Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Història i Història de l'Art

Vídeos i materials docents de l'àmbit temàtic


 

Archives of American Art (Smithsonian). Fonts primàries que documenten les arts visuals als Estats Units.

 

Academic Earth. Cursos online que procedeixen d'universitats com ara Berkeley, UCLA, Harvard, MIT, Princeton, Stanford i Yale.  Inclou recursos d’història i història de l’art.

AVON-Academic Video Online recull aproximadament 68000 vídeos d’àmbit acadèmic que ofereix ProQuest. Els títols abasten la més amplia gamma d’àrees temàtiques, incloent antropologia, negocis, assessorament, cinema, salut, historia, música i més.

Academic Video Online inclou vídeos amb rellevància curricular: documentals, entrevistes, llargmetratges, actuacions, programes de notícies, demostracions, estrenes i material d’arxiu.

També hi podem trobar més de 14000 títols de l’editorial Alexander Street Press, editor electrònic de bases de dades acadèmiques.

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Ciberoteca és un projecte de l’Obra Social Bancaja que ha catalogat els millors recursos culturals disponibles a Internet. És una biblioteca de biblioteques amb un índex temàtic d’enllaços a recursos culturals classificats per temes i enllaços directes a obres digitalitzades de diferent temàtica.

 

Coursera. Plataforma de cursos online. Inclou un apartat d’Arts i HUmanitats que es concreten en Historia, Música i art, i filosofía.

IMPORTANT La universitat ha aconseguit un nombre limitat de llicències perquè els seus estudiants puguin accedir a tots els cursos en línia que ofereix la plataforma Coursera de forma gratuïta. Per a gestionar la distribució d’aquestes llicències, les anirem oferint per l’ordre d’arribada de les peticions fins que s’exhaureixin.

Per a sol·licitar les llicències cal que el professor responsable d’una assignatura identifiqui algun curs que pot ser d’interès per als seus estudiants, i que enviï un correu electrònic a l’adreça coursera@urv.cat indicant les següents dades:

  • Nom de l’assignatura, curs i ensenyament.
  • Nom del curs o cursos identificats a Coursera que poden ser d’interès per als estudiants. Els cursos no s’afegeixen automàticament als estudiants, ells s’hauran de donar d’alta manualment un cop es registrin a la plataforma.
  • Un llistat amb els noms i correus electròncis dels estudiants de l’assignatura, un per cada línia i separant nom cognoms i correu amb una coma. (p ex: Nom Cognom1 Cognom2, email@estudiants.urv.cat). Els professors de l’assignatura es poden afegir en aquest llistat si també volen tenir accés als continguts.

 

Cursos UNED abierta. Plataforma que inclou els cursos online que la UNED disposa en obert.

 

ECO-Learning Communication. Plataforma que inclou cursos online, i inlocu l’àmbit de les humanitats.

Educahistoria. Recursos web d’història que va des de la divulgació a les curiositats, fins a tècniques educatives.

edX. Plataforma que inclou cursos online. Inclou cursos sota els tòpics de Art i cultura, Historia, Humanitats, Llengua, Literatura, Filosofia i Ciències socials entre altres.

Humanities Commons. Recursos per l’aprenentatge d’humanitats.

Merlot. Cursos i materials de formació en Ciències socials, Història, Art i Humanitats entre altres.

TeacherTube. Portal que recull material per a la docència i aprenentatge, videos i audios. Inclou el tópic d’història.

Repositoris de material docent

Internet Archive és una biblioteca digital dedicada a la preservació d’arxius, captures de webs publiques, i programari. Inclou una secció de video, àudios i fotografies.

 

MDX és un repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es porta a terme a les universitats membres.

 

Recercat és un repositori cooperatiu en el que es pot consultar la literatura de recerca de les universitats i centres d'investigació de Catalunya, com ara articles, treballs d’investigació/fi de màster, treballs/projectes fi de carrera, ponències de congressos, informes, documents de treball, etc. Està impulsat per les universitats de Catalunya i la Biblioteca de Catalunya, gestionat i coordinat pel Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), patrocinat per la Generalitat de Catalunya i compta amb la participació d'altres institucions catalanes.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons