Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Arquitectura i Urbanisme

Revistes electròniques de l'àmbit temàtic

Art & Architecture Source inclou el text complet d’articles de més de 770 revistes d’arreu del món sobre art, arquitectura, disseny, arqueologia, escultura, pintura, fotografia, etc. Proporciona el text complet de més de 600 revistes i més de 200 llibres. D’abast internacional, trobaràs referències des de 1929 fins a l’actualitat.

Conté una col·lecció de més de 63.000 imatges proporcionades per Picture Desk i altres fonts.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

AVERY Index to architectural periodicals conté referències d’articles de revista sobre arquitectura i disseny, urbanisme, arqueología, arquitectura del paisatge, disseny d’interiors, història de l’arquitectura, mobiliari i decoració, planificació urbana i preservació història, de més de 700 revistes internacionals. Publicacions acadèmiques però també d’associacions professionals.

Es pot consultar el text complet si la URV té subscrita la revista.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Building Types Online inclou informació extreta de llibres d’arquitectura professionals de l’editorial Birkhäuser. 

Inclou una gran col·lecció internacional d’edificis contemporanis des dels anys 60.

Permet buscar informació sobre diferents tipologies d’edificis: habitatges, edificis d’oficines, museus, escoles, biblioteques, complexos industrials, etc.

Disposa de més de 150 articles temàtics que proporcionen informació bàsica sobre el tipus de construcció individuals o expliquen aspectes específics com la il·luminació, l'acústica, les consideracions urbanes, el tipus d'accés o els processos de planificació.  

Permet cercar dins el text complet, pel nom de l'arquitecte, país, etc. o navegar per les següents categories: tipus de construcció, context urbà o tipus morfològic. 

Conté també més de 5.000 dibuixos arquitectònics i plànols d’alta qualitat, així com més de 2.000 fotografies d’edificis

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Dialnet Plus recupera articles i alguns llibres de moltes disciplines i llengües: català, castellà, gallec…Moltes vegades està disponible el text complet.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

DOAJ és un directori en línia que indexa i proporciona accés a revistes d’alta qualitat, d’accés obert, revisades per parells.

DOAJ és independent. Tots els serveis DOAJ són gratuïts, inclosa la seva indexació. 

Accedeix-hi

El seu contingut tambés es pot recuperar des del Cercador URV CRAI

DOCOMOMO Ibérico és una base de dades elaborada per la Fundación Docomomo Ibérico sobre Fons document d’Arquitectura Moderna d’Espanya i Portugal.

Recull el patrimoni arquitectònic del moviment modern d’Espanya i Portugal, en el període entre 1925 i 1965. Inclou unes 1.200 obres (vivendes, equipaments, indústria, etc.).

Conté més de 15.000 documents digitals, (imatges i plànols)

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

InDICES CSICSimilar a DIALNET, recupera articles, llibres, etc. publicats a revistes científiques espanyoles i en alguns casos proporciona el text complet.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

 

undefined

 

JournalTOCs és un portal gratuït de sumaris de revistes acadèmiques (TOC / Taules de Contingut)  dels darrers números publicats de més de 35.900 revistes. Creat per l'Institut for Computer Based Learning de la Heriot-Watt University d'Edimburg. 

Trobaràs revistes de diferents matèries entre les quals Art i Arquitectura

De les revistes en accés obert pots accedir al text complet de l'article. 

Podràs a més, exportar les citacions dels articles als gestors de referències bibliogràfiques Refworks i Zotero, rebre alertes cada vegada que es publica un número nou d'una revistas. 

Accedeix-hi

Accés a la guia 

Periodicals index online

Base de dades bibliogràfica i de sumaris de milers de revistes que s’han publicat sobre arts, humanitats i ciències socials en diferents idiomes.

Accedeix-hi

El seu contingut també es pot recuperar des del Cercador CRAI URV

Scopus és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Web of Science és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.

A més ofereix l’eina Journal Citation Report que inclou el Factor d’Impacte (Impact Factor) de les publicacions.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Revistes electròniques multidisciplinàries

Com cercar revistes i articles electrònics

  1. Introduïu el terme o termes que us interessin a la caixa del Cercador
  2. Limiteu els resultats al menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Revistes" i per Disponibilitat: "Disponible en línia"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la revista que us interessi

4. A la pantalla següent, a l'apartat Veure en línia, podreu veure des de quin número/volum/any hi tenim accés.

5. Cliqueu el botó per accedir-hi

 

Avís: En algunes revistes haureu d’escollir l’accés entre diferents opcions, segons l’any i el volum o número que us interessi:

 

  1. Introduïu el terme o termes que us interessin a la caixa del Cercador.

Consells:

  • Podeu utilitzar les cometes per a expressions o frases exactes: “psicologia infantil”
  • Si trobeu pocs resultats, utilitzeu els termes de cerca en anglès: "child psychology"

  1. Limiteu els resultats al menú de l’esquerra  per Tipus de recurs: "Articles" i per Disponibilitat: "Disponible en línia" 
  2. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de l'article que us interessi

4. A la pàgina següent, cliqueu el botó dins l'apartat Veure en línia per accedir al document i visualitzar-lo.

Vídeo tutorial: Com buscar articles electrònics a través del Cercador

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons