Skip to Main Content

Catàleg de recursos digitals

Catàleg de recursos gratuïts destinats a la creació multimèdia i digital

Catàleg d'eines per a treballar amb els colors

Icona Colors

Colors

En aquesta secció es presenten recursos per poder dur a terme tasques relacionades amb els colors, com la cerca, elecció i combinació de colors.

Adobe Color

Logotip Adobe Color

Adobe Color

Descripció

Adobe Color és una aplicació gratuïta en línia d'Adobe, que és una de les eines més potents per a treballar amb el color.

  • És un recurs molt útil per combinar colors de forma adequada. Escull un color principal i deixa que l'aplicació busqui els colors que millor combinen (anàlegs, tríades, complementaris, ...)

  • Es pot pujar una fotografia en format JPEG, amb la més alta qualitat possible, perquè sigui analitzada. Per fer-ho, el primer és desar l'arxiu que volem revelar en JPEG assegurant-nos que està amb l'espai de color Adobe RGB 1998.

  • La informació ens ve per defecte en RGB, per a poder ajustar-los en CMYK n'hi ha prou amb fer clic sobre la paraula CMYK sota qualsevol dels colors. Podem modificar-los bé tocant directament sobre la roda cromàtica, o afegint i llevant Cian, Magenta, Groc o Negre en les barres de baix.

  • Un punt a favor d'aquesta eina és la integració de Pantone per a poder convertir les paletes en mostres de Pantone i poder definir una sèrie de colors per al nostre projecte.

 

Imatge

Imatge de la pàgina Adobe Color

 

 

Material Palette

Logotip Material Palette

Material Palette

Descripció

Material Palette és una web que té com a objectiu facilitar-nos l'elecció de colors proporcionant-nos una paleta de colors que combinen entre ells.

  • S'han de triar dos colors, per exemple el principal que volem per a la nostra web i un altre secundari per a una altra mena de funcionalitat. Per exemple, el verd llima i marró. Una vegada triats, automàticament es genera una paleta personalitzada segons els colors triats.

  • En la paleta apareixen diferents colors amb una breu descripció: tenim sempre un color més fosc, un altre més clar, el principal, uns altres per a diferents tipus de text segons la seva importància, un altre de divisió i per a accentuar algun aspecte important com pot ser un botó.

  • Tenim diverses opcions de descàrrega: SVG, XML, SASS, LESS, PNG i fins i tot en codi CSS, ja preparat per a posar-ho en el nostre lloc web.

 

Imatge

Imatge de la pàgina Material Palette

 

 

Design Seeds

Logotip Design Seeds

Design Seeds

Descripció

Design Seeds és un lloc web enfocat en el color. La creadora proposa diferents paletes de colors, inspirades en la naturalesa i la vida quotidiana.

  • Pots buscar pel color que vulguis. Per exemple, si tries el blau, et mostrarà totes les fotos que continguin aquest color.

  • La pàgina accepta les fotos dels usuaris per a pujar-les i crear la seva paleta de color. Solament hauràs de pujar una foto a Instagram usant l'etiqueta #SeedsColor. En enviar la foto, declara que és el propietari dels drets d'autor de la imatge i atorga permís perquè una paleta de Seeds s'integri amb ella per a compartir-la en la web.

  • Per a respectar els drets d'autor, les imatges no es poden modificar, agregar gràfics o collages en un tauler d'imatges. L'atribució adequada inclou acreditar Design Seeds i proporcionar un enllaç a la publicació original. També s'ha de proporcionar l'atribució del fotògraf.

 

Imatge

Imatge de la pàgina Design Seeds

 

 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons