Skip to main content

Guia de recursos de Llengua i Literatura

Llibres electrònics de l'àmbit temàtic

Humanities Digital Library  és la biblioteca d'accés obert i catàleg dels llibres publicats per la University of London Press de la School of Advanced Study. Els seus llibres publicats en open accés, principalment en PDF, corresponen a les disciplines de dret, lletres clàssiques, política, història i estudis transculturals.

Accedeix-hi

ACLS Humanities Ebook és una col·lecció digital d’uns 5,200 llibres d’humanitats i de ciències socials. Entre tots els àmbits que s’inclou destaquem: història africana, història americana, arqueologia, història de l’art i l’arquitectura, història asiàtica, història de Austràlia / Oceania, estudis bíblics, estudis bibliogràfics, història bizantina, història canadenca, història del Carib, historia d’Europa, història Econòmica, Estudis Ambientals, Estudis de Cine i medis, Folklore, Lingüística, Literatura , Crítica literària, musicologia, pobles indígenes, estudis de teatre, música, dansa, filosofia, ciències polítiques, religió, ciència, sociologia i estudis de la dona.

Accedeix-hi

The TESOL encyclopedia of English language teaching és una enciclopèdia de llengua anglesa que explora els aspectes teòrics i pràctics d'instrucció de llengua anglesa per proporcionar un essencial referent recurs per a educadors, professionals, investigadors, i estudiantat. Al voltant de 750 entrades redactades especialistes plasmen els esforços col·laboratius d'un equip internacional d'editors.

Accedeix-hi

Manuscrits Catalans de l’Edat Moderna Inclou materials procedents de camps diversos de la història de la cultura catalana: ciència, dret, ensenyament, espiritualitat, filosofia, historiografia, literatura, predicació, teologia, etc. El resultat és un ampli panorama de la producció escrita als Països Catalans.

Accedeix-hi

Biblioteca virtual de la Filologia Española. Dirigida per Manuel Alvar Ezquerra (Universidad Complutense), aquesta biblioteca conté llibres digitalitzats dividits en tres seccions: diccionaris, gramàtiques i ortografies. De moment s'ha iniciat el projecte amb els diccionaris, i més endavant ja aniran ampliant el contingut. Inclou diccionaris generals i específics, alfabètics i temàtics, monolingües i bilingües.

Accedeix-hi​

La plataforma The Digital LOEB Classical Library ens ofereix accedir en línia la seva gran col·lecció de textos grecs i llatins, amb les seves respectives traduccions a l’anglès.

Accedeix-hi​  

Enciclopèdies de llengua i literatura anglesa (Wiley)

Aquesta col·lecció inclou:

The Blackwell Companion to Phonology. Accedeix-hi

Blackwell Encyclopedia of Literary and Cultural Theory. Accedeix-hi

The Companion to Language Assessment. Accedeix-hi

Encyclopedia of the Novel. Accedeix-hi 

The Encyclopedia of British Literature 1660-1789. Accedeix-hi

The Encyclopedia of English Renaissance Literature. Accedeix-hi

The Encyclopedia of Romantic Literature. Accedeix-hi

The Encyclopedia of the Gothic. Accedeix-hi

The Encyclopedia of Victorian Literature. Accedeix-hi 

Llibres electrònics multidisciplinaris

ELibro és una col·lecció de llibres de més de 500 editorials españoles. Inclou més de 100.000 llibre electrònics e tots els àmbits temàtics: Antropologia, Arquitectura, Urbanisme i Disseny, Belles Arts, Ciències Biològiques, Ciències de la Informació i de la Comunicació, Ciències de la Salut, Ciències Econòmiques, Ciències Exactes i Naturals, Ciències Socials, Dret, Historia, Informàtica, Literatura, Enginyeries, Psicologia i Ficció.

Accedeix-hi

La Biblioteca Digital Hispánica és la biblioteca digital de la Biblioteca Nacional de España. Proporciona accés lliure i gratuït a milers de documents digitalitzats i podem trobar llibres impresos entre els segles XV i XX. Aquest organisme és va fundar al 2008 i entre els seus objectius trobem la difusió del patrimoni cultural espanyol, contribuir amb la Biblioteca Digital Europea, fomentar la investigació i oferir un canal de cooperació amb altres biblioteques del territori i llatinoamericanes.    

Accedeix-hi 

La Biblioteca Digital Mundial (BDM), és una biblioteca digital internacional creada per la Biblioteca del Congreso de Estados Unidos i la UNESCO. Va ser inaugurada al 2009 en París. Els seus objectius son augmentar el volum i varietat de continguts culturals en internet, proporcionar recursos a educadors, acadèmics i el conjunt de la societat. Des de el punt de l’antropologia resulta interesant perquè conté manuscrits, llibres i altres documents que constitueixen mostres de la historia del món, la cultura dels essers humans, d’un país o fins i tot regions lingüístiques. Te copies digitalitzades de primeres edicions d’obres primigènies sobrevivents que tracten sobre disciplines científiques, gèneres artístics, idiomes i fets culturals.

Accedeix-hi 

ProQuest Ebook Central permet trobar de manera rápida llibres electrònics i capítols del teu interès. Entre els diferents recursos d’aquesta plataforma trobem un ampli fons de materials centrats en temes d’Antropologia, Historia i Ciències Polítiques, Educació, Ciències Socials, Filosofia, Art i Llengua i Literatura.

Accedeix-hi 

BIPADI és la Biblioteca Patrimonial Digital. A partir d’una quarantena de col·leccions temàtiques, podreu accedir als llibres a text complet del fons patrimonial del CRAI de la UB que han estat digitalitzats. No només inclou llibres de fons antic, sinó també del segle XIX i XX en domini públic.

Accedeix-hi

La Biblioteca virtual de las Letras Mexicanas integrada en la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, és el resultat de la cooperació acadèmica, científica, investigadora i cultural entre la Fundación Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes y las Instituciones mexicanes culturals més importants: Academia Mexicana de la Lengua, Arte y Cultura Grupo Salinas, Biblioteca Nacional de México, Centro de Estudios de Historia de México Carso, El Colegio de México, FIL (Feria Internacional del Libro), Fundación Harp Elú, Secretaría de Cultura (Gobierno de México), TEC Monterrey, Universia México, Universidad de Guadalajara, Universidad Iberoamericana i Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM).

Accedeix-hi

Biblioteca virtual Miguel de Cervantes és un projecte d'edició digital del patrimoni bibliogràfic, documental i crític espanyol i hispanoamericà que inclou textos originals i estudis crítics sobre literatura, història i cultura espanyola i llatinoamericana. Inclou reproducció digitalitzada de textos clàssics i moderns en llengua majoritàriament castellana però sense excloure d'altres minoritàries, vídeoteca, fonoteca i entrevistes amb diferents autors. Proporciona, també, enllaç a pàgines web de temàtica relacionada amb el món hispànic, així com a biblioteques, llibreries, novetats editorials i obres de referència virtual com enciclopèdies, diccionaris, mapes, etc. La Biblioteca proporciona espais per a grups de discussió virtual i comentaris sobre les obres incorporades al portal.

Accedeix-hi

DOAB és un directori de llibres en accés obert. Aquest recurs ofereix accés a continguts acadèmics a text complet i en permet la descàrrega.

Accedeix-hi

Publicacions URVAccés a l’apartat de llibres digitals que Publicacions URV disposa en accés obert, a text complet.

Accedeix-hi

Unebook és una plataforma de les editorials universitàries espanyoles creada per la Unió d'Editorials Universitàries Epanyoles i les 69 editorials científiques que integren l'associació. Hi trobarem llibres de: Arts, humanitats, ciències de la salut, història, llengua i literatura, ciències socials, dret, comunicació i periodisme, entre altres.

Accedeix-hi

Com cercar llibres electrònics

  1. Introdueix el terme o termes que t’interessin a la caixa del Cercador.
  2. Limita els resultats al menú de l’esquerra per Format - Llibre electrònic
  3. Clica el botó     per accedir al text complet.

Avís: no sempre et pots baixar en PDF el llibre sencer, ja que depèn dels permisos de l’editor; en canvi, tots permeten la lectura en línia.

 

 

Vídeo tutorial: Com buscar un llibre electrònic al Cercador del CRAI

 

 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons