Skip to main content

Guia de recursos d'Antropologia

Bases de dades de l'àmbit temàtic

El Anthropological Index Online (AIO) es publicat per la Royal Anthropological Institute (RAI) en cooperació amb la Anthropology Library and Reserch Centre en el Museu Britànic. La AIO és un índex a articles en revistes supervisades per la RAI. Aquesta plataforma té unes 4.000 publicacions periòdiques (actualment 1.500 en actiu) que cobreixen totes les branques i àrees de la Antropologia. Hi ha revistes publicades en més de 40 llengües diferents i datades del 1957 fins al present.   

Accedeix-hi

 

Academic search complete està dissenyat per a institucions acadèmiques, aquesta base de dades és un recurs per a la investigació acadèmica que permet cercar publicacions de revistes i articles de les àrees claus del coneixement humà. Conté més de 8.000 publicacions periòdiques amb un abast cronològic des de 1887. Aquest recurs està gestionat i administrat per EBSCO.

Accedeix-hi   

 

BASE és una de les bases de dades més amplies especialitzades en buscar recursos acadèmics i de investigació. Aquesta plataforma proporciona més de 150 milions de documents de més de 7.000 fonts diferents. És pot accedir aproximadament al 60% del total de documents indexats de manera gratuïta (Open Access). BASE es gestionada per la Bielefeld University Library.

 

Accedeix-hi

Dialnet és un dels majors portals bibliogràfics del mon, amb l’objectiu principal de donar visibilitat a la producció científica hispana. Centrat sobretot en els àmbits de les Ciències Humanes, Jurídiques i Socials.

Accedeix-hi

Europeana és la biblioteca digital europea, d’accés lliure, En aquesta plataforma es proporciona accés a més de 50 milions d’arxius digitalitzats (llibres, música, material gràfic, etc.) i a més a més te una avançada eina de cerca que permet filtrar per àmbits de coneixement. Els recursos de Europeana venen principalment d’arxius, biblioteques i museus europeus amb l’objectiu de compartir l’herència cultural amb fins d’investigació, educatius i culturals. A més a més sempre tenint en compte de fomentar el canvi digital i la innovació.

 

Accedeix-hi 

Información y Documentación de la Ciencia en España (ÍnDICEs-CSIC) és un recurs bibliogràfic multidisciplinari que recopila i difon principalment articles de recerca publicats en revistes científiques espanyoles. Inclou l’antiga base de dades ISOC del CSIC que recollia el fons d’humanitats i ciències socials.

 

Accedeix-hi

Persée és un portal per a la difusió dels coneixements acadèmics i científics. És centra sobretot en els camps de les Ciències Humanes i Socials però també en temes relacionats les Ciències ambientals i la Geografia. El seu posicionament és únic perquè té col·leccions de documents que daten del 1840. La plataforma es va obrir al 2005 i actualment compta amb més de 300 col·leccions d’accés obert i 700.00 documents. Persée és una iniciativa pública gestionada per la University of Lyon i amb el suport de la French Ministry of National Education and Higher Education and Research.

 

Accedeix-hi 

Bases de dades multidisciplinàries

Com cercar bases de dades

Pots accedir a una base de dades concreta pel títol: 

Des de la caixa inicial de cerca    buscant pel nom de la base de dades

També pots consultar les disponibles per cada matèria:

Des del botó del quadre inicial del cercador:

O també:

Des del menú que apareix a la part superior dreta dins el Cercador

 

 

Videotutorial: Com accedir a les bases de dades a través del Cercador del CRAI

 

  1. Introdueix a la caixa de cerca el nom de la base de dades que t’interessi, per exemple: PSICODOC
  2. Limita els resultats al menú de l’esquerra  per Format à Lloc web
  3. Clica el botó     

Et portarà a la base de dades escollida on podràs començar a fer cerques.

Des del botó  del quadre inicial del cercador:

O bé :

Des del menú  que apareix a la part superior dreta del Cercador

  1. Clica el botó  Enllaços de la biblioteca a la part superior i selecciona Bases de dades

O bé, des del botó  del quadre inicial del cercador:

Valida’t amb les mateixes claus que utilitzes per consultar el correu electrònic de la URV o per entrar al Campus Virtual.

2. A la següent pàgina selecciona al desplegable Matèria, introdueix la que t’interessi i clica el botó Cerca

Clica al resultat de bases de dades:

I selecciona la base de dades que t’interessi:

3. A continuació clica a Accés i et portarà a la base de dades

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons