Skip to Main Content

Catàleg de recursos digitals

Catàleg de recursos gratuïts destinats a la creació multimèdia i digital

Catàleg d'eines d'efectes sonors

Icona Efectes sonors

Efectes sonors

En aquesta secció es presenten recursos per la descàrrega d'arxius de sons sota llicències Creative Commons (CC).

BBC Sound Effects

Logotip BBC Sound Effects

BBC Sound Effects

Descripció

BBC Sound Effects és un arxiu d'efectes de so disponible per a finalitats personals, educatives o de recerca.

  • Hi ha més de 33.000 clips recopilats durant els últims cent anys.

  • S'inclouen clips elaborats per la BBC radiofònic workshop i per la cadena de televisió BBC.

  • Es poden explorar sons de tots els continents. A més a més es poden compartir produccions pròpies i també té una característica que es diu "mixer" amb el qual pots editar i ordenar arxius per a crear els teus propis sons.

  • Els sons es poden usar per a fins no comercials, però s'ha d'atribuir els drets a la BBC. En el cas de voler fer un ús comercial s'hauria de registrar la gravació en qüestió.

 

Imatge

Imatge de la pàgina de BBC Sound Effects

 

 

Freesound

Logotip Freesound

Freesound

Descripció

Freesound és una base de dades col·laborativa creada el 2005 que es constitueix com a lloc de trobada i intercanvi de sons.

  • Permet a dissenyadors de so, músics, artistes i investigadors intercanviar sons sota llicències Creative Commons (CC), ha incorporat 36.000 nous sons en 2018 i acumula 130 milions de descàrregues.

  • Un dels majors atractius d'aquest repositori sonor és el seu caràcter gratuït, encara que això no implica el fet d'oblidar-nos d'acreditar als usuaris que ens han facilitat el recurs.

  • L'atribució mai és una opció en l'ús, encara que en alguns casos, quan l'àudio compta amb una llicència "zero", fins i tot podem treure benefici econòmic propi d'aquest.

 

Imatge

Imatge de la pàgina de Freesound

 

 

Pixabay


Pixabay

 

Descripció

Pixabay és una plataforma coneguda per la seva extensa col·lecció de recursos multimèdia gratuïts. Té una àmplia biblioteca d’efectes sonors d’alta qualitat que abasten diferents categories. com a música, sons naturals, efectes especials i entre altres.

  • La majoria de recursos son gratuïts i no hi ha problemes de drets d’autor.
  • És fàcil d’utilitzar i permet descarregar sense registrar-se. És una font confiable i convenient amb flexibilitat d’utilitzar els projectes comercials.

Imatge

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons