Skip to main content

Guia de recursos de Psicologia

Bases de dades de l'àmbit temàtic

APA PsycInfo és una  base de dades de l’American Psychological Association especialitzada en psicologia, psiquiatria, ciències de la salut i ciències socials i del comportament. Conté aproximadament tres milions de registres i resums. Abasta al voltant de 2.500 revistes de molts països, en desenes d’idiomes, a més de tesis, ressenyes de llibres i informes. Incorpora revistes des de 1800 fins a l’actualitat.

Accedeix-hi

Psychology and Behavioral Sciences Collection dona accés al text complet de gairebé 400 títols de revistes especialitzades en psiquiatria, psicologia, processos mentals, característiques emocionals i de conducta, antropologia i mètodes experimentals.

Accedeix-hi

PSICODOC és una base de dades bibliogràfica especialitzada en psicologia i disciplines afins, elaborada pel Colegio Oficial de Psicólogos de Madrid, des de 1997. Actualment conté unes 137.645 referències bibliogràfiques de 250 revistes i uns 55.575 enllaços a text complet.

Accedeix-hi 

Guia d’ús

Pubmed és una base de dades produïda per la National Library of Medicine (EUA). Conté uns 20 milions de referències d’articles mèdics publicats en 4.600 publicacions en sèrie de l’àmbit de la biomedicina, especialment dels EUA i altres 70 països. Inclou: articles de revista, ressenyes, cartes, editorials, articles biogràfics. Abasta totes les especialitats mèdiques i paramèdiques.

Accedeix-hi

PubPsych és un sistema gratuït de recuperació d’informació per recursos psicològics. Ofereix una selecció de recursos de diferents bases de dades internacionals)amb un enfocament europeu per cobrir les necessitats de psicòlegs del món acadèmic o bé professionals.

PubPsych inclou 1.802.080 de referències bibliogràfiques ( abril de 2020 ) i ofereix, sempre que estigui disponible, enllaços al text complet i  enllaços a informació addicional.

Accedeix-hi

Bases de dades multidisciplinàries

SCOPUS és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc.

Accedeix-hi 

Web of Science és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.

Accedeix-hi 

Dialnet és un dels portals bibliogràfics més grans del món, i especialment recull la producció científica feta en llengua castellana. Centrat fonamentalment en els àmbits de les Ciències humanes, jurídiques i socials, us permetrà consultar més de 10.000 revistes, de les quals 1.090 de l’àmbit de Psicologia i Educació.

Accedeix-hi 

ÍnDICEs CSIC és una base de dades multidisciplinar del CSIC que recopila i difon articles d’investigació publicats a revistes científiques espanyoles (no inclou les revistes editades fora d’Espanya).

Accedeix-hi

Amb motiu de la crisi provocada pel COVID-19, ProQuest ha obert la seva nova plataforma ProQuest One Academic i tots els continguts dels quatre recursos que s’hi poden cercar:

ProQuest Central, Academic Complete, Academic Video Online i ProQuest Dissertations & Theses Global. Abasta tots els àmbits temàtics, i inclou més de 15.000 revistes, 2.000 diaris, més de 180.000 documents entre articles de revistes, llibres electrònics, tesis doctorals, notícies, vídeos i fonts primàries, tot consultable des d’un únic lloc.

Accedeix-hi 

Gale. Per donar suport a la comunitat educativa durant l’alerta sanitària del COVID-19, Gale ha obert l’accés a una àmplia varietat de recursos en línia de tots els àmbits temàtics, fins al 30 de juny. Inclou els següents recursos:

  • Gale Academic OneFile inclou articles de revistes acadèmiques, vídeos, podcasts i imatges de les següents disciplines: Biologia, Química, Criminologia, Economia, Ciències ambientals, Història, Màrqueting, Ciència política i Psicologia.
  • Gale in Context: Global Issues. Més de 400 portals temàtics d’informació rellevant i actualitzada sobre esdeveniments i temes d’importància internacional.
  • Gale in Context: Science. Més de 650 portals sobre temes científics, que integren publicacions, vídeos, experiments, i més.

Accedeix-hi

Com cercar bases de dades

Pots accedir a una base de dades concreta pel títol: 

Des de la caixa inicial de cerca    buscant pel nom de la base de dades

També pots consultar les disponibles per cada matèria:

Des del botó del quadre inicial del cercador:

O també:

Des del menú que apareix a la part superior dreta dins el Cercador

 

 

Videotutorial: Com accedir a les bases de dades a través del Cercador del CRAI

 

  1. Introdueix a la caixa de cerca el nom de la base de dades que t’interessi, per exemple: PSICODOC
  2. Limita els resultats al menú de l’esquerra  per Format à Lloc web
  3. Clica el botó     

Et portarà a la base de dades escollida on podràs començar a fer cerques.

Des del botó  del quadre inicial del cercador:

O bé :

Des del menú  que apareix a la part superior dreta del Cercador

  1. Clica el botó  Enllaços de la biblioteca a la part superior i selecciona Bases de dades

O bé, des del botó  del quadre inicial del cercador:

Valida’t amb les mateixes claus que utilitzes per consultar el correu electrònic de la URV o per entrar al Campus Virtual.

2. A la següent pàgina selecciona al desplegable Matèria, introdueix la que t’interessi i clica el botó Cerca

Clica al resultat de bases de dades:

I selecciona la base de dades que t’interessi:

3. A continuació clica a Accés i et portarà a la base de dades

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons