Skip to main content

Guia de recursos de Comunicació i Periodisme

Bases de dades de l'àmbit temàtic

PressReader conté més de 7000 títols de diaris i revistes Premium de més de 120 països i en més de 60 idiomes des d’una plataforma amigable i intuïtiva.

Els articles es poden comentar, marcar, escoltar i imprimir. A més a més, ofereix un servei de traducció dels articles en 18 idiomes diferents.

Accedeix-hi

Factiva és una base de dades de notícies a text complert fruit de la col·laboració entre Dow Jones i Reuters. Abast cronològic des del 1989 amb una actualització durant tot el dia. La consulta en pot fer en diferents idiomes.

Dóna accés a diaris internacionals i locals, revistes, agències de notícies, llocs web en més de 26 llengües, fotografies, documents de la Unió Europea i informes complerts d’empreses. Amb més de 400 newswires (agències de notícies).

Accedeix-hi

Europeana és una biblioteca digital fundada per la Comissió Europea i els estats membres, amb més de 50 milions de registres digitalitzats de museus i biblioteques amb l’objectiu de compartir l’herència cultural amb fins educatius, d’investigació i de lleure.

Inclou imatges, textos, àudios i vídeos de museus europeus, biblioteques, arxius i col·leccions audiovisuals. Accessible en les llengües oficials de la Unió Europea.

Accedeix-hi

Guía de Medios Digital és una base de dades amb informació pràctica i de referència sobre els mitjans de comunicació, agències de publicitat, gabinets de premsa i directors i professionals del sector.

Tenim accés a més de 7000 mitjans de comunicació. Podem consultar les seves dades de contacte, suplements publicats, edicions, característiques, condicions de contractació, contingut informatiu i perfil d’audiència, control OJD, direcció, personal de redacció, màrqueting i publicitat

Accedeix-hi

Atenció! És necessari un codi d’usuari i contrasenya per accedir-hi. Demana'ls a crai.catalunya@urv.cat

Accés amb la contrasenya

La Filmoteca de Catalunya ha creat un repositori de documents que inclou fotografies, cartells, revistes, fons personals, llibres digitalitzats, etc. La seva funció és recollir, difondre i preservar el patrimoni digital cinematogràfic.

Accedeix-hi

Escena Digital és el dipòsit digital del fons del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre.

Tenim accés a fons sobre figurisme, escenografia, cartells, indumentària, art, titelles, documentació, fotografies, objectes i programes.

Accedeix-hi

Somos Documentales RTVE és la base de dades on podeu trobar els diferents documentals produïts per RTVE .

Accedeix-hi

 

AllMovie és la base de dades de cine i cinematografia de diversos països. Conté informació sobre pel·lícules, directors, actors, productors i diferents gèneres cinematogràfics.

Accedeix-hi

 

 

Cine portal del Ministerio de Cultura y Deporte. Inclou una base de dades de llarmetratges i curtmetratges espanyols i estrangers amb dades d’audiència. També inclou estadístiques, festivals, ajuts, etc.

Accedeix-hi 

Statista Global Consumer és una web que ofereix una perspectiva global sobre el consum i l’ús dels mitjans de comunicació, analitzant els usos dels consumidor dins i fora d’internet. Està dissenyada per ajudar als especialistes en màrqueting a entendre el comportament del consumidor i la manera com interactua amb les marques comercials.

Accedeix-hi

Bases de dades multidisciplinàries

Dialnet és un dels portals bibliogràfics més grans del món, i especialment recull la producció científica feta en llengua castellana. Centrat fonamentalment en els àmbits de les Ciències humanes, jurídiques i socials, us permetrà consultar articles de revistes, tesis doctorals, llibres, capítols de llibres, etc. Inclou 1.504.204 documents a text complet.

Accedeix-hi 

Com cercar bases de dades

Pots accedir a una base de dades concreta pel títol: 

Des de la caixa inicial de cerca    buscant pel nom de la base de dades

També pots consultar les disponibles per cada matèria:

Des del botó del quadre inicial del cercador:

O també:

Des del menú que apareix a la part superior dreta dins el Cercador

 

 

Videotutorial: Com accedir a les bases de dades a través del Cercador del CRAI

 

  1. Introdueix a la caixa de cerca el nom de la base de dades que t’interessi, per exemple: PSICODOC
  2. Limita els resultats al menú de l’esquerra  per Format à Lloc web
  3. Clica el botó     

Et portarà a la base de dades escollida on podràs començar a fer cerques.

Des del botó  del quadre inicial del cercador:

O bé :

Des del menú  que apareix a la part superior dreta del Cercador

  1. Clica el botó  Enllaços de la biblioteca a la part superior i selecciona Bases de dades

O bé, des del botó  del quadre inicial del cercador:

Valida’t amb les mateixes claus que utilitzes per consultar el correu electrònic de la URV o per entrar al Campus Virtual.

2. A la següent pàgina selecciona al desplegable Matèria, introdueix la que t’interessi i clica el botó Cerca

Clica al resultat de bases de dades:

I selecciona la base de dades que t’interessi:

3. A continuació clica a Accés i et portarà a la base de dades

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons