Sessió impartida per Álvaro Cabezas Clavijo, professor a la Universitat Internacional de la Rioja. Explica els aspectes principals que ha de tenir en compte un investigador a l'hora de seleccionar-ne les millors aportacions. També de quina manera defensar-les amb solvència, fent ús d'indicadors quantitatius i qualitatius que n'acreditin el valor acadèmic i social.
Sessió impartida per Daniel Torres Salinas i Álvaro Cabezas el 7 de juny de 2024 on s'explica com elaborar un CV narratiu per a ANECA articulant els mèrits i les contribucions científiques de la forma requerida.
Per a qualsevol consulta, adreceu-vos a:
sgpcplus@urv.cat
Malgrat la dificultat que entranya avaluar de manera absoluta la qualitat de les publicacions científiques, existeixen una sèrie d'indicadors bibliomètrics quantitatius que permeten valorar-la de manera relativa. Aquests indicadors estandarditzats i d'abast internacional mesuren la visibilitat i l'impacte que els investigadors i les seves publicacions tenen en la comunitat científica.
Les agències d’avaluació universitària i les entitats finançadores de projectes de recerca els contemplen en els seus processos d’acreditació i avaluació.
La major part d’aquests indicadors es calculen tenint en compte les cites rebudes i altres paràmetres de qualitat de les revistes o les editorials en què s’han publicat els treballs i només tenen sentit si s’analitzen en el context de cada disciplina i en comparació amb altres indicis.
En aquesta guia trobareu els principals indicadors bibliomètrics de qualitat dels autors, els llibres i les revistes, així com les fonts d’informació on es consulten.
Visibilitat
Impacte
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons