Base de dades de l’American Psychological Association especialitzada en psicologia, psiquiatria, ciències de la salut i ciències socials i del comportament. Conté aproximadament tres milions de registres i resums.
Abasta al voltant de 2.500 revistes de molts països, en desenes d’idiomes, a més de tesis, ressenyes de llibres i informes. Incorpora revistes des de 1800 fins a l’actualitat.
JoVE és una plataforma mundial de vídeos científics que pretén donar suport a la investigació científica i l'educació (ensenyament i aprenentatge).
La plataforma consta de dos productes principals:
- JoVE Education (vídeos educatius per a la docència i l'aprenentatge).
- JoVE Research (JoVE Journal). És la primera revista científica revisada per parells que combina demostracions de vídeos d'alta qualitat amb protocols de text detallats. Està indexada a PubMed/MEDLINE, Web of Science, Chemical Abstracts, Scifinder i Scopus.
La URV ha subscrit el producte JoVE Education i durant l'any 2024 també tindrem accés a JoVE Research.
PSICODOC
Base de dades bibliogràfica especialitzada en psicologia i disciplines afins, elaborada pel Colegio Oficial de Psicólogos de Madrid, des de 1997.
Actualment conté unes 137.645 referències bibliogràfiques de 250 revistes i uns 55.575 enllaços a text complet.
Base de dades produïda per la National Library of Medicine (EUA).
Conté uns 20 milions de referències d’articles mèdics publicats en 4.600 publicacions en sèrie de l’àmbit de la biomedicina, especialment dels EUA i altres 70 països. Inclou: articles de revista, ressenyes, cartes, editorials, articles biogràfics. Abasta totes les especialitats mèdiques i paramèdiques.
És un sistema gratuït de recuperació d’informació per recursos psicològics.
Ofereix una selecció de recursos de diferents bases de dades internacionals amb un enfocament europeu per cobrir les necessitats de psicòlegs del món acadèmic o bé professionals.
PubPsych inclou 1.802.080 de referències bibliogràfiques ( abril de 2020 ) i facilita, sempre que estigui disponible, enllaços al text complet i enllaços a informació addicional.
És un dels portals bibliogràfics més grans del món, i especialment recull la producció científica feta en llengua castellana.
Inclou més de 10.000 revistes de diferents àmbit temàtics de les quals:
- 261 revistes són de Psicologia
- 121 revistes de Psicologia i Educació
També pots cercar articles sobre una matèria utilitzant l'opció Documentos del menú i escrivint el terme a la casella de cerca, er exemple: "psicologia infantil"
Si cliques a la fletxa que hi ha a la casella de cerca t'apareixen més opcions de cerca on pots filtrar per anys i altres camps.
És una base de dades publicada por H.W. Wilson especialitzada en educació. Inclou 151 revistes actives a text complet, i unes 2.000 revistes que indexen i faciliten el resum del seu contingut. Cobreix aspectes essencials de l'educació i camps relacionats: educació especial, educació d'adults, educació multicultural, administració d'escoles, avaluació del professorat, etc. i també hi trobareu alguns articles sobre psicologia, etc. Inclou també referències citades, i ponències de conferències a text complet.
Podeu crear-vos un compte a "MyEbsco" per guardar les vostres cerques, citar, compartir, crear alertes, etc.
ÍnDICEs CSIC
Base de dades multidisciplinar del CSIC que recopila i difon articles d’investigació publicats a revistes científiques espanyoles (no inclou les revistes editades fora d’Espanya).
Permet buscar per revistes sobre una matèria escollint l'opció "Classificació temàtica". Introdueix el terme Psicologia per veure les revistes. Moltes de les revistes són gratuïtes.
A partir de juny de 2023 ÍnDICES CSIC deixa d'actualitzar-se però continuarem tenint accés.
Si necessites articles sobre Psicologia utilitza l'opció Documentos del menú i tens l'opció de fer una cerca simple introduint el terme d'interès o utilitzar les altres opcions de cerca: "búsqueda avanzada", "búsqueda experta" o "búsqueda por índices".
Molts dels articles són gratuïts (text complet).
Guia d'ús elaborada pel CRAI URV
SCOPUS
És una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional.
Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc.
Web of Science
És una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional.
Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.
Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, factor d'impacte, índex h, etc.
4. A la pantalla següent, cliqueu el botóper accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)
Vídeo tutorial: Accedir a bases de dades
1. Introduïu a la caixa de cerca del Cercador, la matèria sobre la qual vulgueu buscar bases de dades
2. Filtreu al menú de l'esquerra per Tipus de Recurs: "Bases de dades"
3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessi
4. A la pantalla següent, cliqueu el botó a l'apartat Veure en línia, per a poder accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons