Skip to Main Content

Suport al TFG i al TFM

Tipus de recursos d'informació

Alguns tipus de recursos d'informació que et proposem per elaborar el treball són:

-Enciclopèdies i diccionaris generals o especialitzats: per a definicions concretes o com a punt de partida per conèixer la informació bàsica sobre un tema.

-Monografies: llibres i manuals que contenen informació en diferents graus d'especialització sobre un tema.

-Revistes científiques: per conèixer els últims estudis publicats, per trobar informació i dades molt concretes sobre un tema.

-Bases de dades: recullen informació de diferents fonts i sovint amb diferents formats (lleis, llibres, revistes, vídeos, estadístiques, etc.) ofereixen les dades dels documents i molt sovint l'accés al text complet.

-Vídeos: presentacions multimèdia de la informació.

-Literatura grisa: segons el Termcat és el "conjunt de documents de tiratge limitat i circulació restringida que no es poden obtenir a través dels canals habituals de venda". Abraça un gran nombre de tipus i formats de documents. Des d’informes tècnics i d’investigació fins a actes de congressos, passant per tesis, patents, normes traduccions, catàlegs, memòries, fulletons, etc.

-Pàgines web d'organismes oficials i portals especialitzats.

-Web social: continguts de les xarxes socials i blogs. Cal ser especialment crític a l'hora d'utilitzar aquests continguts.

-Diaris oficials: com el DOGC o el BOE.

-Premsa: per conèixer la informació més actual de la premsa de difusió general en l'àmbit local, català, espanyol o internacional.

-Dades de recerca: bancs de dades utilitzades en investigacions i disponibles per a la reutilització. Les trobaràs als repositoris de dades.

-Normes tècniques.

undefined

 

 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons