Skip to Main Content

CRAI Inclusiu: Què t'oferim?

Presentació i contacte

El CRAI de la URV treballem per tal d'esdevenir un espai inclusiu i accessible per tothom. En aquesta guia et presentem totes les instal·lacions, equipaments, serveis, eines 2.0 i fons documental adaptat que posem a la teva disposició. 

També volem oferir-te una atenció propera i personalitzada. Per això, si tens alguna necessitat específica en aquest àmbit, pots adreçar-te a crai.inclusiu@urv.cat 

Instal·lacions

 

Rampa d'accés al CRAI campus Sescelades

 

  • Places d'aparcament accessibles: campus Bellissens, Catalunya, Sescelades i Vila-seca.
  • Accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda: tots els CRAI de campus*

*L'accés al CRAI Medicina i Ciències de la Salut s'ha de fer pel carrer Vapor Nou, ja que l'entrada principal no està adaptada. En cap de setmana, heu de trucar al telèfon 977759332 perquè el personal us obri la porta.

  • Ascensor: tots els CRAI amb més d'una planta disposen d'ascensor.
  • WC accessibles: tots els campus.
  • Taulells d'atenció i informació accessibles: tots els CRAI.

Plànols d'accessibilitat als centres de la URV

Equipaments específics

AuricularsAuriculars

Tots els CRAI de campus.


                Gravadores de veuGravadores de veu

Tots els CRAI de campus (excepte CRAI seu Vilafranca del Penedès).


            Lupa de televisióLupa de televisió

CRAI campus Catalunya. Aula d'informàtica de la Planta 0.

 Amplifica la imatge fins a 46 augments. Permet a les persones amb baixa visió llegir llibres convencionals. També és útil per treballar amb imatges, texts antics, cartografia, etc.


      Escànner OCR Escànner OCR

Factoria CRAI campus Catalunya.

Impressora multifunció amb opció d'escaneig OCR. Si necessites fer ús d'aquest servei, pots fer una reserva prèvia contactant amb la Factoria mitjançant el correu crai.factoria@urv.cat.


Ratolí amb bola de seguiment

CRAI campus Catalunya i CRAI campus Sescelades

Ratolí amb bola de seguiment (trackball) model Logitech TrachMan Marble. La bola de seguiment facilita un control precís del cursor a les persones amb dificultats motores.

Serveis adaptats als usuaris amb alguna discapacitat o necessitat especial

 

  • Coneix el CRAI Inclusiu. Concerta una visita personalitzada on t'explicarem tots els recursos i serveis adaptats que posem a la teva disposició i coneixeràs de primera mà les instal·lacions del CRAI. Contacta amb crai.inclusiu@urv.cat.

  • Accés i consulta dels documents. Si no pots cercar directament els documents als prestatges, el personal del CRAI et facilitarà la informació i els documents que necessitis. Et recomanem fer-ne una reserva prèvia perquè els trobis preparats per recollir al taulell de préstec.

  • Préstec delegat. T'oferim l'opció de delegar el préstec a una altra persona presentant el document d'autorització al taulell del CRAI (PROPERAMENT)

  • Ampliació excepcional del termini de préstec. Si necessites fer ús d'aquest servei, contacta amb crai.inclusiu@urv.cat.

  • Préstec especial de documents per adaptar-los a un format accessible. Si requereixes d'un document per ser digitalitzat, transcrit, etc. per una entitat externa, contacta amb crai.inclusiu@urv.cat (PROPERAMENT)
  • Caselles accessibles al Pres-TECH: el CRAI ofereix un servei d’autopréstec de portàtils, espais i equipaments amb caselles accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda.

Documents en formats adaptats

Fons documental del CRAI
  • Àudiollibres: tots els CRAI de campus.
  • Contes en Braille: CRAI campus Sescelades, Terres de l'Ebre i seu Baix Penedès.
  • Lectura fàcil: CRAI campus Catalunya, Sescelades, Terres de l'Ebre i seu Baix Penedès.
  • Llengua de signes: CRAI campus Sescelades, Terres de l'Ebre i seu Baix Penedès.
Altres plataformes

Eines 2.0

Lectors de pantalla

 

  • BalabolkaPrograma de text a veu (TTS). Pot llegir el text en pantalla en format  AZW, AZW3, CHM, DjVu, DOC, DOCX, EML, EPUB, FB2, FB3, HTML, LIT, MD, MOBI, ODP, ODS, ODT, PDB, PDF, PPT, PPTX, PRC, RTF, TCR, WPD, XLS y XLSX i guardar-ho en format WAV, MP3, MP4, OGG o WMA.
     
  • Read Aloud- Browser ExtensionExtensió per navegadors Chrome, Firefox i Edge que permet seleccionar el text de la pantalla i llegir-ho en format de so. Més de 40 idiomes disponibles. Es pot configurar la velocitat o el to, entre altres opcions 
     
  • NVDAPermet a les persones cegues i amb discapacitat visual accedir i interactuar amb el sistema operatiu Windows i altres aplicacions com word i excel a més de chrone, mozilla, Firefox, clients de correu electrònic o reproductors de música. 

  • Orca (Linux). Software lliure de lector de pantalla que està integrat a l'entorn d'escriptori de Linux Gnome. Fa lectura a l'usuari el contingut de finestres, menús i elements dels programes utilitzats. 

 

Magnificadors de pantalla

  • MagniferUtilitat de lupa per pantalla. Disposa de selecció de nivell de zoom.
Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons