Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Història i Història de l'Art

Llibres electrònics de l'àmbit temàtic

 

La Biblioteca Digital Hispánica és la biblioteca digital de la Biblioteca Nacional de España. Proporciona accés lliure i gratuït a milers de documents digitalitzats i podem trobar llibres impresos entre els segles XV i XX. Aquest organisme és va fundar al 2008 i entre els seus objectius trobem la difusió del patrimoni cultural espanyol, contribuir amb la Biblioteca Digital Europea, fomentar la investigació i oferir un canal de cooperació amb altres biblioteques del territori i llatinoamericanes. 

Accedeix-hi 

 

La Biblioteca Digital Mundial (BDM), és una biblioteca digital internacional creada per la Biblioteca del Congreso de Estados Unidos i la UNESCO. Va ser inaugurada al 2009 en París. Els seus objectius son augmentar el volum i varietat de continguts culturals en internet, proporcionar recursos a educadors, acadèmics i el conjunt de la societat. Des de el punt de l’antropologia resulta interesant perquè conté manuscrits, llibres i altres documents que constitueixen mostres de la historia del món, la cultura dels essers humans, d’un país o fins i tot regions lingüístiques. Te copies digitalitzades de primeres edicions d’obres primigènies sobrevivents que tracten sobre disciplines científiques, gèneres artístics, idiomes i fets culturals.

Accedeix-hi

 

Encyclopedia of Archaeology editada per Elsevier. La versió impresa consta de 3 volums. Es una obra de referencia de l’arqueologia. Permet fer cercques, per autor, a través de la classificació i indexs, i cerca general.

Accedeix-hi

Llibres electrònics multidisciplinaris

 

eBook collection (anteriorment NetLibrary) és un servei d'accés al text sencer d'una selecció de llibres. Permet fer recerques al text sencer d'un o tots els llibres alhora combinant paraules, utilitzar operadors booleans i limitadors, i imprimir informació.

Accedeix-hi

 

                                                                 

A l'e-BUC trobareu un catàleg de més de 21.000 títols de les universitats de la Xarxa Vives d'universitats en format paper, digital i en accés obert. Els serveis editorials de les universitats aposten decididament per l’excel·lència de l’edició acadèmica i per això a l'e-BUC trobareu obres que compleixen els criteris d’avaluació de les agències de qualitat de la recerca.

ELibro és una col·lecció de llibres de més de 500 editorials españoles. Inclou més de 100.000 llibre electrònics e tots els àmbits temàtics: Antropologia, Arquitectura, Urbanisme i Disseny, Belles Arts, Ciències Biològiques, Ciències de la Informació i de la Comunicació, Ciències de la Salut, Ciències Econòmiques, Ciències Exactes i Naturals, Ciències Socials, Dret, Historia, Informàtica, Literatura, Enginyeries, Psicologia i Ficció.

Humanities Digital Library  és la biblioteca d'accés obert i catàleg dels llibres publicats per la University of London Press de la School of Advanced Study. Els seus llibres publicats en open accés, principalment en PDF, corresponen a les disciplines de dret, lletres clàssiques, política, història i estudis transculturals.

Accedeix-hi

ProQuest Ebook Central és un servei d'accés al text complet d'una selecció multidisciplinar de llibres. Permet visualitzar textos, fer notes i, entre moltes altres eines, afegir els llibres a una biblioteca personalitzada on es poden guardar, editar i imprimir.

Accedeix-hi

Wiley Online Library és un portal que permet l’accés a text complet de publicacions multidisciplinars de l’editorial  John Wiley & Sons.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

 

Unebook és una plataforma de les editorials universitàries espanyoles creada per la Unió d'Editorials Universitàries Epanyoles i les 69 editorials científiques que integren l'associació. Hi trobarem llibres de: Arts, humanitats, ciències de la salut, història, llengua i literatura, ciències socials, dret, comunicació i periodisme, entre altres.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Com cercar llibres electrònics

  1. Introduïu el terme o termes que us interessin a la caixa del Cercador.
  2. Limiteu els resultats al menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Llibres" i per Disponibilitat: "Disponible en línia"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia del llibre que us interessi

4. A la pantalla següent, cliqueu el botó de l'apartat Veure en línia.

 

Avís: depenent dels permisos de l'editor, algunes vegades podreu descarregar el llibre sencer o només una part, per un període de temps determinat o sense limitacions; però sempre podreu llegir-los en línia.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons