Skip to Main Content

Mendeley Reference Manager

1. Com puc migrar referències de Mendeley Desktop a Mendeley Reference Manager?

En migrar a Mendeley Reference Manager no cal desinstal·lar Mendeley Desktop. Tots dos es poden instal·lar a la mateixa màquina i podeu canviar entre els dos si voleu. Recorda sincronitzar quan s'utilitzi Mendeley Desktop; El gestor de referències Mendeley se sincronitzarà automàticament.
 

  • Els usuaris de Mendeley Desktop han de sincronitzar les seves biblioteques perquè estiguin disponibles al Mendeley Reference Manager; aquesta PMF dóna instruccions sobre com assegurar que els fitxers també se sincronitzen.
  • Baixeu Mendeley Reference Manager o visiteu la web Mendeley Reference Manager. Mendeley Reference Manager és el mateix a la web i a l'escriptori.
  • Inicia la sessió amb el mateix compte que s'ha utilitzat per a Mendeley Desktop.
  • La vostra biblioteca personal, incloent-hi col·leccions, així com els grups que heu creat o en són membres, se sincronitzaran automàticament.

Mendeley també té una nova eina de citació, Mendeley Cite, que s'hauria de descarregar per separat. Mendeley Cite es pot descarregar des de Microsoft AppSource.

Qualsevol document en curs iniciat amb el connector de citacions per a l'escriptori Mendeley s'ha de convertir abans que puguin continuar amb Mendeley Cite.

Mendeley Cite detectarà automàticament si un document té citacions afegides amb el connector Mendeley Desktop Citation i preguntarà a l'usuari si vol convertir. Aconsellem a tothom que deseu una còpia separada del document abans de convertir-lo.

2. Està disponible Mendeley Web Importer per a Safari?

 

Sí, Mendeley Web Importer està disponible a Safari.

Per descarregar Mendeley Web Importer, seguiu aquest enllaç a l'App Store.

3. Per què Mendeley Cite no apareix a la pestanya «Referències» del Word?

 

Els usuaris que estiguin utilitzant Microsoft Word 2016 notaran que després d'instal·lar Mendeley Cite, el complement desapareixerà de la pestanya "Referències" una vegada que Microsoft Word estigui tancat i reobert. Això es deu al fet que el Microsoft Word 2016 no admet els complements que es van descarregar des de Microsoft AppSource per romandre dins de les pestanyes de les cintes del Microsoft Word després que es tanqui, i el complement desapareixerà de la cinta. Microsoft ha declarat que no implementaran una solució per a això.

Per accedir a Mendeley Cite després d'instal·lar-lo al Word 2016, haureu d'accedir-hi a través del menú de complements. Per a fer-ho, feu clic a la pestanya «Insereix» i seleccioneu l'opció «Els meus complements». Aquí hauríeu de veure una càrrega del menú que conté el Mendeley Cite.

4. Si ja estic donat d'alta a Mendeley, com aconsegueixo la versió MIE

 

Accedir al vostre compte des de la web de Mendeley. Valida't amb el teu codi d'usuari i password a SABIDI. Un cop a la pàgina principal de Mendeley, fes "Sign in" i entra amb el teu usuari i contrasenya Elsevier.

Com sé si ja tinc els avantatges de MIE?

Entreu a la versió web de Mendeley a www.mendeley.com

1. Cliqueu sobre la fletxa al costat del vostre avatar.

2. Seleccioneu Settings i comproveu a l'apartat Subscription quan expira el vostre compte Mendeley Institucional Edition.

 

  •            El pasword serà vàlid per a tots els recursos electrònics d'Elsevier: Scopus, ClinicalKey Student Nursing,        Mendeley, Science Direct, SciVal...
  •             El compte MIE expira en 1 any. Passat aquest temps hauràs de tornar a indentificar-te a través de l'adreça: https://www-mendeley-com.sabidi.urv.cat/

 

5. Puc canviar l'adreça de correu electrònic per gestionar el meu compte d'usuari a Mendeley?

 

Podeu canviar l'adreça de correu electrònic entrant a www.mendeley.com

1. Cliqueu sobre la fletxa al costat del vostre avatar.

2. Seleccioneu Settings & privacy > Account.

Recordeu que aquest nom d'usuari i contrasenya són els mateixos per a tots els productes Elsevier.

6. Com puc citar una pàgina web?

 

Podeu introduir la referència manualment a Mendeley.

  • Des de Mendeley  trieu + Add new > Add entry manually.

Seleccioneu Reference Type > Web Page.

És important incloure la URL i la data de consulta.

7. Puc identificar i eliminar duplicats a la meva biblioteca?

El gestor de referències Mendeley Reference Manager identifica dues referències amb el mateix DOI com a duplicats. En importar una referència duplicada a la vostra biblioteca, apareixerà una finestra emergent a la part inferior dreta de la pantalla.

Imatge duplicats

Les referències duplicades també s'afegeixen automàticament a una nova col·lecció intel·ligent anomenada "Duplicats". En aquesta col·lecció intel·ligent, els duplicats s'agrupen en "conjunts" individuals de duplicats.

imatge duplicats

Podeu eliminar fàcilment aquestes referències duplicades seleccionant la icona de la paperera.

 

imatge duplicats

 

8. Tinc problemes amb el Mendeley Web Importer. Hi ha res que pugui fer?

L'importador de Mendeley Web no funciona igual de bé per a tots els llocs web. Si no funciona satisfactòriament, podríeu:
 

  • Proveu d'utilitzar l'importador web utilitzant una vista diferent de l'article. Per exemple, si esteu mirant una pàgina de resultats de cerca, proveu de fer clic a la pàgina de detalls per a un article en particular i proveu d'utilitzar l'importador web per a això.
  • Proveu un mètode alternatiu per a afegir els detalls del document a Mendeley. Això normalment implica exportar un fitxer i obrir-lo a Mendeley o importar-lo a Mendeley Web. Vegeu Exportar des de recursos en línia.
  • Proveu de desinstal·lar i tornar a instal·lar l'importador web.

9. Importo referències a Mendeley i són incompletes. Puc actualitzar-los?

Quan afegiu referències a la vostra biblioteca sempre comproveu que els detalls siguin complets, precisos i en els camps correctes. Si creieu que la informació és incorrecta o falta, podeu corregir-la de diverses maneres.

  • Edita els detalls manualment si cal.
  • Si el títol és correcte, podeu cercar els detalls de l'article al Catàleg web Mendeley.
  • Si teniu el PMID, l'ID d'ArXiv o el DOI, podeu introduir-lo en el camp apropiat a identificadors de catàleg i fer clic a l'eina de cerca.

10. Com puc compartir la meva Biblioteca Mendeley amb un col·lega?

Podeu crear un grup per compartir referències amb altres persones que utilitzen Mendeley. Per a més informació sobre els diferents tipus de grups, vegeu Compartir les referències - Grups Mendeley.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons