Skip to Main Content

Fons Herbert S. Klein

Libguides del donatiu del Dr. Herbert S. Klein al CRAI campus Catalunya

Biografia de Herbert S. Klein


El Dr. Herbert S. Klein (nascut el 6 de gener de 1936) és un historiador americà. Va néixer a Nova York, al barri del Bronx. Després de graduar-se a l'institut Far Rockaway, va assistir a la Universitat de Syracuse de 1953-1955 i va continuar a la Universitat de Chicago, on va obtenir la llicenciatura en història el 1957, el màster al 1959 i el doctorat d'història i antropologia el 1963. Va ensenyar història llatinoamericana a la Universitat de Chicago del 1962 al 1969, on va passar a ser professor associat amb permanència. Després va ensenyar a la Universitat de Columbia del 1969 al 2005, sent nomenat professor d'història del Gouverneur Morris el 2003. Es va retirar de Columbia el 2005 i va ser nomenat professor d'història i director del Centre d'Estudis Llatinoamericans de la Universitat d'Stanford del 2005 al 2011.

Les seves principals àrees d'interès són la història social comparada, els mètodes quantitatius en la investigació històrica i història demogràfica. Ha publicat uns 25 llibres que tracten sobre la història de l'esclavitud, el comerç atlàntic d'esclaus, la història fiscal colonial i la història demogràfica, i ha publicat extensament sobre la història de Bolívia, el Brasil i els Estats Units. Herbert S. Klein, també és autor d'uns 175 articles en anglès, espanyol, portuguès, francès i alemany sobre temes d'història llatinoamericana i nord-americana comparada. 

 

Text extret i resumit de la Wikipèdia [consulta: 11/01/2021]

Foto extreta de: https://www.hoover.org/sites/default/files/styles/page_main/public/fellows/images/herb_klein.jpg

Pregunta'ns

Pregunta

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons