Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Antropologia

Bases de dades de l'àmbit temàtic

El Anthropological Index Online (AIO) es publicat per la Royal Anthropological Institute (RAI) en cooperació amb la Anthropology Library and Reserch Centre en el Museu Britànic. La AIO és un índex a articles en revistes supervisades per la RAI. Aquesta plataforma té unes 4.000 publicacions periòdiques (actualment 1.500 en actiu) que cobreixen totes les branques i àrees de la Antropologia. Hi ha revistes publicades en més de 40 llengües diferents i datades del 1957 fins al present.   

 

Accedeix-hi

 

Academic Search Ultimate està dissenyat per a institucions acadèmiques, aquesta base de dades és un recurs per a la investigació acadèmica que permet cercar publicacions de revistes i articles de les àrees claus del coneixement humà. Conté més de 8.000 publicacions periòdiques amb un abast cronològic des de 1887. Aquest recurs està gestionat i administrat per EBSCO.

Accedeix-hi

 

Europeana és la biblioteca digital europea, d’accés lliure, En aquesta plataforma es proporciona accés a més de 50 milions d’arxius digitalitzats (llibres, música, material gràfic, etc.) i a més a més te una avançada eina de cerca que permet filtrar per àmbits de coneixement. Els recursos de Europeana venen principalment d’arxius, biblioteques i museus europeus amb l’objectiu de compartir l’herència cultural amb fins d’investigació, educatius i culturals. A més a més sempre tenint en compte de fomentar el canvi digital i la innovació.

 

Accedeix-hi 

Persée és un portal per a la difusió dels coneixements acadèmics i científics. És centra sobretot en els camps de les Ciències Humanes i Socials però també en temes relacionats les Ciències ambientals i la Geografia. El seu posicionament és únic perquè té col·leccions de documents que daten del 1840. La plataforma es va obrir al 2005 i actualment compta amb més de 300 col·leccions d’accés obert i 700.00 documents. Persée és una iniciativa pública gestionada per la University of Lyon i amb el suport de la French Ministry of National Education and Higher Education and Research.

 

Accedeix-hi 

Bases de dades multidisciplinàries

Base (Bielefeld Academic Search Engine). Promogut per la Biblioteca de la Universitat de Bielefeld, recopila recursos acadèmics en accés obert i és dels més grans del món. Accés a més de 150 milions de documents procedents de 7.000 fonts.

Textos en anglès, alemany, polac i castellà.

Accedeix-hi

Crossref Open Citation Index (COCI) és el primer índex de cites obertes, en el qual s'ha aplicat el concepte de cites com a entitats de dades de primera classe per a indexar els continguts d'una de les principals bases de dades obertes d'informació de cites acadèmiques, Crossref.

Accedeix-hi

DIMENSIONSBase de dades multidisciplinar d’accés lliure. Conté més de 100 milions de revistes. No és una única base de dades sino un conjunt de bases de dades entrellaçades que permeten una cerca conjunta.

 

Accedeix-hi 

Dialnet Plus. Base de dades dels àmbits de les Ciències Humanes, Jurídiques i Socials.

I trobareu articles de revista, llibres i articles de llibres col·lectius, actes de congressos, tesis doctorals, ressenyes d'altres publicacions. També actua de  servei d'alertes bibliogràfiques que difon, d'una manera actualitzada, els continguts de les revistes científiques que disposa.

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Google Scholar és un cercador especialitzat que permet localitzar de documents acadèmics i científics, ja siguin articles, tesis, llibres, actes de congressos, informes, patents, etc.

Accedeix-hi

ÍnDICEs CSIC. Información y Documentación de la Ciencia en España (ÍnDICEs-CSIC) és un recurs bibliogràfic multidisciplinari que recopila i difon principalment articles de recerca publicats en revistes científiques espanyoles. Inclou l’antiga base de dades ISOC del CSIC que recollia el fons d’humanitats i ciències socials.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Internet Archive és un índex de cerca de text complet  que inclou més de 25 milions d'articles de recerca i altres documents acadèmics. La col·lecció abasta des de còpies digitalitzades de revistes del segle XVIII fins a les últimes actes de conferències d'accés obert i preimpressions rastrejades des de la World Wide Web.

Accedeix-hi

JSTOR és una plataforma que dona accés a més de 12 milions d’articles de revistes acadèmiques, llibres i fonts primaries de 75 disciplines.

Accedeix-hi

OpenAlex  és un catàleg obert i complet de documents acadèmics, autors, institucions i molt més. Inspirat a l'antiga Biblioteca d'Alexandria, OpenAlex és un índex de centenars de milions d'entitats interconnectades a tot el sistema de recerca mundial. És 100% gratuït i de codi obert. 

Accedeix-hi 

SAGE Research Methods Core és un portal multidisciplinari que conté recursos, mètodes i estratègies d’investigació. S’hi poden trobar més de 1.000 llibres electrònics, obres de referència i articles sobre investigació, tant qualitativa com quantitativa.

Es destaquen les eines que ajuden a triar metodologies, planificar le projecte o trobar el mètode estadístic correcte. 

Accedeix-hi

Scopus és una base de dades multidisciplinària que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc. 

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV


 

The Lens és un metacercador acadèmic multidisciplinar que reuneix més de 100 milions de patents i més de 200 milions de documents acadèmics, entre articles, comunicacions, llibres i tesis.


Accedeix-hi 
 

Video Presentacio de The Lens
 

 

The Lens - Explainer Video from The Lens on Vimeo.

Web of Science és una base de dades multidisciplinària que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Com cercar bases de dades

  1. Introduïu a la caixa de cerca el nom de la base de dades que us interessi
  2. Limiteu els resultats pel menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Bases de dades"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessa

 

4. A la pantalla següent, cliqueu el botóper accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)

 

Vídeo tutorial: Accedir a bases de dades

1. Introduïu a la caixa de cerca del Cercador, la matèria sobre la qual vulgueu buscar bases de dades

2. Filtreu al menú de l'esquerra per Tipus de Recurs: "Bases de dades"

3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessi

 

 4. A la pantalla següent, cliqueu el botó  a l'apartat Veure en línia, per a poder accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons