Skip to main content

Guia de recursos de Química, Bioquímica i Biologia Molecular

Bases de dades de l'àmbit temàtic

ChemSpider és una base de dades de la Royal Society of Chemistry de productes químics. Proporciona accés ràpid a més de 77 milions d'estructures, propietats i informació associada.

Accedeix-hi 

Reaxys té una àmplia cobertura d’informació científica en química orgànica, química inorgànica i organometàl·lica des de 1771. Inclou les bases de dades Beilstein, Gmelin i Patent chemistry database. Dóna informació d'estructures, reaccions i propietats físiques i químiques de compostos orgànics, inorgànics i organometàl·lics. També, cada registre conté les cites bibliogràfiques de les revistes i/o patents d'on s'han tret les dades.

Accedeix-hi 

SciFinderⁿ és la nova plataforma de Chemical Abstract Service (CAS). Conté referències bibliogràfiques i resums d’articles, patents, actes de congressos, informes, tesis i llibres. Permet realitzar cerques per estructura, substàncies químiques o reaccions, autor, paraula clau, entitats, títol de la publicació, etc. És necessari el registre individual.

Accedeix-hi 

Per crear-se un compte personal, aneu a Enllaç registre

Guia d’ús

Bases de dades multidisciplinàries

SCOPUS és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc.

Accedeix-hi 

Web of Science és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.

Accedeix-hi 

Amb motiu de la crisi provocada pel COVID-19, ProQuest ha obert la seva nova plataforma ProQuest One Academic i tots els continguts dels quatre recursos que s’hi poden cercar:

ProQuest Central, Academic Complete, Academic Video Online i ProQuest Dissertations & Theses Global. Abasta tots els àmbits temàtics, i inclou més de 15.000 revistes, 2.000 diaris, més de 180.000 documents entre articles de revistes, llibres electrònics, tesis doctorals, notícies, vídeos i fonts primàries, tot consultable des d’un únic lloc.

Accedeix-hi 

Gale. Per donar suport a la comunitat educativa durant l’alerta sanitària del COVID-19, Gale ha obert l’accés a una àmplia varietat de recursos en línia de tots els àmbits temàtics, fins al 30 de juny. Inclou els següents recursos:

  • Gale Academic OneFile inclou articles de revistes acadèmiques, vídeos, podcasts i imatges de les següents disciplines: Biologia, Química, Criminologia, Economia, Ciències ambientals, Història, Màrqueting, Ciència política i Psicologia.
  • Gale in Context: Global Issues. Més de 400 portals temàtics d’informació rellevant i actualitzada sobre esdeveniments i temes d’importància internacional.
  • Gale in Context: Science. Més de 650 portals sobre temes científics, que integren publicacions, vídeos, experiments, i més.

Accedeix-hi

Com cercar bases de dades

Pots accedir a una base de dades concreta pel títol: 

Des de la caixa inicial de cerca    buscant pel nom de la base de dades

També pots consultar les disponibles per cada matèria:

Des del botó del quadre inicial del cercador:

O també:

Des del menú que apareix a la part superior dreta dins el Cercador

 

 

Videotutorial: Com accedir a les bases de dades a través del Cercador del CRAI

 

  1. Introdueix a la caixa de cerca el nom de la base de dades que t’interessi, per exemple: PSICODOC
  2. Limita els resultats al menú de l’esquerra  per Format à Lloc web
  3. Clica el botó     

Et portarà a la base de dades escollida on podràs començar a fer cerques.

Des del botó  del quadre inicial del cercador:

O bé :

Des del menú  que apareix a la part superior dreta del Cercador

  1. Clica el botó  Enllaços de la biblioteca a la part superior i selecciona Bases de dades

O bé, des del botó  del quadre inicial del cercador:

Valida’t amb les mateixes claus que utilitzes per consultar el correu electrònic de la URV o per entrar al Campus Virtual.

2. A la següent pàgina selecciona al desplegable Matèria, introdueix la que t’interessi i clica el botó Cerca

Clica al resultat de bases de dades:

I selecciona la base de dades que t’interessi:

3. A continuació clica a Accés i et portarà a la base de dades

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons