Skip to Main Content

1. Guia de recursos de Ciències Jurídiques

Llibres electrònics de l'àmbit temàtic

Biblioteca Virtual Tirant conté fins a 6755 llibres electrònics de l'editorial Tirant especialitzats en ciències jurídiques i dret, així com altres matèries especialitzades en humanitats i ciències socials. L'accés a text complet a tots els llibres és per als llibres a partir de 2010. Des de 2005 a 2010 hi ha una selecció de llibres

Accedeix-hi

Consulta la guia d'ús (com accedir, lectura de llibre i opcions avançades)

Biblioteca Virtual Tirant LATAM especialitzada en el fons llatinoamericà, permet consultar 3.593 títols publicats per aquesta editorial especialitzats en l'àmbit jurídic i 353 títols d'àmbit de ciències socials i molts més altres títols d'humanitats, literatura, entre altres.

 

Accedeix-hi

El Diccionari de l'activitat parlamentaria elaborat pel Parlament de Catalunya i el departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i transparència de la Generalitat de Catalunya. Recull els termes referents a l'organització i el funcionament del parlament, i a les diverses funcions que li són intrínseques, com és la funció legislativa, la funció d'impuls i de control de l'acció de govern i la funció interventora. Cada entrada conté denominació catalana principal i les sinònimes, si n'hi ha; els equivalents en occità, castellà, francès i anglès; una definició, i unes notes explicatives.

Accedeix-hi

Diccionari Jurídic de l’Institut d’Estudis Catalans que recull el lèxic jurídic, antic i modern, del dret català, valencià, balear i andorrà, i omplir així el buit lexicogràfic existent en aquesta disciplina.

Accedeix-hi

Enciclopédia jurídica 

Accedeix-hi

El Diccionario Panhispánico del Español Jurídico, és un  projecte impulsat per la Real Academia Española, la Cumbre Judicial Iberoamericana i el Consejo General del Poder Judicial de España.

La seva principal característica consisteix en la millora del coneixement del llenguatge jurídic, regular les formes democràtiques del govern i mantenir els valors del Estado del Derecho.  Aquesta obra és un repositori de coneixements i experiències que serveixen com a suport a tasques legislatives i judicials i a la formació de les polítiques públiques en qualsevol sector d'aquest sector. 

Accedeix-hi  

Smarteca és la biblioteca digital de Wolters Kluwer. Recull tot el catàleg de Wolters Kluwer: llibres, anuaris, obres actualitzables i revistes professionals (Sellos LA LEY, CISS, EL CONSULTOR, BOSCH), Kluwer Law lnternational i altres editors.

Accedeix-hi

Thomson Reuters ProView és una plataforma de lectura que ofereix llibres digitals (manuals i codis) i publicacions periòdiques de les editorials Aranzadi, Civitas i Lexnova. Permet consultar i treballar sobre la versió digital de les obres, afegint diverses funcionalitats més enllà de la simple visualització.

Accedeix-hi 

VLEX és una base de dades, a text complet, d’àmbit jurídic (autonòmic, estatal i comunitari). Inclou jurisprudència (tribunals d’Espanya, Unió Europea i altres països), legislació (codis i normes refoses espanyoles i estrangeres; butlletins oficials: estatals, autonòmics, europeus i de diferents països), contractes i formularis, llibres i revistes, convenis col∙lectius i notícies.

Aquesta base de dades també inclou llibres de l’àmbit jurídic.

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Llibres electrònics multidisciplinaris

DOAB és un directori de llibres en accés obert. Aquest recurs ofereix accés a continguts acadèmics a text complet i en permet la descàrrega.

Accedeix-hi

                                                                 

A l'e-BUC trobareu un catàleg de més de 21.000 títols de les universitats de la Xarxa Vives d'universitats en format paper, digital i en accés obert. Els serveis editorials de les universitats aposten decididament per l’excel·lència de l’edició acadèmica i per això a l'e-BUC trobareu obres que compleixen els criteris d’avaluació de les agències de qualitat de la recerca.

La col·lecció eLibro Cátedra, inclou més de 103.000 llibres electrònics en espanyol de més de 500 editorials. Inclou títols de tots els àmbits temàtics: Arquitectura, Urbanisme i Disseny, Belles Arts, Ciències Biològiques, Ciències de la Informació i de la Comunicació, Ciències de la Salut, Ciències Econòmiques, Ciències Exactes i Naturals, Ciències Socials, Informàtica, Enginyeries, Psicologia i Ficció.

La plataforma permet la lectura en línia dels llibres, per a la descàrrega és necessari registrar-se i instal·lar l’aplicació eLibro al vostre dispositiu.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

OAPEN és una plataforma que inclou més de 2.000 llibres electrònics acadèmics europeus en accés obert i amb control de qualitat de revisió per parells. Les àrees de coneixement principals son les humanitats i les ciències socials, encara que també incorporen temàtiques com arquitectura, urbanisme, medi ambient, medicina, entre moltes altres. Majoritàriament en anglès, però també en altres llengües.

Accedeix-hi

Proquest EBook Central. Servei d'accés al text complet d'una selecció multidisciplinària de llibres. Permet visualitzar textos, fer notes i, entre moltes altres eines, afegir els llibres a una biblioteca personalitzada on es poden guardar, editar i imprimir

Accedeix-hi

Science Direct  és la plataforma des d’on accedir al contingut subscrit i comprat a Elsevier. Més de 2.300 llibres electrònics multidisciplinaris. Podeu limitar per matèria

Accedeix-hi

 

Unebook és una plataforma de les editorials universitàries espanyoles creada per la Unió d'Editorials Universitàries Epanyoles i les 69 editorials científiques que integren l'associació. Hi trobarem llibres de: Arts, humanitats, ciències de la salut, història, llengua i literatura, ciències socials, dret, comunicació i periodisme, entre altres.

 

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Com cercar llibres electrònics

  1. Introduïu el terme o termes que us interessin a la caixa del Cercador.
  2. Limiteu els resultats al menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Llibres" i per Disponibilitat: "Disponible en línia"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia del llibre que us interessi

4. A la pantalla següent, cliqueu el botó de l'apartat Veure en línia.

 

Avís: depenent dels permisos de l'editor, algunes vegades podreu descarregar el llibre sencer o només una part, per un període de temps determinat o sense limitacions; però sempre podreu llegir-los en línia.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons