Skip to Main Content

1. Guia de recursos de Comunicació, Periodisme i Publicitat

Bases de dades de l'àmbit temàtic

 

AllMovie és la base de dades de cine i cinematografia de diversos països. Conté informació sobre pel·lícules, directors, actors, productors i diferents gèneres cinematogràfics.

Accedeix-hi

 

 

PressReader conté més de 7000 títols de diaris i revistes Premium de més de 120 països i en més de 60 idiomes des d’una plataforma amigable i intuïtiva.

Els articles es poden comentar, marcar, escoltar i imprimir. A més a més, ofereix un servei de traducció dels articles en 18 idiomes diferents.

Accedeix-hi

Factiva és una base de dades de notícies a text complert fruit de la col·laboració entre Dow Jones i Reuters. Abast cronològic des del 1989 amb una actualització durant tot el dia. La consulta en pot fer en diferents idiomes.

Dóna accés a diaris internacionals i locals, revistes, agències de notícies, llocs web en més de 26 llengües, fotografies, documents de la Unió Europea i informes complerts d’empreses. Amb més de 400 newswires (agències de notícies).

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Europeana és una biblioteca digital fundada per la Comissió Europea i els estats membres, amb més de 50 milions de registres digitalitzats de museus i biblioteques amb l’objectiu de compartir l’herència cultural amb fins educatius, d’investigació i de lleure.

Inclou imatges, textos, àudios i vídeos de museus europeus, biblioteques, arxius i col·leccions audiovisuals. Accessible en les llengües oficials de la Unió Europea.

Accedeix-hi

Guía de Medios és una base de dades de la plataforma Infoperiodistas. Proporciona informació pràctica i referencial de mitjans de comunicació (premsa, revistes, digitals, blocs, ràdio, televisió i les seves xarxes socials), i empreses editores (grups de comunicació, editors, productors exclusivistes). També de tarifes de publicitat i dels professionals del sector. S'actualitza diàriament i ofereix informació sobre mitjans per sectors, temàtica o àmbit i informació sobre professionals.

S'actualitza diàriament i ofereix informació de més de 7750 mitjans per sectors o àmbits i informació sobre professionals. 

Accedeix-hi

 

Invetario del Cine Español és una eina que reuneix la informació de les pel·lícules custodiades en els diferents arxius repartits per Espanya, desenvolupada per Baratz.

Disposa d'un total de 5.863 títols i 30.643 materials fotoquímics és un projecte viu amb actualització constant.

Accedeix-hi

 

La Filmoteca de Catalunya ha creat un repositori de documents que inclou fotografies, cartells, revistes, fons personals, llibres digitalitzats, etc. La seva funció és recollir, difondre i preservar el patrimoni digital cinematogràfic.

Accedeix-hi

 

Escena Digital és el dipòsit digital del fons del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre.

Tenim accés a fons sobre figurisme, escenografia, cartells, indumentària, art, titelles, documentació, fotografies, objectes i programes.

Accedeix-hi

MyNews és una hemeroteca digital de la premsa impresa amb més de 1493 diaris i mitjans integrats i actualitzats diàriament des de l’any 1996, tant internacionals, nacionals com locals.

Disposa d'un cercador de notícies, on es pot realitzar cerques senzilles o sofisticades equacions booleanes per a trobar les notícies que interessin més. Permet accedir al text complet i la peça de maquetació original de l'editor en format PDF.

És una base de dades de cerca de notícies no de descàrrega de la publicació/diari sencer. En cas de necessitar descarregar publicació sencera poseu-vos en contacte amb els editors per fer ús de la seva pròpia hemeroteca.

Accedexi-hi

 

Somos Documentales RTVE és la base de dades on podeu trobar els diferents documentals produïts per RTVE .

Accedeix-hi

 

 

Cine portal del Ministerio de Cultura y Deporte. Inclou una base de dades de llarmetratges i curtmetratges espanyols i estrangers amb dades d’audiència. També inclou estadístiques, festivals, ajuts, etc.

Accedeix-hi 

Statista Global Consumer és una web que ofereix una perspectiva global sobre el consum i l’ús dels mitjans de comunicació, analitzant els usos dels consumidor dins i fora d’internet. Està dissenyada per ajudar als especialistes en màrqueting a entendre el comportament del consumidor i la manera com interactua amb les marques comercials.

Accedeix-hi

Vídeo explicatiu

Bases de dades multidisciplinàries

Crossref Open Citation Index (COCI) és el primer índex de cites obertes, en el qual s'ha aplicat el concepte de cites com a entitats de dades de primera classe per a indexar els continguts d'una de les principals bases de dades obertes d'informació de cites acadèmiques, Crossref.

Accedeix-hi

 

Dialnet Plus. Base de dades dels àmbits de les Ciències Humanes, Jurídiques i Socials.

I trobareu articles de revista, llibres i articles de llibres col·lectius, actes de congressos, tesis doctorals, ressenyes d'altres publicacions. També actua de  servei d'alertes bibliogràfiques que difon, d'una manera actualitzada, els continguts de les revistes científiques que disposa.

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

DIMENSIONS. Base de dades multidisciplinar d’accés lliure. Conté més de 100 milions de revistes. No és una única base de dades sino un conjunt de bases de dades entrellaçades que permeten una cerca conjunta.

Accedeix-hi 

Google Scholar és un cercador especialitzat que permet localitzar de documents acadèmics i científics, ja siguin articles, tesis, llibres, actes de congressos, informes, patents, etc.

Accedeix-hi

 

Índices CSIC és una base de dades multidisciplinar que recupera articles, llibres, etc. publicats a revistes científiques espanyoles i en ocasions facilita el text complet.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

 

Internet Archive és un índex de cerca de text complet  que inclou més de 25 milions d'articles de recerca i altres documents acadèmics. La col·lecció abasta des de còpies digitalitzades de revistes del segle XVIII fins a les últimes actes de conferències d'accés obert i preimpressions rastrejades des de la World Wide Web.

Accedeix-hi

OpenAlex  és un catàleg obert i complet de documents acadèmics, autors, institucions i molt més. Inspirat a l'antiga Biblioteca d'Alexandria, OpenAlex és un índex de centenars de milions d'entitats interconnectades a tot el sistema de recerca mundial. És 100% gratuït i de codi obert. 

Accedeix-hi 

Scopus és una base de dades multidisciplinària que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc. 

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV


 

The Lens és un metacercador acadèmic multidisciplinar que reuneix més de 100 milions de patents i més de 200 milions de documents acadèmics, entre articles, comunicacions, llibres i tesis.


Accedeix-hi 
 

Video Presentacio de The Lens
 

 

The Lens - Explainer Video from The Lens on Vimeo.

Web of Science és una base de dades multidisciplinària que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Com cercar bases de dades

  1. Introduïu a la caixa de cerca el nom de la base de dades que us interessi
  2. Limiteu els resultats pel menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Bases de dades"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessa

 

4. A la pantalla següent, cliqueu el botóper accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)

 

Vídeo tutorial: Accedir a bases de dades

1. Introduïu a la caixa de cerca del Cercador, la matèria sobre la qual vulgueu buscar bases de dades

2. Filtreu al menú de l'esquerra per Tipus de Recurs: "Bases de dades"

3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessi

 

 4. A la pantalla següent, cliqueu el botó  a l'apartat Veure en línia, per a poder accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons