Skip to Main Content

2.Tractar la informació utilitzant les eines i els formats adequats que ofereixen les TIC (ST1.2)

Implicacions ètiques

  • Atempta contra els drets morals (i en determinats casos, patrimonials) de l’autor.

  • Atempta contra l’interès públic, ja que fomenta la falta de credibilitat en les institucions i els professionals.

  • En l’àmbit acadèmic, atempta contra l’interès del mateix individu que plagia, ja que provoca una formació deficient i posa en dubte la seva integritat moral.

""

Implicacions legals

D'acord amb l'apartat 1 de l'article 270 del Codi penal, "ha de ser castigat amb la pena de presó de sis mesos a quatre anys i multa de 12 a 24 mesos qui, amb ànim de lucre i en perjudici d'un tercer, reprodueixi, plagïi, distribueixi o comuniqui públicament, en tot o en part, una obra artística o científica, o la seva transformació, interpretació o execució artística fixada en qualsevol tipus de suport o comunicada a través de qualsevol mitjà, sense l'autorització dels titulars dels corresponents drets de propietat intel·lectual o dels seus cessionaris".

El plagi de tesis doctorals o TFG pot ser castigat amb penes de presó (vegeu la Sentència 83/2018, de 23 de febrer de 2018, de l’Audiència Provincial de Granada).

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons