Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Gestió de dades de recerca: Introducció

S’entén per  gestió de dades:

  • El procés per gestionar i difondre conjunts de dades que compleixen amb els requeriments acadèmics, legals i ètics.
  • El concepte que engloba les següents tasques: recopilar, organitzar, documentar, emmagatzemar i preservar les dades utilitzades en un projecte de recerca.
  • La planificació que es realitza en els primers estadis de la recerca per implementar al llarg del cicle de vida de les dades de recerca.

Dades de recerca:

Són l’evidència que fonamenta la resposta a la pregunta plantejada en la recerca. Les dades de recerca han de poder utilitzar-se per validar els resultats.

Les dades de recerca són, en definitiva, tot el material registrat durant el procés de recerca, reconegut per la comunitat científica i que serveix per certificar-ne els resultats i facilitar-ne la reproductibilitat.

Les dades poden ser:

  • Informació quantitativa o afirmacions qualitatives recollides pels investigadors en el transcurs del seu treball mitjançant experimentació, observació, modelització, entrevista o informació derivada de proves existents.
  • Primàries (crues) o derivades de dades primàries per a posteriors anàlisis o interpretació.

Documentació de suport a la gestió de dades de recerca

El CRAI de la URV, en el marc del CSUC, ha col·laborat en el desenvolupament de les següents guies i conjunt de bones pràctiques per la gestió de dades de recerca:

Altres documents de recomanacions:

Infografia: El cicle de les dades científiques: català, castellà

Formació CRAI URV

Repositori URV

Contacte

Per a qualsevol consulta, adreceu-vos a:
   sgpcplus@urv.cat

Segueix-nos a les xarxes socials!

         

Eines

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons