Skip to Main Content

Suport al TFG i al TFM

Què és el plagi?

El plagi és un tipus de falta d’ètica acadèmica descrita amb paraules com:

Robatori intel·lectual
Manca d'honestedat
Falta menor         Estafa                                      

 (Sutherland-Smith, 2010)

“El plagi consisteix a utilitzar les idees i/o paraules d’algú altre sense donar a conèixer clarament la font d’informació”. (Glucksman Library, Universitat de Limerick, 2007)

En l’àmbit de l’educació universitària, aquest comportament es considera una ofensa acadèmica molt seriosa.

El plagi a la URV

Sovint associem el plagi amb el conegut "copiar i enganxar", que és certament una de les formes més habituals i més evidents de plagi. Però n'hi ha moltes més que també són freqüents i que cal que coneguis per no caure-hi, tant si és deliberadament com de manera inconscient. Per exemple, sabies que resumir i parafrasejar el treball d'algú altre sense citar és plagi? Sabies que no citar adequadament seguint els estils de citació és plagi?

Evitar el plagi és una qüestió fonamental en l'àmbit acadèmic i científic. Per això la URV ha elaborat una sèrie de guies per a la prevenció, detecció i tractament del plagi adreçades a estudiants, professorat i degans i directors de centre i departament.

 

 És important que consultis la guia de Prevenció, detecció i tractament del plagi en la docència: guia per a estudiants, per conèixer quines pràctiques estan considerades plagi i poder-les evitar.

 

Recorda, també, que el Campus Virtual de la URV disposa de la plataforma Ouriginal per a la detecció de coincidències en l'àmbit de la docència. Per a més informació, pots llegir la documentació següent.

Més informació via REBIUN: El plagio

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons