Skip to Main Content

1. Guia de recursos de Psicologia

Vídeos i materials de l'àmbit temàtic

 

Academic Earth 

Cursos online que procedeixen d'universitats com ara Berkeley, UCLA, Harvard, MIT, Princeton, Stanford i Yale. 

Academic Eartch (accés Psicologia) 

Academic Earth (accés a tot el recurs)

Academic Video Online (Alexander Street)

Col·lecció de 64.000 vídeos, documentals i programes educatius majoritàriament en anglès, d'una àmplia gamma d’àrees temàtiques incloent-hi Art i Arquitectura, Educació, Psicologia, Història, Empresa, Salut, Ciència i Enginyeries, entre altres.

American Psychological Association: canal de Youtube

 

College Open Textbook és una eina d'aprenentatge en forma de curs, associat a llibres de text en obert. 

 

Coursera

Portal de recursos en obert ofert per diferents entitats.

IMPORTANT La universitat ha aconseguit un nombre limitat de llicències perquè els seus estudiants puguin accedir a tots els cursos en línia que ofereix la plataforma Coursera de forma gratuïta. Per a gestionar la distribució d’aquestes llicències, les anirem oferint per l’ordre d’arribada de les peticions fins que s’exhaureixin.

Per a sol·licitar les llicències cal que el professor responsable d’una assignatura identifiqui algun curs que pot ser d’interès per als seus estudiants, i que enviï un correu electrònic a l’adreça coursera@urv.cat indicant les següents dades:

  • Nom de l’assignatura, curs i ensenyament.
  • Nom del curs o cursos identificats a Coursera que poden ser d’interès per als estudiants. Els cursos no s’afegeixen automàticament als estudiants, ells s’hauran de donar d’alta manualment un cop es registrin a la plataforma.
  • Un llistat amb els noms i correus electròncis dels estudiants de l’assignatura, un per cada línia i separant nom cognoms i correu amb una coma. (p ex: Nom Cognom1 Cognom2, email@estudiants.urv.cat). Els professors de l’assignatura es poden afegir en aquest llistat si també volen tenir accés als continguts.

 

Cursos UNED abierta. 

Spin-off presidida per la UNED encarregada de formar amb cursos massius en línia i gratuït. 

 

 

edX és una plataforma creada per Harvard i el MIT que permet l'accés a més de 2.400 cursos online.

 

Humanities Commons. Elaborat per la Modern Language Association, Humanities Commons proporciona als humanistes de materials docents i els permet, alhora, compartir el seu treball.

 

 

JoVE és una plataforma de vídeos científics que pretén donar suport a la investigació científica i l'educació (ensenyament i aprenentatge).

 

La plataforma consta de dos productes principals: 

   - JoVE Education (vídeos educatius per a la docència i l'aprenentatge).

   - JoVE Research (JoVE Journal). És la primera revista científica revisada per parells que combina demostracions de vídeos  d'alta qualitat amb protocols de text detallats. Està indexada a PubMed/MEDLINE, Web of Science, Chemical Abstracts, Scifinder i Scopus.

 

La URV ha subscrit el producte JoVE Education i durant l'any 2024 també tindrem accés a JoVE Research.

 

​​​​​​​

 

Lumen Learning dona accés a material suplementari tals com llibres electrònics, vídeos, i altre material interactiu. Es dona feedback per als estudiants.

 

Merlot dona accés a materials i aprenentatges en línia i a eines de creació de contingut, dirigits per una comunitat internacional d'educadors, estudiants i investigadors.

 

MIT Open Courseware. Accés a més de 240 cursos del Massachusetts Institute of Technology.

 

Monográficos UOC. Selecció de recursos agrupats per temàtiques.

 

The National Science Digital Library proporciona recursos educatius online per a la docència i l'aprenentatge de les ciències i les enginyeries. Algun dels recursos pot no ser gratuït.

 

Open Course Library és una col·lecció de materials docents de gran qualitat.

 

Open Courseware Consortium és una col·lecció de materials docents de gran qualitat, elaborada per més de 200 institucions d'associacions acadèmiques d'arreu del món. 

 

Open Yale Courses proporciona conferències i altres materials de cursos seleccionats de Yale College de forma gratuïta a través d’Internet.

 

OpenStax. 

A més d’una plataforma de cursos online, és una iniciativa que proporciona als estudiants llibres de text peer-review  de  molta  qualitat. Learningpod permet seguir l'aprenentatge dels estudiants per  part dels docents i ajudar a l'aprenentatge per part dels estudiants.

 

Teaching Commons inclou llibres de text en obert, materials docents, multimèdia, etc.

 

TeacherTube és una comunitat en línea per a compartir vídeos de més de 60 temes  (matemàtiques, cieències socials, idiomes, etc.).

 

TED (Technology, Entretainment and Design) són mini-conferències d'un màxim de 18 minuts sobre diferents temes.

Repositoris de material docent

 

Teaching CommonsRepositori de recursos educatius en obert, que inclou  llibres de text, materials de curs, material multimèdia, etc. 

 

MDX (Materials docents en xarxa). 

Repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es porta a terme a les universitats membres.

 

OASIS (Openly Available Sources Integrated Search) cerca a 52 fonts de Recursos Educatius Oberts (REO) i conté a dia d'avui 385.629 registres. Es pot buscar per tipus de document (àudio, llibre de text, etc.).

 

OER Knowledge Cloud

Portal de materials docents i iniciatives de recerca elaborat per la Unesco.

 

Open Educational Resources: OERS BY TOPIC  és un bon exemple de classificació de recursos de materials educatius lliures i en obert, que inclou pàgines web, articles, cursos, recursos docents lliures, etc. 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons