Skip to Main Content

Identitat digital dels investigadors i les institucions

Identitat digital dels investigadors

La identitat digital dels investigadors és la identificació i el reconeixement de la seva producció científica en un context digital. 

Tenir-ne cura és important perquè és la carta de presentació del treball i la trajectòria de l'investigador al món i serveix per diferenciar-lo d'altres científics.

En aquest context distingim entre:

Identificadors dels investigadors

Els identificadors digitals dels investigadors són codis numèrics o alfanumèrics que serveixen per identificar l'investigador de manera unívoca. Associats a aquests codis trobem informació com els seus estudis, les feines que han realitzat, les seves publicacions, etc. Per exemple l'ORCID, l'Scopus Author Identifier i el Researcher ID.

Perfils dels investigadors

Espais digitals que recullen la producció científica, el currículum, etc. però no atorguen cap número que identifiqui unívocament a l'investigador. Per exemple el perfil a Google ScholarDialnet Plus o el que ens proporciona el gestor curricular IRIS a la URV.

                                                                                        Identificació

                                                                                       Reconeixement

 

 

 

 

 

 

 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons