Skip to main content

Guia de recursos d'Arquitectura i Urbanisme

Bases de dades de l'àmbit temàtic

Art & Architecture Source inclou el text complet d’articles de més de 770 revistes d’arreu del món sobre art, arquitectura, disseny, arqueologia, escultura, pintura, fotografia, etc. Proporciona el text complet de més de 600 revistes i més de 200 llibres. D’abast internacional, trobaràs referències des de 1929 fins a l’actualitat.

Conté una col·lecció de més de 63.000 imatges proporcionades per Picture Desk i altres fonts.

També está inclosa al Cercador.

Accedeix-hi

Guia d'ús

AVERY Index to architectural periodicals conté referències d’articles de revista sobre arquitectura i disseny, urbanisme, arqueología, arquitectura del paisatge, disseny d’interiors, història de l’arquitectura, mobiliari i decoració, planificació urbana i preservació història, de més de 700 revistes internacionals. Publicacions acadèmiques però també d’associacions professionals.

Es pot consultar el text complet si la URV té subscrita la revista.

Accedeix-hi

Guia d'ús

Building Types Online és una base de dades ideal per buscar informació sobre diferents tipologies d’edificis: habitatges, edificis d’oficines, museus, escoles, biblioteques, complexos industrials, etc. La informació està extreta de llibres d’arquitectura professionals de l’editorial Birkhäuser. 

Inclou una gran col·lecció internacional d’edificis contemporanis des dels anys 60.

També disposa de 150 articles temàtics que proporcionen informació bàsica sobre el tipus de construcció individuals o expliquen aspectes específics com la il·luminació, l'acústica, les consideracions urbanes, el tipus d'accés o els processos de planificació.  

Permet cercar dins el text complet, pel nom de l'arquitecte, país, etc. o navegar per les següents categories: tipus de construcció, context urbà o tipus morfològic. 

Conté també més de 5.000 dibuixos arquitectònics i plànols d’alta qualitat, així com més de 2.000 fotografies d’edificis

Accedeix-hi

Guia d'ús

DOCOMOMO Ibérico és una base de dades elaborada per la Fundación Docomomo Ibérico sobre Fons document d’Arquitectura Moderna d’Espanya i Portugal.

Recull el patrimoni arquitectònic del moviment modern d’Espanya i Portugal, en el període entre 1925 i 1965. Inclou unes 1.200 obres (vivendes, equipaments, indústria, etc.).

Conté més de 15.000 documents digitals, (imatges i plànols)

Accedeix-hi

Guia d'ús

Bases de dades multidisciplinàries

Academic Video Online és una col·lecció de 64.000 vídeos, documentals i programes educatius, d'una àmplia gamma d’àrees temàtiques incloent-hi educació, psicologia, empresa, història, salut, ciència i enginyeries, entre altres.

Accedeix-hi

Guia d'ús

InDICES CSICSimilar a DIALNET, recupera articles, llibres, etc. publicats a revistes científiques espanyoles i en alguns casos proporciona el text complet.

Accedeix-hi

Guia d'ús

Dialnet Plus recupera articles i alguns llibres de moltes disciplines i llengües: català, castellà, gallec…Moltes vegades està disponible el text complet.

Accedeix-hi

Guia d'ús

Scopus és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc.

Accedeix-hi

Guia d'ús

Web of Science és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.

A més ofereix l’eina Journal Citation Report que inclou el Factor d’Impacte (Impact Factor) de les publicacions.

Accedeix-hi

Guia d'ús

Com cercar bases de dades

Pots accedir a una base de dades concreta pel títol: 

Des de la caixa inicial de cerca    buscant pel nom de la base de dades

També pots consultar les disponibles per cada matèria:

Des del botó del quadre inicial del cercador:

O també:

Des del menú que apareix a la part superior dreta dins el Cercador

 

 

Videotutorial: Com accedir a les bases de dades a través del Cercador del CRAI

 

  1. Introdueix a la caixa de cerca el nom de la base de dades que t’interessi, per exemple: PSICODOC
  2. Limita els resultats al menú de l’esquerra  per Format à Lloc web
  3. Clica el botó     

Et portarà a la base de dades escollida on podràs començar a fer cerques.

Des del botó  del quadre inicial del cercador:

O bé :

Des del menú  que apareix a la part superior dreta del Cercador

  1. Clica el botó  Enllaços de la biblioteca a la part superior i selecciona Bases de dades

O bé, des del botó  del quadre inicial del cercador:

Valida’t amb les mateixes claus que utilitzes per consultar el correu electrònic de la URV o per entrar al Campus Virtual.

2. A la següent pàgina selecciona al desplegable Matèria, introdueix la que t’interessi i clica el botó Cerca

Clica al resultat de bases de dades:

I selecciona la base de dades que t’interessi:

3. A continuació clica a Accés i et portarà a la base de dades

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons