Skip to Main Content

2.Tractar la informació utilitzant les eines i els formats adequats que ofereixen les TIC (ST1.2)

Citacions i referències bibliogràfiques

A l'hora de fer un treball acadèmic, un article científic, etc., és important citar totes les fonts d'informació utilitzades mitjançant una citació dins del text i la seva corresponent referència bibliogràfica que s'incorporarà a la bibliografia final del treball.

 Citació

Menció que s'insereix dins del text del treball i que serveix per a identificar la font d'on s'ha extret el text, la dada, la idea, la teoria, etc.

Exemple de citació dins del text amb estil APA:

(Chapman, 2007)

Tipus de citacions
Citacions indirectes o paràfrasis

Reprodueixen les idees d’un autor amb les nostres pròpies paraules. Inclouen interpretació o anàlisi.

Exemple:
El 2005, l’estudi de Carrasco i Rodríguez sobre la protecció social dels immigrants a Espanya…

 
Citacions indirectes o resum

Reprodueixen les idees principals d’un autor, generalment d’una forma breu. No inclou la nostra propia interpretació o anàlisi.

Exemple:
Carrasco i Rodríguez (2005) assenyalen que l’Estat  del benestar espanyol…

 

Citacions directes o textuals

Reprodueixen de manera idèntica les paraules d’un autor. Posa entre cometes el text d’un altre autor quan l’incorporis al teu treball.

Exemple:
Com assenyala Marbán (2011), la reforma del sistema de dependència es va fer «gradual per la confluència de  factors esmentats però també a conseqüència de successió de processos i  “equilibris interromputs”» (p. 21), així  com…

Referència bibliogràfica:

Són les dades essencials que permeten identificar inequívocament el document citat. Se solen presentar en forma de llista al final del text del treball.

Exemple de referència bibliogràfica amb estil APA:

Chapman, M. (2007). Theory and practice of teaching discourse intonation. ELT Journal, (61(1), 3-11. http://ejournals.ebsco.com/direct.asp?ArticleID43-DFBF1206FF3A493EAE

 

Bibliografia 

És la llista de referències que s'inclou al final del treball. Conté les fonts de totes les citacions que s'han inclòs dins del text.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons