informàtica, Literatura, Enginyeries, Psicologia i Ficció.

 

Accedeix-hi

Ingebook és una plataforma de llibres electrònics i manuals universitaris en castellà de diferents àmbits temàtics i d’editorials com McGrawHill, Pearson, etc.

Accedeix-hi 

ProQuest Ebook Central és un servei d'accés al text complet d'una selecció multidisciplinar de llibres. Permet visualitzar textos, fer notes i, entre moltes altres eines, afegir els llibres a una biblioteca personalitzada on es poden guardar, editar i imprimir.

Accedeix-hi

Wiley Online Library és un portal que permet l’accés a text complet de publicacions multidisciplinars de l’editorial  John Wiley & Sons.

Accedeix-hi

 

Com cercar llibres electrònics

  1. Introdueix el/s terme/s que t’interessi a la caixa del Cercador.
  2. Limita els resultats al menú de l’esquerra  per Format -- Llibre electrònic
  3. Clica el botó     per accedir al text complet.

Avís: no sempre podràs baixar-te en PDF tot el llibre sencer i dependrà dels permisos de l’editor. En canvi tots permeten la lectura en línia.

 

 

Videotutorial: Com buscar un llibre electrònic al Cercador del CRAI

 

 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons