Skip to main content

Guia de recursos de Medicina i Ciències de la Salut

Bases de dades de l'àmbit temàtic

Biomed Central és una base de dades d’articles de revista a text complet, de Biologia i Medicina.

Accedeix-hi 

Clinical Key Student Medicina és una eina d’aprenentatge desenvolupada de manera col·laborativa entre estudiants, professors i acadèmics de tot el món. Combina una gran quantitat de contingut, vídeos i una potent eina de cerca així com eines d’estudi col·laboratiu. Conté més de 154 llibres de Medicina i Ciències de la Salut en castellà, de més de 50 especialitats.Permet crear apunts, notes i destacar informació que es pot compartir amb altres persones.

Inclou més de 480 vídeos i 50.000 imatges d’alta qualitat que poden ser utilitzades per crear fitxes i presentacions personalitzades amb aquest contingut.

Per accedir-hi cal anar a aquest enllaç i autenticar-vos a SABIDI. En cas contrari no ens reconeixerà com a usuaris URV.

La primera vegada que s’hi accedeix cal que us registreu. En cas que es disposi d’alguna clau d’accés d’Elsevier (per accedir a Scopus, per exemple), cal emprar-la. Si no es disposa de cap clau d’accés, cal seguir aquestes instruccions:

1.       Clicar a Registro

2.       Omplir “datos, correo electrónico y contraseña” i clicar a Registro

3.       Una vegada registrats, clicar a Acceder

4.       Omplir les dades d’accés: Usuario i Contraseña

5.       Fer clic a Recordarme

La següent vegada que hi vulgueu accedir ja no us caldrà registrar-vos de nou.

Un cop validats, haurem de triar l’opció Explorar recursos i apareixerà la col·lecció de llibres a la que tenim accés.

Accedeix-hi

Recurs d’informació clínica basada en l’evidència. Conté resums basats en evidències per a ús puntal de metges, estudiants de medicina, fisioteràpia i infermeria, infermers, farmacèutics, fisioterapeutes i altres professionals de la salut.

Hi trobareu les millors descripcions, recomanacions, gràfics i imatges sobre diferents especialitats: oncologia, malalties infeccioses, pediatria, obstetrícia, ginecologia, etc.

 

Accedeix-hi

ENFISPO

Àmbit temàtic: fisioterapia, infermeria, psicologia.

Accedeix-hi

FSTA

Àmbit temàtic: nutrició

Accedeix-hi

GIDEON un recurs únic dedicat a la detecció, prevenció i educació per a les malalties infeccioses, és ideal per a tot el que treballi en aquest camp crític de ràpid avanç, incloent: clínics, educadors, legisladors, farmacèutics i investigadors.

Aquest recurs multimèdia ofereix informació actualitzada i eines visuals per diagnosticar malalties i fer el seguiment de les últimes tendències en epidemiologia i tractament.

Accedeix-hi

PEDro

Àmbit tematic: fisioteràpia

Accedeix-hi

PubMed és un servei de la National Library of Medicine (localitzat al National Institutes of Health (NIH), que dóna accés a MEDLINE i a altres revistes sobre ciències de la vida, amb enllaços a altres bases de dades i a articles en text complet

Accedeix-hi 

Reaxys té una àmplia cobertura d’informació científica en química orgànica, química inorgànica i organometàl·lica des de 1771. Inclou les bases de dades Beilstein, Gmelin i Patent chemistry database. Inclou Reaxys Medicinal Chemistry, que cobreix totes les àrees crítiques de la química mèdica i la recerca en fàrmacs.

Accedeix-hi 

The biomedical & life science collection : Henry Stewart Talks (HSTalks) és un proveïdors líder en conferències audiovisuals, xerrades d’experts i estudis de cas en l’àmbit de la Biomedicina i Ciències de la Salut.

 

Accedeix-hi

Bases de dades multidisciplinàries

ÍnDICEs CSIC. Información y Documentación de la Ciencia en España (ÍnDICEs-CSIC) és un recurs bibliogràfic multidisciplinari que recopila i difon principalment articles de recerca publicats en revistes científiques espanyoles. Inclou l’antiga base de dades ISOC del CSIC que recollia el fons d’humanitats i ciències socials.

Accedeix-hi

SCOPUS és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc.

Accedeix-hi 

Web of Science és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index. També inclou Journal Citation Reports (JCR) i Essencial Science Indicators (ESI).

Accedeix-hi 

Com cercar bases de dades

Pots accedir a una base de dades concreta pel títol: 

Des de la caixa inicial de cerca    buscant pel nom de la base de dades

També pots consultar les disponibles per cada matèria:

Des del botó del quadre inicial del cercador:

O també:

Des del menú  que apareix a la part superior dreta dins el Cercador

 

 

Vídeo tutorial: Com accedir a les bases de dades a través del Cercador del CRAI

 

  1. Introdueix a la caixa de cerca el nom de la base de dades que t’interessi; per exemple: PSICODOC.
  2. Limita els resultats al menú de l’esquerra  per Format a Lloc web.
  3. Clica el botó     

Et portarà a la base de dades escollida, on podràs començar a fer cerques.

Des del botó  del quadre inicial del Cercador:

O bé :

Des del menú  que apareix a la part superior dreta del Cercador.

  1. Clica el botó  Enllaços de la biblioteca a la part superior i selecciona Bases de dades.

O bé, des del botó  del quadre inicial del Cercador:

Valida’t amb les mateixes claus que utilitzes per consultar el correu electrònic de la URV o per entrar al Campus Virtual.

2. A la pàgina següent selecciona al desplegable Matèria, introdueix la que t’interessi i clica al botó Cerca.

Clica al resultat de bases de dades:

I selecciona la base de dades que t’interessi:

3. A continuació clica a Accés i et portarà a la base de dades.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons