Skip to Main Content

1. Guia de recursos de Llengua i Literatura

Llibres electrònics de l'àmbit temàtic

 

La Biblioteca Digital Hispánica és la biblioteca digital de la Biblioteca Nacional de España. Proporciona accés lliure i gratuït a milers de documents digitalitzats i podem trobar llibres impresos entre els segles XV i XX. Aquest organisme és va fundar al 2008 i entre els seus objectius trobem la difusió del patrimoni cultural espanyol, contribuir amb la Biblioteca Digital Europea, fomentar la investigació i oferir un canal de cooperació amb altres biblioteques del territori i llatinoamericanes.    

Accedeix-hi 

La Biblioteca Digital Mundial (BDM), és una biblioteca digital internacional creada per la Biblioteca del Congreso de Estados Unidos i la UNESCO. Va ser inaugurada al 2009 en París. Els seus objectius son augmentar el volum i varietat de continguts culturals en internet, proporcionar recursos a educadors, acadèmics i el conjunt de la societat. Des de el punt de l’antropologia resulta interesant perquè conté manuscrits, llibres i altres documents que constitueixen mostres de la historia del món, la cultura dels essers humans, d’un país o fins i tot regions lingüístiques. Te copies digitalitzades de primeres edicions d’obres primigènies sobrevivents que tracten sobre disciplines científiques, gèneres artístics, idiomes i fets culturals.

Accedeix-hi 

 

La Biblioteca virtual de las Letras Mexicanas,  integrada en la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, és el resultat de la cooperació acadèmica, científica, investigadora i cultural entre la Fundación Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes y las Instituciones mexicanes culturals més importants: Academia Mexicana de la Lengua, Arte y Cultura Grupo Salinas, Biblioteca Nacional de México, Centro de Estudios de Historia de México Carso, El Colegio de México, FIL (Feria Internacional del Libro), Fundación Harp Elú, Secretaría de Cultura (Gobierno de México), TEC Monterrey, Universia México, Universidad de Guadalajara, Universidad Iberoamericana i Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM).

Accedeix-hi

Biblioteca virtual Miguel de Cervantes és un projecte d'edició digital del patrimoni bibliogràfic, documental i crític espanyol i hispanoamericà que inclou textos originals i estudis crítics sobre literatura, història i cultura espanyola i llatinoamericana. Inclou reproducció digitalitzada de textos clàssics i moderns en llengua majoritàriament castellana però sense excloure d'altres minoritàries, vídeoteca, fonoteca i entrevistes amb diferents autors. Proporciona, també, enllaç a pàgines web de temàtica relacionada amb el món hispànic, així com a biblioteques, llibreries, novetats editorials i obres de referència virtual com enciclopèdies, diccionaris, mapes, etc. La Biblioteca proporciona espais per a grups de discussió virtual i comentaris sobre les obres incorporades al portal.

Accedeix-hi

The TESOL encyclopedia of English language teaching és una enciclopèdia de llengua anglesa que explora els aspectes teòrics i pràctics d'instrucció de llengua anglesa per proporcionar un essencial referent recurs per a educadors, professionals, investigadors, i estudiantat. Al voltant de 750 entrades redactades especialistes plasmen els esforços col·laboratius d'un equip internacional d'editors.

Accedeix-hi

 

Biblioteca virtual de la Filologia Española. Dirigida per Manuel Alvar Ezquerra (Universidad Complutense), aquesta biblioteca conté llibres digitalitzats dividits en tres seccions: diccionaris, gramàtiques i ortografies. De moment s'ha iniciat el projecte amb els diccionaris, i més endavant ja aniran ampliant el contingut. Inclou diccionaris generals i específics, alfabètics i temàtics, monolingües i bilingües.

Accedeix-hi​

La plataforma The Digital LOEB Classical Library ens ofereix accedir en línia la seva gran col·lecció de textos grecs i llatins, amb les seves respectives traduccions a l’anglès.

Accedeix-hi​  

Enciclopèdies de llengua i literatura anglesa (Wiley)

Aquesta col·lecció inclou:

The Blackwell Companion to Phonology. Accedeix-hi

Blackwell Encyclopedia of Literary and Cultural Theory. Accedeix-hi

The Companion to Language Assessment. Accedeix-hi

Encyclopedia of the Novel. Accedeix-hi 

The Encyclopedia of British Literature 1660-1789. Accedeix-hi

The Encyclopedia of English Renaissance Literature. Accedeix-hi

The Encyclopedia of Romantic Literature. Accedeix-hi

The Encyclopedia of the Gothic. Accedeix-hi

The Encyclopedia of Victorian Literature. Accedeix-hi 

Llibres electrònics multidisciplinaris

 

BIPADI és la Biblioteca Patrimonial Digital. A partir d’una quarantena de col·leccions temàtiques, podreu accedir als llibres a text complet del fons patrimonial del CRAI de la UB que han estat digitalitzats. No només inclou llibres de fons antic, sinó també del segle XIX i XX en domini públic.

Accedeix-hi

 

DOAB és un directori de llibres en accés obert. Aquest recurs ofereix accés a continguts acadèmics a text complet i en permet la descàrrega.

Accedeix-hi

                                                                 

A l'e-BUC trobareu un catàleg de més de 21.000 títols de les universitats de la Xarxa Vives d'universitats en format paper, digital i en accés obert. Els serveis editorials de les universitats aposten decididament per l’excel·lència de l’edició acadèmica i per això a l'e-BUC trobareu obres que compleixen els criteris d’avaluació de les agències de qualitat de la recerca.

 

Accedeix-hi

ELibro és una col·lecció de llibres de més de 500 editorials españoles. Inclou més de 100.000 llibre electrònics e tots els àmbits temàtics: Antropologia, Arquitectura, Urbanisme i Disseny, Belles Arts, Ciències Biològiques, Ciències de la Informació i de la Comunicació, Ciències de la Salut, Ciències Econòmiques, Ciències Exactes i Naturals, Ciències Socials, Dret, Historia, Informàtica, Literatura, Enginyeries, Psicologia i Ficció.

Accedeix-hi

Guia d'ús

Humanities Digital Library  és la biblioteca d'accés obert i catàleg dels llibres publicats per la University of London Press de la School of Advanced Study. Els seus llibres publicats en open accés, principalment en PDF, corresponen a les disciplines de dret, lletres clàssiques, política, història i estudis transculturals.

Accedeix-hi

ProQuest Ebook Central permet trobar de manera rápida llibres electrònics i capítols del teu interès. Entre els diferents recursos d’aquesta plataforma trobem un ampli fons de materials centrats en temes d’Antropologia, Historia i Ciències Polítiques, Educació, Ciències Socials, Filosofia, Art i Llengua i Literatura.

Accedeix-hi 

Publicacions URV. Accés a l’apartat de llibres digitals que Publicacions URV disposa en accés obert, a text complet.

Accedeix-hi

 

Standard Ebooks és un projecte sense sense fins de lucre i impulsat per voluntaris per produir una col·lecció de llibres electrònics d'alta qualitat, detalladament formatats, accessibles i de codi obert. Tots els llibres produïts es distribueixen de forma gratuita i sense cap tipus de restricció de drets d'autor de EE.UU.  

Accedeix-hi

Unebook és una plataforma de les editorials universitàries espanyoles creada per la Unió d'Editorials Universitàries Epanyoles i les 69 editorials científiques que integren l'associació. Hi trobarem llibres de: Arts, humanitats, ciències de la salut, història, llengua i literatura, ciències socials, dret, comunicació i periodisme, entre altres.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Wiley Online Library és un portal que permet l’accés a text complet de publicacions multidisciplinars de l’editorial  John Wiley & Sons.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Com cercar llibres electrònics

  1. Introduïu el terme o termes que us interessin a la caixa del Cercador.
  2. Limiteu els resultats al menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Llibres" i per Disponibilitat: "Disponible en línia"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia del llibre que us interessi

4. A la pantalla següent, cliqueu el botó de l'apartat Veure en línia.

 

Avís: depenent dels permisos de l'editor, algunes vegades podreu descarregar el llibre sencer o només una part, per un període de temps determinat o sense limitacions; però sempre podreu llegir-los en línia.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons