Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Arquitectura i Urbanisme

Imatges

CC Search és un cercador dedicat a trobar imatges amb llicència oberta. Conté més de 300 milions d'imatges sota diferents llicències Creative Commons. 

Els usuaris disposen de filtres que permeten filtrar les seves cerques per llicència, títol, creador, etiquetes, col·leccions i institucions. Cada imatge dona la informació necessària sobre les condicions d'ús.

Accedeix-hi

Freepik és un banc d'imatges on pots trobar fotos, il·lustracions, icones, PSD i vectors de gran qualitat. Freepik té la modalitat de pagament i la gratuïta.

  • Els usuaris no registrats tenen un límit d'una descàrrega al dia. 
  • Els usuaris registrats poden descarregar-se 10 recursos al dia gratuïtament
  • Els usuaris Premium tenen la possibilitat de descarregar llicències que permeten fer servir tots els recursos inclosos a Freepik Selection sense necessitat d'atribuir a l'autor. El límit de descàrregues diàries és de 100.

Accedeix-hi

Icons8 creator és una eina que et permet crear imatges a partir d'altres imatges preestablertes de manera gratuïta. Ofereix una gran quantitat d'imatges.

Hi ha l'opció de comprar una llicència per a tenir accés a tot el contingut sense limitacions (tots els formats, grandàries, funcions, etc)

Accedeix-hi 

Pexels és un banc d'imatges gratuït en el qual fotògrafs professionals poden agregar cinc fotos de màxima qualitat cada dia. Permet descarregar les imatges totalment gratis i utilitzar-les en qualsevol projecte sense restriccions.

Totes les seves imatges estan sota llicència Creative Commons Zero (CC0) que indica que es poden utilitzar per accions comercials o personals. 

Accedeix-hi

Pixabay és un banc d'imatges molt complert, ja que compta amb imatges d'il·lustracions, fotografies, vectors i vídeos. Permet descarregar les imatges totalment gratis i utilitzar-les en qualsevol projecte sense restriccions. Pots triar l'orientació, sigui vertical o horitzontal, així com l'alçada i amplada que necessitis. 

Totes les imatges es publiquen sota llicencia Creative Commons Zero (CC0), que significa que pots usar les imatges per a gairebé qualsevol propòsit sense demanar permís i sense donar atribució. 

Excepcions importants que s'han de tenir en compte: 

  • No es pot utilitzar la imatge d'una persona en un anunci
  • Amb edificis (per exemple la Torre Effiel, London Eye, Estàtua de la Llibertat, etc) el propietari de la foto ha de donar permís per fer servir imatges de les seves pertinences. 

Accedeix-hi 

Unsplash és un banc d'imatges on cada deu dies es publiquen 10 noves fotografies d'alta resolució. Permet descarregar les imatges totalment gratis i utilitzar-les en qualsevol projecte sense restriccions. 

Compta amb una llicència Creative Commons Zero (CC0), cosa que significa que es pot utilitzar la imatge lliurement per a qualsevol fi sense necessitat de sol·licitar permís a l'autor. 

Accedeix-hi

 

Imatges PNG

Pngimg és un lloc que ofereix de manera gratuïta milers d'imatges, cliparts amb format PNG i fons transparents per a utilitzar lliurement en qualsevol projecte. Conté més de 25.000 imatges en format PNG agrupades en més de 20 categories i centenars de subcategories. Per descarregar les imatges no cal registrar-se, només s'ha de fer clic a la miniatura per anar a la pàgina de la imatge  i descarregar-la. 

Les imatges poden ser utilitzades sota la llicència d'Atribució-NoComercial 4,0 Internacional. És a dir, s'ha de citar de manera adequada, brindar un enllaç a la llicència i indicar si s'han fet canvis. No es pot ús del material amb propòsits comercials. 

Accedeix-hi 

Pngtree és una comunitat que intercanvia imatges en diferents formats com PNG, fons i vectors.  Pots tenir un compte gratuït que permet descarregar dues imatges al dia. També hi ha l'opció de tenir un compte de pagament amb el qual podrem descarregar imatges il·limitades. 

Les imatges es poden utilitzar per a fins personals i comercials. En el cas d'utilitzar-les per a fins comercials s'ha d'indicar l'autoria. 

Accedeix-hi. 

PNGWing és una web que ofereix de forma gratuïta milers d'imatges, cliparts amb format PNG i fons transparents per utilitzar lliurement en qualsevol projecte. Per descarregar les imatges no es necessita estar registrat, només s'ha de fer clicc en la miniatura per anar a la pàgina de la imatge i descarregar-la. Abans de descarregar les imatges permet escollir la mida. 

Les imatges poden ser utilitzades sota llicència d'Atribució-NoComercial 4.0 Internacional. És a dir, s'ha de citar correctament l'autor, brindar un enllaç a la llicència i indicar si s'han fet canvis. No es poden utilitzar les imatges per usos comercials. 

Accedeix-hi 

 

Fons Josep Gaspar (1929)

Fons Josep Gaspar (1929) de fotografies obliqües de Catalunya. 

Josep Gaspar i Serra (Manresa 1892-Barcelona 1970), fotògraf i càmera de cinema que treballà a Barcelona i a Amèrica del sud. És considerat un dels pioners del cinema català. 

Entre 1920 i 1933 va ser el fotògraf oficial de l'aeròdrom Canudes, període en el qual realitzà fotografies des d'un avió. Són un testimoni inigualable del paisatge, majoritàriament, de la costa de l'any 1929

Accedeix-hi. 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons