Skip to Main Content

1. Guia de recursos de Medicina i Ciències de la Salut

Bases de dades de l'àmbit temàtic

Access Medicina és un recurs de l'editorial McGraw Hill especialitzat en Ciències de la Salut que conté llibres electrònics a text complet en castellà.

  • Conté més 137 títols de Medicina i Ciències de la Salut en castellà, de 41 especialitats.
  • Inclou vídeos de procediments mèdics, base de dades de casos mèdics, eines de diagnòstic, interaccions sobre medicaments, calculadores de dosis, vídeos, radiografies, etc. 

Accés

Per accedir-hi cal anar a aquest  enllaç i autenticar-vos a SABIDI. En cas contrari no ens reconeixerà com a usuaris URV.

 Si necessiteu més informació relativa a SABIDI la trobareu aquí.  

Biomed Central és una base de dades d’articles de revista a text complet, de Biologia i Medicina.

Accedeix-hi 

La base de dades CINAHL (Cumulative Index to Nursing & Allied Health Literature) conté referències d’articles de revistes, tesis, capítols de llibre, material audiovisual, software, guies clíniques, instruments d’investigació, etc. Té un milió de documents aproximadament, indexa unes 3.000 revistes i cada any incorpora unes 30.000 referències.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Vídeo tutorial (10 minuts)

Cochrane Library consta de 15 bases de dades sobre revisions sistemàtiques, resums estructurats, assaigs clínics i informes sobre tecnologia mèdica, tot orientat a l’atenció sanitària basada en l'evidència.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Clinical Key Student Medicina és una eina d’aprenentatge desenvolupada de manera col·laborativa entre estudiants, professors i acadèmics de tot el món. Combina una gran quantitat de contingut, vídeos i una potent eina de cerca així com eines d’estudi col·laboratiu. Conté més de 154 llibres de Medicina i Ciències de la Salut en castellà, de més de 50 especialitats.Permet crear apunts, notes i destacar informació que es pot compartir amb altres persones.

Inclou més de 480 vídeos i 50.000 imatges d’alta qualitat que poden ser utilitzades per crear fitxes i presentacions personalitzades amb aquest contingut.

Per accedir-hi cal anar a aquest enllaç i autenticar-vos a SABIDI. En cas contrari no ens reconeixerà com a usuaris URV.

La primera vegada que s’hi accedeix cal que us registreu. En cas que es disposi d’alguna clau d’accés d’Elsevier (per accedir a Scopus, per exemple), cal emprar-la. Si no es disposa de cap clau d’accés, cal seguir aquestes instruccions:

1.       Clicar a Registro

2.       Omplir “datos, correo electrónico y contraseña” i clicar a Registro

3.       Una vegada registrats, clicar a Acceder

4.       Omplir les dades d’accés: Usuario i Contraseña

5.       Fer clic a Recordarme

La següent vegada que hi vulgueu accedir ja no us caldrà registrar-vos de nou.

Un cop validats, haurem de triar l’opció Explorar recursos i apareixerà la col·lecció de llibres a la que tenim accés.

Accedeix-hi

Dynamed és un recurs d’informació clínica basada en l’evidència. Conté resums basats en evidències per a ús puntal de metges, estudiants de medicina, fisioteràpia i infermeria, infermers, farmacèutics, fisioterapeutes i altres professionals de la salut.

Hi trobareu les millors descripcions, recomanacions, gràfics i imatges sobre diferents especialitats: oncologia, malalties infeccioses, pediatria, obstetrícia, ginecologia, etc.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

ENFISPO és una base de dades de l'àmbit temàtic de la fisioterapia, infermeria i psicologia.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Epistemonikos és una base de dades internacional sobre medicina basada en l'evidència i la presa de decisions

Conté referències i abstracts d'articles de revisions sistemàtiques extretes de PubMed, de la Biblioteca Cochrane i d'altres bases de dades. 

Accedeix-hi

Fisterra proporciona als professionals relacionats amb l’atenció primària accés a guies clíniques, imatges i algoritmes, documents amb informació sobre tècniques en atenció primària, informació sobre dietes i nutrició, més de 50 calculadores, bases de dades de medicaments i cursos de formació.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Food Science and Techonology Abstracts (FSTA) és una base de dades dins l'àmbit temàtic de la  nutrició que dóna accés a les referències bibliogràfiques de gairebé 1800 revistes, llibres, informes i patents en tecnologia i ciència dels aliments i nutrició humana.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Health Evidence és una base de dades de revisions sistemàtiques sobre salut pública gestionada per la McMaster University (Canadà)

Distingeix tres categories de revisions: strong, moderate o weak.

Accedeix-hi

IBECS és una base de dades de ciències de la salut, elaborada per l'Instituto de Salud Carlos III i BIREME

Conté referències i abstracts d'articles de revistes espanyoles des de l'any 2000.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

MEDES és una base de dades elaborada per la Fundación Lilly

Conté referències d’artícles publicats en les revistes espanyoles de ciències de la salut.

Accedeix-hi

LILACS és una base de dades de biomedicina i ciències de la salut, elaborada per BIREME

Conté referències i abstracts d'articles de revistes, tesis i capítols de llibre, etc. de països llatinoamericans. En castellà, portuguès i anglès.

Accedeix-hi

PEDro és una base de dades de l'àmbit tematic de la fisioteràpia.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Plos Medicine és un portal de publicacions mèdiques, publicades per la Public Library of Science. Conté 36 col·leccions d'especialitats diverses: medicina social, immunologia clínica, salut mental, epidèmies, etc.

Accedeix-hi

PubMed és un servei de la National Library of Medicine (localitzat al National Institutes of Health (NIH), que dóna accés a MEDLINE i a altres revistes sobre ciències de la vida, amb enllaços a altres bases de dades i a articles en text complet

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Reaxys té una àmplia cobertura d’informació científica en química orgànica, química inorgànica i organometàl·lica des de 1771. Inclou les bases de dades Beilstein, Gmelin i Patent chemistry database. Inclou Reaxys Medicinal Chemistry, que cobreix totes les àrees crítiques de la química mèdica i la recerca en fàrmacs.

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

The biomedical & life science collection: Henry Stewart Talks (HSTalks) és un proveïdors líder en conferències audiovisuals, xerrades d’experts i estudis de cas en l’àmbit de la Biomedicina i Ciències de la Salut.

Accedeix-hi

The Joanna Briggs Institute és una plataforma de recursos sobre la pràctica clínica i cura de malalts basats en l’evidència. Aquest recurs inclou recursos de la pràctica clínica tals com: resums breus dels resultats i recomanacions d’una revisió sistemàtica, informes tècnics, protocols de revisions sistemàtiques, resums d’evidència, procediments recomanats basats en l’evidencia i fulls informatius per a usuaris.

L’Institut Joanna Briggs (JBI) és una organització líder en la promoció de la Pràctica Clínica Basada en l'Evidència (PCBE) en l'àmbit mundial.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Bases de dades multidisciplinàries

Academic Search Complete és una base de dades d'EBSO, dissenyada per a institucions acadèmiques, que dona suport a la recerca d'alt nivell en les àrees clau de l'estudi acadèmic. Proporciona accés a revistes, publicacions periòdiques, informes, llibres i altres recursos. 

Accedeix-hi

Crossref Open Citation Index (COCI) és el primer índex de cites obertes, en el qual s'ha aplicat el concepte de cites com a entitats de dades de primera classe per a indexar els continguts d'una de les principals bases de dades obertes d'informació de cites acadèmiques, Crossref.

Accedeix-hi

Dialnet Plus. Base de dades dels àmbits de les Ciències Humanes, Jurídiques i Socials.

I trobareu articles de revista, llibres i articles de llibres col·lectius, actes de congressos, tesis doctorals, ressenyes d'altres publicacions. També actua de  servei d'alertes bibliogràfiques que difon, d'una manera actualitzada, els continguts de les revistes científiques que disposa.

Accedeix-hi 

Guia d’ús elaborada pel CRAI URV

ÍnDICEs CSIC. Información y Documentación de la Ciencia en España (ÍnDICEs-CSIC) és un recurs bibliogràfic multidisciplinari que recopila i difon principalment articles de recerca publicats en revistes científiques espanyoles. Inclou l’antiga base de dades ISOC del CSIC que recollia el fons d’humanitats i ciències socials.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Internet Archive és un índex de cerca de text complet  que inclou més de 25 milions d'articles de recerca i altres documents acadèmics. La col·lecció abasta des de còpies digitalitzades de revistes del segle XVIII fins a les últimes actes de conferències d'accés obert i preimpressions rastrejades des de la World Wide Web.

Accedeix-hi

SAGE Research Methods Core és un portal multidisciplinari que conté recursos, mètodes i estratègies d’investigació. S’hi poden trobar més de 1.000 llibres electrònics, obres de referència i articles sobre investigació, tant qualitativa com quantitativa.

Es destaquen les eines que ajuden a triar metodologies, planificar le projecte o trobar el mètode estadístic correcte. 

Accedeix-hi

STATISTA és una base de dades multidisciplinària que inclou:

  • Estadístiques: més d’1 milió de dades estadístiques d'àmbit internacional i estatal sobre diferents temes: indústries, turisme, demografia, mercats, salut, consumidors, tendències, etc.
  • Informes: milers de dossiers temàtics, informes sectorials, de marca, nacionals i internacionals, estudis de mercat, etc.  
  • Outlooks: una anàlisi detallada dels sectors de béns de consum, mercats digitals, mercat tecnològic, indústria, mobilitat, publicitat i de països.
  • Eines: disposa del cercador "Publication Finder" que conté més d'1 milió d'estudis, informes i altres documents. 
  • Infografies i gràfics sobre diferents temes: e-commerce, xarxes socials, smartphones, política, tecnologia, salu, economia, etc. 

La informació que ofereix prové de més de 22.500 fonts fiables i es pot descarregar el contingut en diferents formats: power point, Excel, PDF i PNG.

També es pot consultar la Global Consumer Survey que proporciona dades sobre el comportament dels consumidors obtingudes d'enquestes mundials realitzades a més de 120.000 consumidors de 28 països.

Accedeix-hi

Vídeo presentació

SCOPUS és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc.

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Web of Science és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index. També inclou Journal Citation Reports (JCR) i Essencial Science Indicators (ESI).

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Com cercar bases de dades

  1. Introduïu a la caixa de cerca el nom de la base de dades que us interessi
  2. Limiteu els resultats pel menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Bases de dades"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessa

 

4. A la pantalla següent, cliqueu el botóper accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)

 

Vídeo tutorial: Accedir a bases de dades

1. Introduïu a la caixa de cerca del Cercador, la matèria sobre la qual vulgueu buscar bases de dades

2. Filtreu al menú de l'esquerra per Tipus de Recurs: "Bases de dades"

3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessi

 

 4. A la pantalla següent, cliqueu el botó  a l'apartat Veure en línia, per a poder accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons