Skip to Main Content

1. Guia de recursos d’Enginyeria Informàtica

Vídeos i materials de l'àmbit temàtic

Academic Video Online (Alexander Street) és una col·lecció de 64.000 vídeos, documentals i programes educatius majoritàriament en anglès, d'una àmplia gamma d’àrees temàtiques incloent-hi Art i Arquitectura, Educació, Psicologia, Història, Empresa, Salut, Ciència i Enginyeries, entre altres.

Academic Earth Cursos online que procedeixen d'universitats com ara Berkeley, UCLA, Harvard, MIT, Princeton, Stanford i Yale. 

Inclou també cursos gratuïts online d’enginyeria de sistemes i informàtica.
 

Coursera és un portal de recursos en obert ofert per diferents entitats.

IMPORTANT La universitat ha aconseguit un nombre limitat de llicències perquè els seus estudiants puguin accedir a tots els cursos en línia que ofereix la plataforma Coursera de forma gratuïta. Per a gestionar la distribució d’aquestes llicències, les anirem oferint per l’ordre d’arribada de les peticions fins que s’exhaureixin.

Per a sol·licitar les llicències cal que el professor responsable d’una assignatura identifiqui algun curs que pot ser d’interès per als seus estudiants, i que enviï un correu electrònic a l’adreça coursera@urv.cat indicant les següents dades:

  • Nom de l’assignatura, curs i ensenyament.
  • Nom del curs o cursos identificats a Coursera que poden ser d’interès per als estudiants. Els cursos no s’afegeixen automàticament als estudiants, ells s’hauran de donar d’alta manualment un cop es registrin a la plataforma.
  • Un llistat amb els noms i correus electròncis dels estudiants de l’assignatura, un per cada línia i separant nom cognoms i correu amb una coma. (p ex: Nom Cognom1 Cognom2, email@estudiants.urv.cat). Els professors de l’assignatura es poden afegir en aquest llistat si també volen tenir accés als continguts.

Cursos UNED abierta és un portal de formació online de la UNED on s'oferten cursos de totes les disciplines acadèmiques i per a tots els nivells tant de forma puntual com d'accés permanent. Per accedir només cal registrar-se i es poden realitzar lliurement utilitzant els materials disponibles en castellà i anglès.

eDX: Plataforma creada per Harvard i el MIT que permet l'accés a més de 2.400 cursos online, entre els que trobareu cursos d’enginyeria.

Internet Archive OERS Proporciona centenars de cursos, videos educatius i materials complementaris procedents d'universitats americanes i de Xina.

Khan Academy ofereix exercicis de pràctica, vídeos instructius i un panell d'aprenentatge personalitzat que permet als alumnes aprendre al seu propi ritme, dins i fora de la sala de classes. Fonamentalment hi trobarem recursos de matemàtiques, ciència, programació d'ordinadors, història, història de l'art, economia, etc.

Lumen Learning dona accés a material suplementari tals com llibres electrònics, vídeos, i altre material interactiu. Es dona feedback per als estudiants.

Merlot dona accés a materials i aprenentatges en línia i a eines de creació de contingut, dirigits per una comunitat internacional d'educadors, estudiants i investigadors. Inclou materials d’enginyeria elèctrica.

Miríadax. Plataforma Iberoamericana de cursos massius en línia i gratuïts. Inclou alguns cursos d’enginyeria.

MIT Open Courseware. Accés a més de 240 cursos del Massachusetts Institute of Technology.

The National Science Digital Library proporciona recursos educatius online per a la docència i l'aprenentatge de les ciències i les enginyeries. Algun dels recursos pot no ser gratuït.

Teaching Commons inclou llibres de text en obert, materials docents, multimèdia, etc.

Repositoris de material docent

Agrega. Projecte del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, Red.es i de les Comunitats Autònomes que proporciona accés a objectes digitals d'aprentatge entre els que trobem els d’enginyeria.

Connexions (CNX). Creat per la Rice University amb la participació d'institucions de més de 20 països.

MDX (Materials docents en xarxa). Repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es porta a terme a les universitats membres.

OASIS (Openly Available Sources Integrated Search) cerca a 52 fonts de Recursos Educatius Oberts (REO) i conté a dia d'avui 385.629 registres. Es pot buscar per tipus de document (àudio, llibre de text, etc.).

Open Educational Resources: OERS BY TOPIC. Un bon exemple de classificació de recursos de materials educatius lliures i en obert, que inclou pàgines web, articles, cursos, recursos docents lliures, etc.

Teaching CommonsRepositori de recursos educatius en obert, que inclou  llibres de text, materials de curs, material multimèdia, etc.

Universidad de Valladolid: Repositorio Documental. Obj. de Aprendizaje - Ingeniería y tecnología

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons