Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Història i Història de l'Art

Altres recursos d'interès

 

L'arxiu Arolsen disposa de més de  26 milions de documents sobre víctimes de la persecució nazi en línia, que contenen informació sobre 21 milions de persones de la persecució nazi. Recentment, han ampliat les col·leccions a internet on s'inclouen documents dels treballs forçats i les deportacions dels camps de concentració.

Accedeix-hi

Artcyclopedia és un recurs digital que només treballa amb recursos que poden ser visualitzat en línea. Té com a objectiu donar visualització a més de 2.300 espais d'art de museus i galeries, 8.500 artistes i 180.000 obres.  

Accedeix-hi

 

Biblioteca virtual del Patrimonio Bibliográfico és una biblioteca digital que ofereix reproduccions facsímils digitals de manuscrits, llibres impresos, fotografies històriques, amterials cartogràfics, partitures i altra material que forma part del patrimoni Bibliogràfic espanyol.

Accedeix-hi

 

 

La Biblioteca Virtual de Defensa posa a la disposició dels ciutadans les reproduccions digitals dels fons custodiats en arxius, biblioteques i museus dependents del Ministeri de Defensa. Inclou llibres impresos i manuscrits, materials cartogràfics, dibuixos, fotografies, partitures, peces de museus i sèries documentals relacionades amb diferents expedicions científiques.

Accedeix-hi

Biblioteca virtual Miguel de Cervantes és un biblioteca digital multidisciplinària (Història, Art, Arxius, Hemeroteca…) amb accés gratuït, obert, universal i integrador.

Accedeix-hi

Castell interior és una plataforma d’estudi i difusió de la presència del Carmel Descalç en la història i cultura catalanes.

Accedeix-hi

CERL Blog. Consortium of European Research Libraries.

Accedeix-hi

Culturageneral.net és una pàgina educativa sobre cultura general: pintors universals, història, arquitectura, geografia, literatura. A cada apartat temàtic tenim una breu descripció del que es pot veure a continuación.

Accedeix-hi

 

El Mercurio salmantino és un blog de la Biblioteca Històrica de la Universidad de Salamanca.

Accedeix-hi

 

EPICAT és un portal web que té per objectiu construir un inventari de la correspondència epistolar de caràcter familiar existent a Catalunya entre 1500 i 1850. Vol ser una eina que permeti redefinir i matisar la interpretació històrica construïda sobretot mitjançant documents oficials i busca una nova lectura dels continguts que inclouen les cartes familiars. Està a disposició de la investigació científica i del públic en general.

Accedeix-hi

Europeana és un portal que dona accés a milions de llibres, pintures, pel·licules, objectes de museu i documents d’arxiu que han estat digitalitzat per tot Europa.

Accedeix-hi

Exemplar. Grup d’Estudis del Patrimoni Bibliogràfic i Documental.

Accedeix-hi

Folio Complutense. Notícies de la Biblioteca Històrica de la Universidad Complutense de Madrid.

Accedeix-hi

Fondo Antiguo és un blog de la Universidad de Sevilla.

Accedeix-hi

Google Arts & Culture és una plataforma amb milions de peces d’art des de la prehistòria fins a l’actualitat.

Accedeix-hi

La revista Història Digital està dirigida a professionals i amants de la història, l’arqueologia i, en general, de totes les ciències socials. Es presenta com una tribuna oberta des de la qual poder donar a conèixer investigacions originals i inèdites.

Accedeix-hi

 

Historiasiglo20  és un lloc web que té com a principal destinatari els professors i alumnes de batxillerat i dels primers cursos universitaris, conté un apartat  on es pot trobar una selecció d'enllaços web sobre la Guerra Civil Espanyola.

Accedeix-hi

 

Hypotheses és un blog academic d’OpenEdition.

Accedeix-hi

 

Invetario del Cine Español és una eina que reuneix la informació de les pel·lícules custodiades en els diferents arxius repartits per Espanya, desenvolupada per Baratz.

Disposa d'un total de 5.863 títols i 30.643 materials fotoquímics és un projecte viu amb actualització constant.

Accedeix-hi

 

Medieval manuscripts blog és un blog de la British Library.

Accedeix-hi

 

Patrimoni cultural  és la pàgina del Departament de Cultura de la Generalitat per a la millora del coneixement i la promoció del patrimoni cultural català. Ofereix una selecció del patrimoni cultural més destacat, material i immaterial. Els elements patrimonials han estat seleccionats tenint en compte diversos criteris, com el reconeixement extern (si han estat reconeguts amb categories especials com Patrimoni Mundial, Museu Nacional, Patrimoni Immaterial, Bé Cultural d'Interès Nacional, etc.); el seu ús social i el seu impacte en la comunitat; el seu reconeixement professional, així com la implicació o interès dels gestors de cadascun dels recursos patrimonials per a participar-hi.

Accedeix-hi

 

La plataforma web Real Biblioteca Digital (RBD) oferirà progressivament accés digital a les col·leccions patrimonials de la Real Biblioteca del Palau Real de Madrid. Els exemplars singulars de la col·lecció -manuscrits i dibuixos-, juntament amb la col·lecció d'incunables. En aquest moment s'està completant l'accés en línia al fons incunable íntegrament, la col·lecció de dibuixos de Ferran VII i peces importants de la col·lecció de manuscrits.

Accedeix-hi

UNESCO Database of National Cultural Heritage Laws Updated és una base de dades amb l’objectiu de protegir el patrimoni cultural en general del saqueig, el robatori, l’exportació il·legal i la importació i el tràfic il·lícit de béns culturals, així com la degradació i totes les altres formes de deteriorament del patrimoni. Recopila les lleis de protecció del patrimoni cultural promulgades pels Estats membres de la UNESCO. Facilita l’accés aquestes lleis vigents a governs, funcionaris duaners, venedors d’art, organitzacions, advocats, compradors, etc

Accedeix-hi

Universo Abierto és un blog amb accés a llibres d’art gratuïts de prestigiosos museus d’art del món.

Accedeix-hi

 

La Xarxa d’Arxius Comarcals (XAC) posa a l’abast de la ciutadania el patrimoni documental digitalitzat de les comarques. Aquest enllaç a la premsa digitalitzada us pot resultar molt útil en la recerca d’història local.

Accedeix-hi

 

Vademècum és un blog de Maria Toldrà.

Accedeix-hi

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons