Skip to main content

Guia de recursos de Medicina i Ciències de la Salut

Bases de dades de l'àmbit temàtic

5MinuteConsult. Ajuda als metges i professionals de la salut a oferir la millor atenció al pacient amb respostes clíniques ràpides en les que poden confiar, on i quan més ho necessiten.

Accedeix-hi

Acland’s Video Atlas of Human Anatomy és un recurs d'anatomia basada en vídeos de teixit real per a l'educació en situacions on no està disponible l'accés a la dissecció de cadàvers.

Per a estudiants sense accés a instal·lacions de dissecció, el Video Atles ofereix una avaluació de el cos humà real i una comprensió directa de la mecànica de el moviment de el cos.

Accedeix-hi

Bates Visual Guide ofereix tècniques d'exploració física de cap a peus i basades en sistemes d'avaluació avançada i introducció a la Medicina Clínica.

Inclou més de 8 hores de vídeos per a l'aprenentatge remot en línia.

Accedeix-hi

The biomedical & life science collection : Henry Stewart Talks (HSTalks) és un proveïdors líder en conferències audiovisuals, xerrades d’experts i estudis de cas en l’àmbit de la Biomedicina i Ciències de la Salut.

 

Accedeix-hi

Clinical Key Student Medicina és una eina d’aprenentatge desenvolupada de manera col·laborativa entre estudiants, professors i acadèmics de tot el món. Combina una gran quantitat de contingut, vídeos i una potent eina de cerca així com eines d’estudi col·laboratiu. Conté més de 154 llibres de Medicina i Ciències de la Salut en castellà, de més de 50 especialitats.Permet crear apunts, notes i destacar informació que es pot compartir amb altres persones.

Inclou més de 480 vídeos i 50.000 imatges d’alta qualitat que poden ser utilitzades per crear fitxes i presentacions personalitzades amb aquest contingut.

Per accedir-hi cal anar a aquest enllaç i autenticar-vos a SABIDI. En cas contrari no ens reconeixerà com a usuaris URV.

La primera vegada que s’hi accedeix cal que us registreu. En cas que es disposi d’alguna clau d’accés d’Elsevier (per accedir a Scopus, per exemple), cal emprar-la. Si no es disposa de cap clau d’accés, cal seguir aquestes instruccions:

1.       Clicar a Registro

2.       Omplir “datos, correo electrónico y contraseña” i clicar a Registro

3.       Una vegada registrats, clicar a Acceder

4.       Omplir les dades d’accés: Usuario i Contraseña

5.       Fer clic a Recordarme

La següent vegada que hi vulgueu accedir ja no us caldrà registrar-vos de nou.

Un cop validats, haurem de triar l’opció Explorar recursos i apareixerà la col·lecció de llibres a la que tenim accés.

Accedeix-hi

Coronavirus research database (PROQUEST) és una base de dades d'investigació de Coronavirus per donar resposta a la creixent necessitat de continguts autoritzats i fiables relacionats amb aquest nou coronavirus (COVID-19). Aquest nou recurs és interdisciplinari i permet als investigadors buscar i descobrir articles a text complet, dissertacions i altre contingut dels principal editors en una plataforma.

Accedeix-hi

Recurs d’informació clínica basada en l’evidència. Conté resums basats en evidències per a ús puntal de metges, estudiants de medicina, fisioteràpia i infermeria, infermers, farmacèutics, fisioterapeutes i altres professionals de la salut.

Hi trobareu les millors descripcions, recomanacions, gràfics i imatges sobre diferents especialitats: oncologia, malalties infeccioses, pediatria, obstetrícia, ginecologia, etc.

 

Accedeix-hi

ENFISPO

Àmbit temàtic: fisioterapia, infermeria, psicologia.

Accedeix-hi

FSTA

Àmbit temàtic: nutrició

Accedeix-hi

GIDEON un recurs únic dedicat a la detecció, prevenció i educació per a les malalties infeccioses, és ideal per a tot el que treballi en aquest camp crític de ràpid avanç, incloent: clínics, educadors, legisladors, farmacèutics i investigadors.

Aquest recurs multimèdia ofereix informació actualitzada i eines visuals per diagnosticar malalties i fer el seguiment de les últimes tendències en epidemiologia i tractament.

Accedeix-hi

JoVE Science Education és una col·lecció de més de 1.000 vídeos per a l’ensenyament de tècniques bàsiques de laboratori, mitjançant senzilles i comprensibles demostracions. Abasten una àmplia gamma d’assignatures STEM com Biologia, Química, Ciències Ambientals, Psicologia, Medicina Clínica i Enginyeria.

Inclou també els següents recursos: Lab Manual amb 32 mòduls de laboratori complets i centrats en el currículum per a Introducció a la Biologia. Core Bio conté més de 300 vídeos per aprendre els conceptes fonamentals de la biologia. Core Social Psychology recull 66 lliçons en vídeo animat per aprendre els conceptes fonamentals de la psicologia social, i 25 vídeos de científics en acció, demostrant experiments d’investigació clàssics i originals realitzats al laboratori.

Accedeix-hi [TEMPORAL]

LWW Health Library és un únic portal amb accés a informació mèdica contrastada per a la formació clínica - inclou accessos en línia a continguts interactius, imatges, casos reals i exàmens personalitzats per especialitat.

Facilita la formació en línia enllaçant a continguts específics per a estudiants segons el seu pla d'estudis, inclosos recursos multimèdia.

Les diferents especialitats inclouen, entre d’altres:

• Medicina Interna

• Ciències de l'exercici

• Teràpia física

• Auxiliar de metge (Nucli i especialitats / rotacions)

• Teràpia Ocupacional

• Farmàcia Premium

• Infermeria en Pràctiques Avançades

Accedeix-hi

PEDro

Àmbit tematic: fisioteràpia

Accedeix-hi

Bases de dades multidisciplinàries

ÍnDICEs CSIC. Información y Documentación de la Ciencia en España (ÍnDICEs-CSIC) és un recurs bibliogràfic multidisciplinari que recopila i difon principalment articles de recerca publicats en revistes científiques espanyoles. Inclou l’antiga base de dades ISOC del CSIC que recollia el fons d’humanitats i ciències socials.

Accedeix-hi

SCOPUS és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc.

Accedeix-hi 

Web of Science és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index. També inclou Journal Citation Reports (JCR) i Essencial Science Indicators (ESI).

Accedeix-hi 

Com cercar bases de dades

Pots accedir a una base de dades concreta pel títol: 

Des de la caixa inicial de cerca    buscant pel nom de la base de dades

També pots consultar les disponibles per cada matèria:

Des del botó del quadre inicial del cercador:

O també:

Des del menú que apareix a la part superior dreta dins el Cercador

 

 

Videotutorial: Com accedir a les bases de dades a través del Cercador del CRAI

 

  1. Introdueix a la caixa de cerca el nom de la base de dades que t’interessi, per exemple: PSICODOC
  2. Limita els resultats al menú de l’esquerra  per Format à Lloc web
  3. Clica el botó     

Et portarà a la base de dades escollida on podràs començar a fer cerques.

Des del botó  del quadre inicial del cercador:

O bé :

Des del menú  que apareix a la part superior dreta del Cercador

  1. Clica el botó  Enllaços de la biblioteca a la part superior i selecciona Bases de dades

O bé, des del botó  del quadre inicial del cercador:

Valida’t amb les mateixes claus que utilitzes per consultar el correu electrònic de la URV o per entrar al Campus Virtual.

2. A la següent pàgina selecciona al desplegable Matèria, introdueix la que t’interessi i clica el botó Cerca

Clica al resultat de bases de dades:

I selecciona la base de dades que t’interessi:

3. A continuació clica a Accés i et portarà a la base de dades

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons