Skip to main content

1. Guia de recursos de Comunicació, Periodisme i Publicitat

Bases de dades de l'àmbit temàtic

AllMovie és la base de dades de cine i cinematografia de diversos països. Conté informació sobre pel·lícules, directors, actors, productors i diferents gèneres cinematogràfics.

Accedeix-hi

 

 

PressReader conté més de 7000 títols de diaris i revistes Premium de més de 120 països i en més de 60 idiomes des d’una plataforma amigable i intuïtiva.

Els articles es poden comentar, marcar, escoltar i imprimir. A més a més, ofereix un servei de traducció dels articles en 18 idiomes diferents.

Accedeix-hi

Factiva és una base de dades de notícies a text complert fruit de la col·laboració entre Dow Jones i Reuters. Abast cronològic des del 1989 amb una actualització durant tot el dia. La consulta en pot fer en diferents idiomes.

Dóna accés a diaris internacionals i locals, revistes, agències de notícies, llocs web en més de 26 llengües, fotografies, documents de la Unió Europea i informes complerts d’empreses. Amb més de 400 newswires (agències de notícies).

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Europeana és una biblioteca digital fundada per la Comissió Europea i els estats membres, amb més de 50 milions de registres digitalitzats de museus i biblioteques amb l’objectiu de compartir l’herència cultural amb fins educatius, d’investigació i de lleure.

Inclou imatges, textos, àudios i vídeos de museus europeus, biblioteques, arxius i col·leccions audiovisuals. Accessible en les llengües oficials de la Unió Europea.

Accedeix-hi

Guía de Medios Digital és una base de dades amb informació pràctica i de referència sobre els mitjans de comunicació, agències de publicitat, gabinets de premsa i directors i professionals del sector.

Tenim accés a més de 7000 mitjans de comunicació. Podem consultar les seves dades de contacte, suplements publicats, edicions, característiques, condicions de contractació, contingut informatiu i perfil d’audiència, control OJD, direcció, personal de redacció, màrqueting i publicitat

 

Atenció! És necessari un codi d’usuari i contrasenya per accedir-hi. Demana'ls a crai.catalunya@urv.cat

Accés amb la contrasenya

Invetario del Cine Español és una eina que reuneix la informació de les pel·lícules custodiades en els diferents arxius repartits per Espanya, desenvolupada per Baratz.

Disposa d'un total de 5.863 títols i 30.643 materials fotoquímics és un projecte viu amb actualització constant.

Accedeix-hi

La Filmoteca de Catalunya ha creat un repositori de documents que inclou fotografies, cartells, revistes, fons personals, llibres digitalitzats, etc. La seva funció és recollir, difondre i preservar el patrimoni digital cinematogràfic.

Accedeix-hi

Escena Digital és el dipòsit digital del fons del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre.

Tenim accés a fons sobre figurisme, escenografia, cartells, indumentària, art, titelles, documentació, fotografies, objectes i programes.

Accedeix-hi

MyNews és una hemeroteca digital de la premsa impresa amb més de 1493 diaris i mitjans integrats i actualitzats diàriament des de l’any 1996, tant internacionals, nacionals com locals.

Disposa d'un cercador de notícies, on es pot realitzar cerques senzilles o sofisticades equacions booleanes per a trobar les notícies que interessin més. Permet accedir al text complet i la peça de maquetació original de l'editor en format PDF.

Accedexi-hi

Somos Documentales RTVE és la base de dades on podeu trobar els diferents documentals produïts per RTVE .

Accedeix-hi

 

Cine portal del Ministerio de Cultura y Deporte. Inclou una base de dades de llarmetratges i curtmetratges espanyols i estrangers amb dades d’audiència. També inclou estadístiques, festivals, ajuts, etc.

Accedeix-hi 

Statista Global Consumer és una web que ofereix una perspectiva global sobre el consum i l’ús dels mitjans de comunicació, analitzant els usos dels consumidor dins i fora d’internet. Està dissenyada per ajudar als especialistes en màrqueting a entendre el comportament del consumidor i la manera com interactua amb les marques comercials.

Accedeix-hi

Bases de dades multidisciplinàries

Crossref Open Citation Index (COCI) és el primer índex de cites obertes, en el qual s'ha aplicat el concepte de cites com a entitats de dades de primera classe per a indexar els continguts d'una de les principals bases de dades obertes d'informació de cites acadèmiques, Crossref.

Accedeix-hi

Dialnet Plus. Base de dades dels àmbits de les Ciències Humanes, Jurídiques i Socials.

I trobareu articles de revista, llibres i articles de llibres col·lectius, actes de congressos, tesis doctorals, ressenyes d'altres publicacions. També actua de  servei d'alertes bibliogràfiques que difon, d'una manera actualitzada, els continguts de les revistes científiques que disposa.

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

DIMENSIONS. Base de dades multidisciplinar d’accés lliure. Conté més de 100 milions de revistes. No és una única base de dades sino un conjunt de bases de dades entrellaçades que permeten una cerca conjunta.

 

Accedeix-hi 

Google Scholar és un cercador especialitzat que permet localitzar de documents acadèmics i científics, ja siguin articles, tesis, llibres, actes de congressos, informes, patents, etc.

Accedeix-hi

Microsoft Academic és un cercador públic gratuït de publicacions i literatura acadèmica, desenvolupat per Microsoft Research. L’eina presenta una estructura de dades i un motor de cerca completament nous mitjançant tecnologies de cerca semàntica.

Accedeix-hi

 

Scopus és una base de dades multidisciplinària que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc. 

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Web of Science és una base de dades multidisciplinària que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Com cercar bases de dades

Pots accedir a una base de dades concreta pel títol: 

Des de la caixa inicial de cerca    buscant pel nom de la base de dades

També pots consultar les disponibles per cada matèria:

Des del botó del quadre inicial del cercador:

O també:

Des del menú  que apareix a la part superior dreta dins el Cercador

 

 

Vídeo tutorial: Com accedir a les bases de dades a través del Cercador del CRAI

 

  1. Introdueix a la caixa de cerca el nom de la base de dades que t’interessi; per exemple: PSICODOC.
  2. Limita els resultats al menú de l’esquerra  per Format a Lloc web.
  3. Clica el botó     

Et portarà a la base de dades escollida, on podràs començar a fer cerques.

Des del botó  del quadre inicial del Cercador:

O bé :

Des del menú  que apareix a la part superior dreta del Cercador.

  1. Clica el botó  Enllaços de la biblioteca a la part superior i selecciona Bases de dades.

O bé, des del botó  del quadre inicial del Cercador:

Valida’t amb les mateixes claus que utilitzes per consultar el correu electrònic de la URV o per entrar al Campus Virtual.

2. A la pàgina següent selecciona al desplegable Matèria, introdueix la que t’interessi i clica al botó Cerca.

Clica al resultat de bases de dades:

I selecciona la base de dades que t’interessi:

3. A continuació clica a Accés i et portarà a la base de dades.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons