Skip to main content

1. Guia de recursos de Psicologia

Bases de dades de l'àmbit temàtic

APA PsycInfo és una  base de dades de l’American Psychological Association especialitzada en psicologia, psiquiatria, ciències de la salut i ciències socials i del comportament. Conté aproximadament tres milions de registres i resums. Abasta al voltant de 2.500 revistes de molts països, en desenes d’idiomes, a més de tesis, ressenyes de llibres i informes. Incorpora revistes des de 1800 fins a l’actualitat.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

PSICODOC és una base de dades bibliogràfica especialitzada en psicologia i disciplines afins, elaborada pel Colegio Oficial de Psicólogos de Madrid, des de 1997. Actualment conté unes 137.645 referències bibliogràfiques de 250 revistes i uns 55.575 enllaços a text complet.

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Psychology and Behavioral Sciences Collection dona accés al text complet de gairebé 400 títols de revistes especialitzades en psiquiatria, psicologia, processos mentals, característiques emocionals i de conducta, antropologia i mètodes experimentals.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Pubmed és una base de dades produïda per la National Library of Medicine (EUA). Conté uns 20 milions de referències d’articles mèdics publicats en 4.600 publicacions en sèrie de l’àmbit de la biomedicina, especialment dels EUA i altres 70 països. Inclou: articles de revista, ressenyes, cartes, editorials, articles biogràfics. Abasta totes les especialitats mèdiques i paramèdiques.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

PubPsych és un sistema gratuït de recuperació d’informació per recursos psicològics. Ofereix una selecció de recursos de diferents bases de dades internacionals amb un enfocament europeu per cobrir les necessitats de psicòlegs del món acadèmic o bé professionals.

PubPsych inclou 1.802.080 de referències bibliogràfiques ( abril de 2020 ) i ofereix, sempre que estigui disponible, enllaços al text complet i  enllaços a informació addicional.

Accedeix-hi

Bases de dades multidisciplinàries

Dialnet és un dels portals bibliogràfics més grans del món, i especialment recull la producció científica feta en llengua castellana.

Inclou més de 10.000 revistes de diferents àmbit temàtics de les quals:

260 revistes són de Psicologia

121 revistes de Psicologia i Educació

 

També pots cercar articles sobre una matèria utilitzant l'opció Documentos del menú i escrivint el terme a la casella de cerca, er exemple: "psicologia infantil"

 

 

I si cliques a la fletxa que hi ha a la casella de cerca t'apareixen més opcions de cerca on pots filtrar per anys i altres camps

 

 

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

ÍnDICEs CSIC és una base de dades multidisciplinar del CSIC que recopila i difon articles d’investigació publicats a revistes científiques espanyoles (no inclou les revistes editades fora d’Espanya).

Permet buscar per revistes sobre una matèria escollint l'opció "Classificació temàtica". Introdueix el terme Psicologia per veure les revistes. Moltes de les revistes són gratuïtes. 

 

Si necessites articles sobre Psicologia utilitza l'opció Documentos del menú i tens l'opció de fer una cerca simple introduint el terme d'interès o utilitzar les altres opcions de cerca: "búsqueda avanzada", "búsqueda experta" o "búsqueda por índices". 

Molts dels articles són gratuïts (text complet).  

 

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

SCOPUS

És una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional.

Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc.

 

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Web of Science 

És una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional.

Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.

Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, factor d'impacte, índex h, etc.

 

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Com cercar bases de dades

Pots accedir a una base de dades concreta pel títol: 

Des de la caixa inicial de cerca    buscant pel nom de la base de dades

També pots consultar les disponibles per cada matèria:

Des del botó del quadre inicial del cercador:

O també:

Des del menú  que apareix a la part superior dreta dins el Cercador

 

 

Vídeo tutorial: Com accedir a les bases de dades a través del Cercador del CRAI

 

  1. Introdueix a la caixa de cerca el nom de la base de dades que t’interessi; per exemple: PSICODOC.
  2. Limita els resultats al menú de l’esquerra  per Format a Lloc web.
  3. Clica el botó     

Et portarà a la base de dades escollida, on podràs començar a fer cerques.

Des del botó  del quadre inicial del Cercador:

O bé :

Des del menú  que apareix a la part superior dreta del Cercador.

  1. Clica el botó  Enllaços de la biblioteca a la part superior i selecciona Bases de dades.

O bé, des del botó  del quadre inicial del Cercador:

Valida’t amb les mateixes claus que utilitzes per consultar el correu electrònic de la URV o per entrar al Campus Virtual.

2. A la pàgina següent selecciona al desplegable Matèria, introdueix la que t’interessi i clica al botó Cerca.

Clica al resultat de bases de dades:

I selecciona la base de dades que t’interessi:

3. A continuació clica a Accés i et portarà a la base de dades.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons