Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Arquitectura i Urbanisme

Vídeos i materials docents de l'àmbit temàtic

Academic Video Online- AVON és una col·lecció de més de 80.000 vídeos, documentals i programes educatius majoritàriament en anglès, d'una àmplia gamma d’àrees temàtiques incloent-hi Art i Arquitectura, Educació, Psicologia, Història, Empresa, Salut, Ciència i Enginyeries, entre altres.

NOVETAT! Interactivitat: adaptació dins de l'aula

  • Podem interactuar mitjançant la col·laboració , la reflexió i l'avaluació. Eines pedagògiques dins del vídeo que ens permeten fer qüestionaris, invitacions al debat, preguntes, etc. 

 

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV 

Guia d'ús ProQuest (castellà)

Guia ProQuest Alexander Street Video Platform (anglès) 

Juny 2023. Webinar: Funcionalidades interactivas en Academic Video Online (castellà). 60 minuts. 

Coursera conté cursos en línia i en obert oferts per diferents universitats de tot el món. En anglès majoritàriament, però també en d'altres idiomes.

IMPORTANT La universitat ha aconseguit un nombre limitat de llicències perquè els seus estudiants puguin accedir a tots els cursos en línia que ofereix la plataforma Coursera de forma gratuïta. Per a gestionar la distribució d’aquestes llicències, les anirem oferint per l’ordre d’arribada de les peticions fins que s’exhaureixin.

Per a sol·licitar les llicències cal que el professor responsable d’una assignatura identifiqui algun curs que pot ser d’interès per als seus estudiants, i que enviï un correu electrònic a l’adreça coursera@urv.cat indicant les següents dades:

  • Nom de l’assignatura, curs i ensenyament.
  • Nom del curs o cursos identificats a Coursera que poden ser d’interès per als estudiants. Els cursos no s’afegeixen automàticament als estudiants, ells s’hauran de donar d’alta manualment un cop es registrin a la plataforma.
  • Un llistat amb els noms i correus electròncis dels estudiants de l’assignatura, un per cada línia i separant nom cognoms i correu amb una coma. (p ex: Nom Cognom1 Cognom2, email@estudiants.urv.cat). Els professors de l’assignatura es poden afegir en aquest llistat si també volen tenir accés als continguts.

Accedeix-hi 

edX és un proveïdor de  MOOC de  prestigioses universitats.

Permet cercar per diferents opcions: assignatura, Universitat, nivell, etc.

En anglès bàsicament però també alguns cursos en castellà.

Accedeix-hi 

 

Merlot dona accés a recursos i  materials de suport per a estudiants, educadors o investigadors. Molts tipus de recursos: cursos, presentacions, tutorials, fotografies, estudis de casos, entre d’altres. També permet crear una pàgina amb les eines i material d’aprenentatge i crear un curs propi. Té un cercador molt acurat que permet filtrar els recursos segons varis criteris.

En anglès.

Accedeix-hi  

 

MIT Open Courseware dona accés a més de 240 cursos del Massachusetts Institute of Technology. 

En anglès

Accedeix-hi  

UOC. Recull de recursos en obert de la UOC

En castellà, bàsicament, però també en d'altres llengües.

Accedeix-hi  

 

Repositori de la UNED recull  recursos educatius classificats per àrees: Ciències de la Salut, Tecnologia, Ciències, Jurídic i Social, i Humanitats. Procedents del seu Canal UNED i de la seva Cadena Campus.

Trobaràs vídeoclasses, webconferències, àudios de programes de ràdio, entre d’altres recursos.

En castellà i altres llengües.

Accedeix-hi  

 

Repositoris de material docent

MDX (Materials docents en xarxa) és un repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es porta a terme a les universitats membres.

Filtreu a la dreta per uns resultats més específics.

En català, castellà i anglès.

 Accedeix-hi 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons