Skip to Main Content

1. Guia de recursos de Comunicació, Periodisme i Publicitat

Webs d'interès

 

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) és l'autoritat independent de regulació de la comunicació audiovisual de Catalunya. Té com a finalitat vetllar pel compliment de la normativa aplicable als prestadors de serveis de comunicació audiovisual, tant els públics com els privats.

El CAC té com a principis d'actuació la defensa de la llibertat d'expressió i d'informació, del pluralisme, de la neutralitat i l'honestedat informatives, així com de la lliure concurrència al sector.

Accedeix-hi

 

 

Fundada a parís al 1926, la Federació Internacional de Periodistes, és l’organització més gran a nivell mundial, representa a 600.000 professionals de mitjans de comunicació en 187 sindicats, federacions i associacions de més de 140 països.

Organització internacional que defensa la llibertat de premsa i edita publicacions que tracten temes com drets d’autor, periodisme i drets humans, sindicalisme, etc.

Accedeix-hi

 

Reporteros sin Fronteras- RSF  és una organització independent amb seu a París que té l’estatus consultiu davant l’Organització de les nacions Unides, el Consell d’Europa i l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF)

Tots els dies es publica informes i comunicats sobre la situació de la llibertat d’informació en el món.

Accedeix-hi

 

European Journalism Center. Beques, conferències i recursos de formació per a periodistes. La seva pàgina Media Lanscape fa un anàlisis dels mitjans de comunicació dels diferents països d’Europa.

Accedeix-hi

 

 

A partir d'aquest Mapa Interactiu d'Iberifier pots explorar les dades dels mitjans digitals a Espanya i Portugal a nivell geogràfic. Utilitzant un menú per a triar els filtres desitjats. A través dels botons de zoom podràs localitzar els mitjans d'acord amb els seus corresponents municipis.

Accedeix-hi  

Pew Research Center son publicacions diverses que informa al públic sobre els problemes, les actituds i les tendències que donen forma al món.Sense ànim de lucre, no partidista i no participant. Valoren la independència, objectivitat, precisió, rigor, humilitat, transparència i innovació.

Accedeix-hi

 

L’Institut Reuters per a l’Estudi del Periodisme es dedica a explorar el futur del periodisme a tot el món a través del debat, la participació i la investigació.

Accedeix-hi

 

 

 

Premis de comunicació i ciències relacionades recull de premis nacionals i internacionals sobre publicitat, periodisme, ràdio i televisió, cinema i fotografia elaborat per la Biblioteca de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Accedeix-hi

 

Portal de la Comunicació de l’Institut de la Comunicació de la UAB (InCom-UAB), fundat per Miquel de Moragas el març de 2001, ofereix informació i documentació especialitzada en els diferents aspectes de la comunicació orientada als investigadors, estudiants i professionals del sector, prioritàriament d’Amèrica Llatina, Espanya i Catalunya.

Accedeix-hi

 

 

La Filmoteca Española  s’ocupa de recollir i preservar els documents que constitueixen el patrimoni cinematogràfic espanyol, garantint la seva conservació i facilitar la seva difusió amb fins tant d’investigació com divulgatiu.

Accedeix-hi 



El MIT Open Documentary Lab està especialitzat en l’exploració de les diferents formes de documental nou amb un focus particular col·laboració, interactiu, i immersiu storytelling. Entén el documental com un gènere lligat a un medi particular i explora els potencials de les tecnologies i tècniques per realçar el projecte documental amb veus noves, narracions noves i cerca de nous públics.

Ofereix informació sobre cursos, tallers, congressos i desenvolupa eines, recursos, informes, i discurs crític.

Accedeix-hi  

 

La Voz de la Imagen és un projecte de la Subdirección General de Promoción de las Bellas Artes del Ministerio de Educación, Cultura y Deportes, realitzat per José Luis López Linares y Publio López Mondéjar, amb l’objectiu d’entrevistar a un grup de professionals de la fotografia i de recollir en suport audiovisual els seus records.

Accedeix-hi

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons