Skip to main content

Guia de recursos de Ciències Jurídiques

Bases de dades de l'àmbit temàtic

El Col•legi de Notaris de Catalunya us ofereix accés directe als fons digitalitzats de l’Arxiu Històric de Protocols de Barcelona a través d’Aurora. Per gaudir de les funcionalitats d'Aurora (llibreta de notes, comentaris, descàrrega d'imatges), cal que us registreu a la zona d'usuaris.

 

Advertim que només es poden utilitzar aquestes imatges amb finalitats d’investigació, docents i no comercials, sempre i quan se citi la font i no se’n faci cap modificació. Per a qualsevol altre ús, cal l’autorització expressa del Col•legi de Notaris de Catalunya.

Accedeix-hi

Aranzadi és una base de dades jurídica espanyola que inclou: legislació, jurisprudència, bibliografia, projectes de llei, convenis col·lectius, ajuts i subvencions, formularis i diccionari jurídic.

L’apartat de Legislació conté les disposicions estatals, autonòmiques a partir de 1978 i comunitàries (legislació europea des del 1952)

L’apartat de Jurisprudència conté totes les sentències del Tribunal Constitucional; la jurisprudència del Tribunal Suprem a partir de l’any 1992 i una àmplia selecció dels anys anteriors; selecció de la jurisprudència dels Tribunals Superiors de Justícia, Audiències Provincials i Audiència Nacional i igualment del Tribunal Europeu dels Drets Humans i del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees.

L’apartat de Bibliografia conté articles a text complet i referències bibliogràfiques.

Accedeix-hi

Base de Dades de Conflictes i Construcció de Pau  és una eina que pretén contribuir al seguiment i anàlisi de la conflictivitat internacional. Conté informació sobre tots els conflictes armats actius al món, incloent dades sobre els orígens, causes, evolució, actualitat i intensitat dels conflictes. També conté informació específica sobre la dimensió de gènere.

Accedeix-hi

 

Derecho animal és una base de dades de dret animal. Ofereix informació exhaustiva sobre legislació i jurisprudència animal

Accedeix-hi

GreenFile és una base de dades que conté informació sobre l'impacte, tant positiu com negatiu, de l'ésser humà en el medi ambient i temes relacionats: escalfament global, pol·lució, energies renovables, reciclatge, etc. També relaciona el medi ambient amb disciplines com l'agricultura, l'educació, el dret, la salut i la tecnologia. Inclou més de 600 títols(alguns a text complet) incloent des del primer número fins a lactualitat i conté més de 295.000 registres, més de 4.600 dels quals són a text complet.

Accedeix-hi

HeinOnline és un servei d'accés al text complet de nombroses revistes de dret dels Estats Units d'Amèrica, especialment del seu fons històric. A més, està en procés la incorporació de documents governamentals (actualment hi ha el "Federal Register" de 1962 a 1980).

Accedeix-hi

IUSTEL és un portal de divulgació jurídica que inclou materials docents amb lliçons elaborades per especialistes en les diferents branques del dret.

Conté legislació, jurisprudència de diferents tribunals d'àmbit estatal, notícies relacionades amb el món jurídic, revistes‐e de dret general a text complet, base de coneixement jurídic (comprèn un conjunt de gairebé 2.000 exposicions sistemàtiques), bibliografia jurídica, Diario del Derecho i El Cronista a text complet, enllaços a recursos jurídics i llibres editats en paper.

Accedeix-hi 

Legislacio ambiental del Gencat es una base de dades de legislació ambiental publicada al DOGC, al BOE i al DOUE. Número d’usuaris il·limitat.

Accedeix-hi

 

The World Environment Library va ser desenvolupada el desembre de 1999 per GTZ i el Projecte de biblioteques humanitàries (ara anomenada Human Info ONG). Conté 400 publicacions (45.000 pàgines) d’idees i solucions en els camps de l’agricultura, la biodiversitat, el canvi climàtic, l’avaluació d’impacte ambiental, l’energia, la salut, els recursos naturals, la política, el desenvolupament sostenible, la gestió de residus i l’aigua.

Accedeix-hi

Vlex és una base de dades, a text complet, d’àmbit jurídic (autonòmic, estatal i comunitari).

Inclou jurisprudència (tribunals d’Espanya, Unió Europea i altres països), legislació (codis i

normes refoses espanyoles i estrangeres; butlletins oficials: estatals, autonòmics, europeus i de diferents països), contractes i formularis, llibres i revistes, convenis col∙lectius i notícies.

Accedeix-hi

Bases de dades multidisciplinàries

Dialnet Plus. Base de dades dels àmbits de les Ciències Humanes, Jurídiques i Socials.

I trobareu articles de revista, llibres i articles de llibres col·lectius, actes de congressos, tesis doctorals, ressenyes d'altres publicacions. També actua de  servei d'alertes bibliogràfiques que difon, d'una manera actualitzada, els continguts de les revistes científiques que disposa.

Accedeix-hi 

Dimensions recull més de 900 milions de cites acadèmiques disponibles gratuïtament i ofereix més de 9 milions d’articles en accés obert. És un producte de col·laboració entre sis empreses de Digital Science(Altmetric, Digital Science Consultancy, Figshare, Readcube, Symplectic y ÜberResearch) i més de 100 investigadors  universitats amb l’objectiu de fer la investigació més accesible

Accedeix-hi

GalePer donar suport a la comunitat educativa durant l’alerta sanitària del COVID-19, Gale ha obert l’accés a una àmplia varietat de recursos en línia de tots els àmbits temàtics, fins al 30 de juny. Inclou els següents recursos:

  • Gale Academic OneFile inclou articles de revistes acadèmiques, vídeos, podcasts i imatges de les següents disciplines: Biologia, Química, Criminologia, Economia, Ciències ambientals, Història, Màrqueting, Ciència política i Psicologia.
  • Gale in Context: Global Issues. Més de 400 portals temàtics d’informació rellevant i actualitzada sobre esdeveniments i temes d’importància internacional.
  • Gale in Context: Science. Més de 650 portals sobre temes científics, que integren publicacions, vídeos, experiments, i més.

Accedeix-hi 

Información y Documentación de la Ciencia en España (ÍnDICEs-CSIC) és un recurs bibliogràfic multidisciplinari que recopila i difon principalment articles de recerca publicats en revistes científiques espanyoles. Inclou l’antiga base de dades ISOC del CSIC que recollia el fons d’humanitats i ciències socials.

Accedeix-hi 

ProQuest One Academic és una plataforma que permet cercar conjuntament a quatre recursos diferents: ProQuest Central, Academic Complete, Academic Video Online i ProQuest Dissertations & Theses Global. Inclou més de 180.000 documents, articles de revistes, llibres electrònics, tesis doctorals, notícies, vídeos i fonts primàries, tot consultable des d’un únic lloc.

Accedeix-hi

Scopus és una base de dades multidisciplinària que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc. 

Accedeix-hi

Web of Science és una base de dades multidisciplinària que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.

Accedeix-hi 

Com trobar legislació i jurisprudència

Recull d’enllaços web de pàgines Diaris oficials, Textos jurídics bàsics, Tractats internacionas, Legislació històrica, Dictamens, Acords de Govern, Projectes i Proposicions de llei, Convenis Col·lectius; Tribunal Constitucional, i Jurisprudència Internacional

Accedeix-hi

Com cercar bases de dades

Pots accedir a una base de dades concreta pel títol: 

Des de la caixa inicial de cerca    buscant pel nom de la base de dades

També pots consultar les disponibles per cada matèria:

Des del botó del quadre inicial del cercador:

O també:

Des del menú que apareix a la part superior dreta dins el Cercador

 

 

Videotutorial: Com accedir a les bases de dades a través del Cercador del CRAI

 

  1. Introdueix a la caixa de cerca el nom de la base de dades que t’interessi, per exemple: PSICODOC
  2. Limita els resultats al menú de l’esquerra  per Format à Lloc web
  3. Clica el botó     

Et portarà a la base de dades escollida on podràs començar a fer cerques.

Des del botó  del quadre inicial del cercador:

O bé :

Des del menú  que apareix a la part superior dreta del Cercador

  1. Clica el botó  Enllaços de la biblioteca a la part superior i selecciona Bases de dades

O bé, des del botó  del quadre inicial del cercador:

Valida’t amb les mateixes claus que utilitzes per consultar el correu electrònic de la URV o per entrar al Campus Virtual.

2. A la següent pàgina selecciona al desplegable Matèria, introdueix la que t’interessi i clica el botó Cerca

Clica al resultat de bases de dades:

I selecciona la base de dades que t’interessi:

3. A continuació clica a Accés i et portarà a la base de dades

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons