Skip to Main Content

1. Guia de recursos de Comunicació, Periodisme i Publicitat

Revistes electròniques de l'àmbit temàtic

 

PressReader ​conté més de 7000 títols de diaris i revistes Premium de més de 120 països i en més de 60 idiomes des d’una plataforma amigable i intuïtiva.

Els articles es poden comentar, marcar, escoltar i imprimir. A més a més, ofereix un servei de traducció dels articles en 18 idiomes diferents.

Accedeix-hi 

 

La Biblioteca Virtual de Premsa Històrica, gestionada per la Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria del Ministerio de Cultura i Deportes, és una hemeroteca digital on es pot consultar una gran varietat de repertori de premsa històrica i revistes culturals en castellà. Ofereix aproximadament 1,2 milions de números de premsa i revistes en accés obert i gratuït.

Accedeix-hi

Premsa Catalana digitalitzada, és un inventari cooperatiu que inclou una relació de revistes i diaris catalans amb versions digitalitzades, fet a partir de les informacions recollides a institucions diverses. A 2019 compta amb la descripció i enllaç a unes 2.000 capçaleres

Accedeix-hi

Revistes electròniques multidisciplinàries

 

ARCA  és un portal d'accés obert que inclou publicacions periòdiques tancades que han estat representatives dins la cultura i la societat catalana. És un dipòsit cooperatiu de preservació digital impulsat per la Biblioteca de Catalunya.

Accedeix-hi


 

RACO. Revistes Catalanes en Accés Obert permet consultar en accés obert,els articles a text complert de revistes científiques, culturals i erudites catalanes.

Accedeix-hi 

REDIB (Red Iberoamericana de Innovación y Conocimiento científico). Conté 3.700 títols de revistes, que suposa 1.400.000 articles aproximadament de fons consultable. Aquesta plataforma pretén agregar contingut científic i acadèmic en format electrònic produït en l'àmbit iberoamericà.

L'àmbit de ciències socials i humanitats hi comptabilitza 5.403 al distribuir-los per àrees  i 59 títols d'infermeria.

Accedeix-hi

Com cercar revistes i articles electrònics

  1. Introduïu el terme o termes que us interessin a la caixa del Cercador
  2. Limiteu els resultats al menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Revistes" i per Disponibilitat: "Disponible en línia"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la revista que us interessi

4. A la pantalla següent, a l'apartat Veure en línia, podreu veure des de quin número/volum/any hi tenim accés.

5. Cliqueu el botó per accedir-hi

 

Avís: En algunes revistes haureu d’escollir l’accés entre diferents opcions, segons l’any i el volum o número que us interessi:

 

  1. Introduïu el terme o termes que us interessin a la caixa del Cercador.

Consells:

  • Podeu utilitzar les cometes per a expressions o frases exactes: “psicologia infantil”
  • Si trobeu pocs resultats, utilitzeu els termes de cerca en anglès: "child psychology"

  1. Limiteu els resultats al menú de l’esquerra  per Tipus de recurs: "Articles" i per Disponibilitat: "Disponible en línia" 
  2. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de l'article que us interessi

4. A la pàgina següent, cliqueu el botó dins l'apartat Veure en línia per accedir al document i visualitzar-lo.

Vídeo tutorial: Com buscar articles electrònics a través del Cercador

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons