Skip to Main Content

1. Guia de recursos de Ciències Jurídiques

Llibres electrònics de l'àmbit temàtic

Biblioteca Virtual Tirant conté fins a 4.000 llibres electrònics de l'editorial Tirant especialitzats en ciències jurídiques i dret, així com altres matèries especialitzades en humanitats i ciències socials. L'accés a text complet a tots els llibres és per als llibres a partir de 2010. Des de 2005 a 2010 hi ha una selecció de llibres

Accedeix-hi

Consulta la guia d'ús (com accedir, lectura de llibre i opcions avançades)

El Diccionari de l'activitat parlamentaria elaborat pel Parlament de Catalunya i el departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i transparència de la Generalitat de Catalunya. Recull els termes referents a l'organització i el funcionament del parlament, i a les diverses funcions que li són intrínseques, com és la funció legislativa, la funció d'impuls i de control de l'acció de govern i la funció interventora. Cada entrada conté denominació catalana principal i les sinònimes, si n'hi ha; els equivalents en occità, castellà, francès i anglès; una definició, i unes notes explicatives.

Accedeix-hi

Diccionari Jurídic de l’Institut d’Estudis Catalans que recull el lèxic jurídic, antic i modern, del dret català, valencià, balear i andorrà, i omplir així el buit lexicogràfic existent en aquesta disciplina.

Accedeix-hi

Enciclopédia jurídica 

Accedeix-hi

El Diccionario Panhispánico del Español Jurídico, és un  projecte impulsat per la Real Academia Española, la Cumbre Judicial Iberoamericana i el Consejo General del Poder Judicial de España.

La seva principal característica consisteix en la millora del coneixement del llenguatge jurídic, regular les formes democràtiques del govern i mantenir els valors del Estado del Derecho.  Aquesta obra és un repositori de coneixements i experiències que serveixen com a suport a tasques legislatives i judicials i a la formació de les polítiques públiques en qualsevol sector d'aquest sector. 

Accedeix-hi  

Smarteca és la biblioteca digital de Wolters Kluwer. Recull tot el catàleg de Wolters Kluwer: llibres, anuaris, obres actualitzables i revistes professionals (Sellos LA LEY, CISS, EL CONSULTOR, BOSCH), Kluwer Law lnternational i altres editors.

Accedeix-hi

Thomson Reuters ProView és una plataforma de lectura que ofereix llibres digitals (manuals i codis) i publicacions periòdiques de les editorials Aranzadi, Civitas i Lexnova. Permet consultar i treballar sobre la versió digital de les obres, afegint diverses funcionalitats més enllà de la simple visualització.

Accedeix-hi 

VLEX és una base de dades, a text complet, d’àmbit jurídic (autonòmic, estatal i comunitari). Inclou jurisprudència (tribunals d’Espanya, Unió Europea i altres països), legislació (codis i normes refoses espanyoles i estrangeres; butlletins oficials: estatals, autonòmics, europeus i de diferents països), contractes i formularis, llibres i revistes, convenis col∙lectius i notícies.

Aquesta base de dades també inclou llibres de l’àmbit jurídic.

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Llibres electrònics multidisciplinaris

DOAB és un directori de llibres en accés obert. Aquest recurs ofereix accés a continguts acadèmics a text complet i en permet la descàrrega.

Accedeix-hi

La col·lecció eLibro Cátedra, inclou més de 103.000 llibres electrònics en espanyol de més de 500 editorials. Inclou títols de tots els àmbits temàtics: Arquitectura, Urbanisme i Disseny, Belles Arts, Ciències Biològiques, Ciències de la Informació i de la Comunicació, Ciències de la Salut, Ciències Econòmiques, Ciències Exactes i Naturals, Ciències Socials, Informàtica, Enginyeries, Psicologia i Ficció.

La plataforma permet la lectura en línia dels llibres, per a la descàrrega és necessari registrar-se i instal·lar l’aplicació eLibro al vostre dispositiu.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

OAPEN és una plataforma que inclou més de 2.000 llibres electrònics acadèmics europeus en accés obert i amb control de qualitat de revisió per parells. Les àrees de coneixement principals son les humanitats i les ciències socials, encara que també incorporen temàtiques com arquitectura, urbanisme, medi ambient, medicina, entre moltes altres. Majoritàriament en anglès, però també en altres llengües.

Accedeix-hi

Proquest EBook Central. Servei d'accés al text complet d'una selecció multidisciplinària de llibres. Permet visualitzar textos, fer notes i, entre moltes altres eines, afegir els llibres a una biblioteca personalitzada on es poden guardar, editar i imprimir

Accedeix-hi

Science Direct  és la plataforma des d’on accedir al contingut subscrit i comprat a Elsevier. Més de 2.300 llibres electrònics multidisciplinaris. Podeu limitar per matèria

Accedeix-hi

 

Unebook és una plataforma de les editorials universitàries espanyoles creada per la Unió d'Editorials Universitàries Epanyoles i les 69 editorials científiques que integren l'associació. Hi trobarem llibres de: Arts, humanitats, ciències de la salut, història, llengua i literatura, ciències socials, dret, comunicació i periodisme, entre altres.

 

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Com cercar llibres electrònics

  1. Introduïu el terme o termes que us interessin a la caixa del Cercador.
  2. Limiteu els resultats al menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Llibres" i per Disponibilitat: "Disponible en línia"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia del llibre que us interessi

4. A la pantalla següent, cliqueu el botó de l'apartat Veure en línia.

 

Avís: depenent dels permisos de l'editor, algunes vegades podreu descarregar el llibre sencer o només una part, per un període de temps determinat o sense limitacions; però sempre podreu llegir-los en línia.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons