Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Antropologia

Revistes electròniques de l'àmbit temàtic

Anthrosource journals proporciona accés a la majoria de les 35 revistes de l'American Anthropological Association.

 

Accedeix-hi

Arxiu d'Etnografia de Catalunya és una revista acadèmica electrònica vinculada al Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV i a l'ITA: Associació d'Antropologia.

 

Accedeix-hi

Revistes electròniques multidisciplinàries

DOAJ és un directori en línia curat per la comunitat que indexa i proporciona accés a revistes d’alta qualitat, d’accés obert, revisades per pares. DOAJ és independent. Tots els serveis DOAJ són gratuïts, inclosa la seva indexació en DOAJ. Totes les dades estan disponibles lliurement. DOAJ gestiona un programa d’educació i divulgació a tot el món.

Accedeix-hi

MyNews és una hemeroteca digital de la premsa impresa amb més de 1493 diaris i mitjans integrats i actualitzats diàriament des de l’any 1996, tant internacionals, nacionals com locals.

Disposa d'un cercador de notícies, on es pot realitzar cerques senzilles o sofisticades equacions booleanes per a trobar les notícies que interessin més. Permet accedir al text complet i la peça de maquetació original de l'editor en format PDF.

És una base de dades de cerca de notícies no de descàrrega de la publicació/diari sencer. En cas de necessitar descarregar publicació sencera poseu-vos en contacte amb els editors per fer ús de la seva pròpia hemeroteca.

Accedexi-hi

La Oxford University Press (OUP) publica revistes de alt nivell acadèmic i fa difusió dels seus coneixements i investigacions a la major audiència possible. Treballen conjuntament amb totes les entitats que tenen associades per donar solució i suport a les necessitats derivades dels seus investigadors. Avui dia tenen en accés obert vora 100 revistes periòdiques.          

 

Accedeix-hi

Periodicals Index Online és un índex d'articles de milers de revistes en matèria d’arts, humanitats i ciències socials des del seu inici i fins al 1995. Inclou registres separats per a més de 22 milions d’articles de revistes de 37 àrees temàtiques i 66 idiomes i dialectes.

Periodicals Index Online va començar com una col·laboració amb la Biblioteca de la Universitat de Harvard el 1991 i ara és l’índex més gran d’humanitats i ciències socials.

 

Accedeix-hi

Pressreader conté més de 7.000 diaris i revistes de més de 120 països i en més de 60 idiomes des d’una plataforma amigable i intuïtiva.

Accedeix-hi

REDIB (Red Iberoamericana de Innovación y Conocimiento científico). Conté 3.700 títols de revistes, que suposa 1.400.000 articles aproximadament de fons consultable. Aquesta plataforma pretén agregar contingut científic i acadèmic en format electrònic produït en l'àmbit iberoamericà.

 

L'àmbit de ciències socials i humanitats hi comptabilitza 5.403 al distribuir-los per àrees  i 59 títols d'infermeria.

 

Accedeix-hi

Sage Journals és un servei d'accés al text complet d'unes 390 revistes electròniques publicades per Sage. L'abast temàtic és multidisciplinar i d'àmbit anglosaxó. Conté principalment revistes de l'àrea de les ciències socials, de les humanitats i la STM (ciència,  medicina i tecnologia). 

 

Accedeix-hi

 

RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert) és un repositori cooperatiu des del qual es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes.

 

Accedeix-hi 

Com cercar revistes i articles electrònics

  1. Introduïu el terme o termes que us interessin a la caixa del Cercador
  2. Limiteu els resultats al menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Revistes" i per Disponibilitat: "Disponible en línia"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la revista que us interessi

4. A la pantalla següent, a l'apartat Veure en línia, podreu veure des de quin número/volum/any hi tenim accés.

5. Cliqueu el botó per accedir-hi

 

Avís: En algunes revistes haureu d’escollir l’accés entre diferents opcions, segons l’any i el volum o número que us interessi:

 

  1. Introduïu el terme o termes que us interessin a la caixa del Cercador.

Consells:

  • Podeu utilitzar les cometes per a expressions o frases exactes: “psicologia infantil”
  • Si trobeu pocs resultats, utilitzeu els termes de cerca en anglès: "child psychology"

  1. Limiteu els resultats al menú de l’esquerra  per Tipus de recurs: "Articles" i per Disponibilitat: "Disponible en línia" 
  2. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de l'article que us interessi

4. A la pàgina següent, cliqueu el botó dins l'apartat Veure en línia per accedir al document i visualitzar-lo.

Vídeo tutorial: Com buscar articles electrònics a través del Cercador

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons