Skip to Main Content

Mendeley Reference Manager

Des del Web Importer

Per afegir referències i documents des d'una publicació, pàgina web, base de dades, etc., en primer lloc premem la icona del Web Importer de la barra d'eines del navegador.

  • Iniciarem sessió amb el nostre compte de Mendeley.
  • Seleccionarem les referències que ens interessa importar de la llista de referències detectades pel Web Importer. Si volem que s'importi la pàgina web com a referència, deixarem marcada l'última opció de la llista a l'apartat web page.
  • Aquelles referències amb text complet subscrit o en accés obert apareixen indicades amb el marcador PDF. Si volem que els PDFs s'afegeixin automàticament, seleccionarem l'opció Add PDFs if available.
  • Si ho desitgem, podrem seleccionar la col·lecció o col·leccions (carpetes) o el grup en què s'importaran les referències. En cas de no fer-ho, podrem trobar-les a la carpeta Recently Added de la nostra biblioteca.
  • Premem Add to Mendeley i les referències es guardaran a la nostra biblioteca de Mendeley web.
  • Podrem veure-les en l'aplicació d'escriptori després de la primera sincronització que fem.
  • Comprovarem que les referències i, si escau, els PDFs s'han importat correctament i completarem les metadades.

Amb Mendeley Web Importer també podrem, en alguns casos, capturar un document en PDF que estiguem visualitzant al navegador juntament amb les seves metadades.

Cerquem en una de les Bases de Dades

Imatge cercador del CRAI de la URV

Hi accedim i escrivim els termes de la cerca

Imatge cercador de la base de dades Ebsco

Ens sortirà el llistat de les referències trobades amb els termes de cerca que li hem establert

Imatge resultats de la cerca

Un cop seleccionada la referència que volem importar a la nostra biblioteca Mendeley, cliquem el botó del web Importer del navegador                         icona Mendeley

Ens apereixerà a la part dreta del nostre monitor, una finestra amb accés a Mendeley on li podrem indicar a quina de les carpetes que tenim creades a la nostra biblioteca Mendeley, volem incloure aquesta nova referència

Imatge on apareix a la part dreta de la pantalla on volem incloure a la nostra biblioteca Mendeley la referencia marcada dels resultats

Imatge de les carpetes que tenim a la biblioteca de Mendeley

Des d'un arxiu o gestor

  • Des d'una base de dades, cerquem un article i escollim l'opció "Export"

Opció Exportar de la base de dades

  • "Export citation to RIS"

Opció export en citation to RIS

  • Ens demanarà obrir el fitxer i escollim amb Mendeley Reference Manager

Escollir opció Mendeley Reference Manager

  • I ja ens apareixerà la referència que hem cercat a la nostra "biblioteca" de Mendeley Reference Manager

Imatge de la nostra biblioteca de Mendeley amb la nova referència incorporada

Des d'un document o carpeta

  • Podem importar el document a través menú Add new --> "File(s) from computer" i afegir el fitxer

Afegir referències guardades a l'ordinador

  • O bé, podem arrossegar un PDF que tenim al nostre ordinador cap a la nostra biblioteca de Mendeley

Guardar referències arrossegant PDFs a la biblioteca de Mendeley

Manualment

  • Des del menú Add new--> "Add Manually Entry "

 

Entrar referències de forma manual

 

Ens permetrà entrar les referències emplenant els camps que ens demana. Si omplim tenim el número DOI, l'identificador PMID... les dades dels altres camps s'importen automàticament

 

Si emplenem la dada del DOI les altres dades de la referència s'emplenen automàticament

 

 

Exemple de com entrar una referència manualment amb el DOI

Watched Folders

Aquesta funció Watched Folder permet als usuaris afegir automàticament nous documents o referències a la seva biblioteca sense passar pel flux d'importació de l'aplicació. Tot el que heu de fer és deixar anar un fitxer a la vostra carpeta Watched i Mendeley l'importarà automàticament a la vostra biblioteca.

Per què hauríeu d'utilitzar-los

Hi ha alguns motius pels quals Watched Folder és una eina important per al vostre flux de treball. Permet la importació de referències automatitzada, la qual cosa significa que els usuaris estalvien molt de temps en la importació manual de referències i també ajuda els usuaris a organitzar de manera eficaç els seus fitxers en una carpeta local.

Com utilitzar-los

Watched Folder actualment només estan disponibles a l'escriptori Mendeley Reference Manager. Simplement seleccioneu la icona del vostre compte a l'extrem inferior esquerre de l'aplicació, seleccioneu "Preferències" i hauríeu de veure la secció Watched Folder. Seleccioneu l'opció Watched Folder per obrir el tauler i seleccioneu  la carpeta que voleu utilitzar. Ara que heu seleccionat una carpeta, podeu afegir els vostres fitxers a la carpeta, i la propera vegada que se sincronitzi Mendeley Reference Manager, els vostres fitxers haurien d'estar disponibles a la vostra biblioteca.

 

 

Podeu optar per mirar qualsevol carpeta situada a l'escriptori per importar referències. Qualsevol PDF situat en aquesta carpeta s'importarà automàticament a la vostra biblioteca Mendeley a "Totes les referències". Quan afegiu fitxers PDF nous a aquesta carpeta, els fitxers s'importaran instantàniament a la vostra biblioteca quan tingueu una connexió a Internet. Actualment, podeu tenir una sola  Watched Folder per dispositiu. La funció només està disponible per a l'escriptori Mendeley Reference Manager.

Utilitzeu l'opció "Watch Folder..." al menú "+Add new" per obrir el tauler de preferències amb el menú Watch Folder obert, a més, també podeu accedir a Watched Folder directament des del tauler de preferències.

A continuació, seleccioneu l'opció "Choose folder to watch" per obrir el selector de fitxers. Navegueu fins al fitxer que voleu veure, seleccioneu-lo i utilitzeu l'opció "Obre" per començar a veure la carpeta

Si canvieu la ubicació de la carpeta al vostre ordinador o la canvieu el nom, Mendeley ja no la podrà localitzar i la connexió amb la carpeta vigilada es trencarà. Si això passa, veuràs una notificació per informar-te. Tindràs l'opció de restablir o canviar la Watched Folder. Els vostres PDF importats anteriorment romandran a la vostra biblioteca de Mendeley.

També podeu optar per restaurar la vostra Watched Folder mitjançant el menú d'opcions de carpeta. Això tornarà a importar tots els PDF d'aquesta carpeta, inclosos els que pugueu haver importat anteriorment. És possible que vulgueu utilitzar aquesta funció en cas que hi hagi determinats PDF que no s'estan important, d'aquesta manera podeu anul·lar i forçar la reimportació. Podeu utilitzar la funcionalitat de duplicats per eliminar els documents reimportats. També podeu deixar de veure una carpeta seleccionant l'opció "Remove watched folder" al menú.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons