Skip to Main Content

SCIFINDERⁿ

Base de dades amb informació sobre substàncies i reaccions químiques.

SCIFINDERⁿ

undefined

 

 

SciFinderⁿ és la nova plataforma de Chemical Abstract Service (CAS) que substitueix SciFinder on the Web (SFoW).

Conté referències bibliogràfiques i resums d’articles, patents, actes de congressos, informes, tesis i llibres.

Permet realitzar cerques per estructura, substàncies químiques o reaccions, autor, paraula clau, entitats, títol de la publicació, etc.

Algunes de les millores a destacar que presenta SciFinderⁿ són:

  • Interfície molt més senzilla i intuïtiva.  SciFinderⁿ ha inclòs l’opció “did you mean?” que suggereix termes de cerca a mesura que s’escriu el text.  A més, a la pantalla inicial de cerca s’han afegit dues opcions: “ALL” per cercar a totes les bases de dades alhora i “Suppliers” per cercar directament els proveïdors d’un producte d’interès.
  • Possibilitat de fer cerques combinades, per exemple d’estructura i tema.
  • Resultats bibliogràfics ordenats per la seva rellevància.  Les referències que es troben en primer lloc són realment les més rellevants per a la cerca plantejada.
  • Estratègies de cerca desades automàticament amb l’opció History i es poden tornar a executar posteriorment, també, de forma automàtica. El calendari a History permet  recuperar alguna estratègia desada mesos o, fins i tot, anys enrere.
  • Major contingut.  Entre d’altres, els usuaris de SciFinderⁿ poden utilitzar les següents eines:
  • PatentPak.  Localitza les substàncies clau d’una patent dins de la patent. Aquesta opció és interessant per als usuaris que treballen amb patents o que les han de llegir. A més, la patent es pot descarregar en format PDF i s’hi pot cercar per text.
  • MethodsNow Synthesis. Dona accés a protocols sintètics (reaccions) publicats en patents i articles. A SciFinderⁿ s’han afegit els protocols sintètics als procediments experimentals de SFoW. Els protocols sintètics contenen més informació que els procediments experimentals, per exemple, especifiquen clarament el paper de cada substància a la reacció (catalitzador, reactiu, dissolvent, etc.) i faciliten les dades espectroscòpies, com és la substància final i el seu color, si apareixen a la referència.
  • Retrosynthesis Module. Realitza una anàlisi total de les substàncies i presenta els resultats en un pla intuïtiu de reaccions de retrosíntesi. El sistema selecciona la millor reacció de síntesi en base al: tipus de reacció, cost dels reactius, nombre d’etapes de la reacció, etc. Fins avui dia, la retrosíntesi es basa en reaccions experimentals però, en un futur, el sistema està preparat perquè es pugui plantejar, també, rutes sintètiques teòriques o predictives de productes que no s’han preparat o no s’ha publicat la seva síntesi.

 

 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons