Skip to main content

Guia de recursos de Química, Bioquímica i Biologia Molecular

Vídeos i materials docents de l'àmbit temàtic

Academic Hearth. Cursos en línia que procedeixen d'universitats com ara Berkeley, UCLA, Harvard, MIT, Princeton, Stanford i Yale. Inclou també cursos gratuïts en línia de química.

Accés als recursos de química

Coursera és un portal de recursos en obert ofert per diferents entitats.

Accés als recursos de química

IMPORTANT La universitat ha aconseguit un nombre limitat de llicències perquè els seus estudiants puguin accedir a tots els cursos en línia que ofereix la plataforma Coursera de forma gratuïta. Per a gestionar la distribució d’aquestes llicències, les anirem oferint per l’ordre d’arribada de les peticions fins que s’exhaureixin.

Per a sol·licitar les llicències cal que el professor responsable d’una assignatura identifiqui algun curs que pot ser d’interès per als seus estudiants, i que enviï un correu electrònic a l’adreça coursera@urv.cat indicant les següents dades:

  • Nom de l’assignatura, curs i ensenyament.
  • Nom del curs o cursos identificats a Coursera que poden ser d’interès per als estudiants. Els cursos no s’afegeixen automàticament als estudiants, ells s’hauran de donar d’alta manualment un cop es registrin a la plataforma.
  • Un llistat amb els noms i correus electròncis dels estudiants de l’assignatura, un per cada línia i separant nom cognoms i correu amb una coma. (p ex: Nom Cognom1 Cognom2, email@estudiants.urv.cat). Els professors de l’assignatura es poden afegir en aquest llistat si també volen tenir accés als continguts.

edX és una pataforma creada per Harvard i el MIT que permet l'accés a més de 2.400 cursos online, entre els que trobareu cursos de química.

Accés als recursos de química

Accés als recursos de biologia i ciències de la vida

Lumen Learning dona accés a material suplementari tals com llibres electrònics, vídeos, i altre material interactiu. Es dona feedback per als estudiants.

Accedeix-hi 

Merlot dona accés a materials i aprenentatges en línia i a eines de creació de contingut, dirigits per una comunitat internacional d'educadors, estudiants i investigadors. Inclou materials de química.

Accés als recursos de química

Accés als recursos de biologia

MIT Open Courseware dona accés a més de 240 cursos del Massachusetts Institute of Technology, entre els quals hi trobareu cursos de química.

Accés als recursos de química

Accés als recursos de bioquímica

The National Science Digital Library proporciona recursos educatius online per a la docència i l'aprenentatge de les ciències i les enginyeries. Algun dels recursos pot no ser gratuït.

Accés als recursos de química

Teaching Commons inclou llibres de text en obert, materials docents, multimèdia, etc.

Accés als recursos de química

Accés als recursos de bioquímica

Open Yale Courses. Conferències i altres materials de cursos seleccionats de Yale College de forma gratuïta a través d’Internet

Accés als curs de química

Henry Stewart Talks (HSTalks) és un proveïdor líder en conferències audiovisuals, xerrades d'experts i estudis de cas, en l'àmbit de la Biomedicina i Ciències de la vida.

Accedeix-hi 

Interactive Science (Gale)Per donar suport a la comunitat educativa durant l’alerta sanitària del COVID-19, Gale ha obert l’accés a una àmplia varietat de recursos en línia de tots els àmbits temàtics, fins al 30 de juny.

Interactive Science inclou més de 200 sessions interactives sobre temes científics en biologia, química i ciències de la terra i l’espai.

Accedeix-hi

Repositoris de material docent

Connexions (CNX) és un repositori creat per la Rice University amb la participació d'institucions de més de 20 països. 

Accés als recursos de ciència i tecnologia

Teaching Commons és un repositori de recursos educatius en obert, que inclou  llibres de text, materials de curs, material multimèdia, etc. 

Accés als recursos de química

Accés als recursos de bioquímica

Agrega és un projecte del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, Red.es i de les Comunitats Autònomes que proporciona accés a objectes digitals d'aprentatge entre els que trobem els de química.

Accés als recursos de química

Accés als recursos de bioquímica

MDX (Materials Docents en Xarxa) és un repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es porta a terme a les universitats membres.

Accés als recursos de química

Accés als recursos de bioquímica

OASIS (Openly Available Sources Integrated Search) cerca a 52 fonts de Recursos Educatius Oberts (REO) i conté a dia d'avui 385.629 records. Es pot buscar per tipus de document (àudio, llibre de text, etc.

Accés als recursos de química

Accés als recursos de bioquímica

 

Open Educational Resources: OERS BY TOPIC és un bon exemple de classificació de recursos de materials educatius lliures i en obert, que inclou pàgines web, articles, cursos, recursos docents lliures, etc. 

Accés als recursos de química

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons