Skip to Main Content

Fons Herbert S. Klein

Libguides del donatiu del Dr. Herbert S. Klein al CRAI campus Catalunya

Contingut del fons

El professor Herbert S. Klein és l’expert més destacat i reconegut al món del que es podria anomenar “Història Atlàntica”. Ha publicat estudis sobre la història econòmica, demogràfica, social i política dels EE.UU., de diferents països llatinoamericans (Argentina, Bolívia, Brasil o Mèxic, principalment), d’Amèrica Llatina en conjunt, i d’Espanya. Ha estat “professor d’història Gouvernor Morris” a Columbia University, tal vegada la distinció més important que concedeix aquesta universitat.  

El Fons Klein de la URV fou donat pel mateix Dr. Herbert S. Klein el maig de 2009 a la Universitat Rovira i Virgili per tal d’incorporar-los a la col·lecció general o de posar-los a disposició dels usuaris. Es troba integrat al fons bibliogràfic del CRAI campus Catalunya, i està format per aproximadament 3500 documents entre llibres i títols de revistes. 

Atesa la seva especialitat, el fons respon principalment a estudis sobre aspectes econòmics, històrics, socials i polítics d’Amèrica llatina, però no falten monografies sobre historiografia, metodologia de la investigació en ciències socials o estadística. Hi ha també una representativa part de biografies dels protagonistes de la història llatinoamericana, així com obres literàries de l’àmbit de la seva especialitat.  

Es pot afirmar que hi ha una excel·lent representació de les principals editorials universitàries (Cambridge, Columbia, Princento, Oxford, Philadelphia, Stanford, Minas Gerais, Quito, Sao Paulo, UNAM, entre moltes d’altres), i dels principals centres d’investigació d’arreu (com el CSIC, El Colegio de México, Instituto de Estudios Peruano, el Centro de Investigaciones Históricas de la Universidad Veracruzana o l’Institute of Latin American Studies suec).  

Les dates de publicació dels documents (entre 1918 i 2009) ens informen de la presència de materials que són primeres fonts d’informació, així com d’edicions difícilment accessibles per històriques i no reeditades: podríem afirmar que, aproximadament un 65% del fons són exemplars únics al catàleg col·lectiu de les universitats catalanes.  

 

Títols rellevants:  

El doctor Montes y la política liberal / Casto Rojas. La Paz, Bolivia : [s.n.], 1918 

Situación económica y financiera de Bolivia / René Gutiérrez Guerra. La Paz Ed. Universo 1940  

Historia colonial de La Paz / Victor Santa Cruz [La Paz], [Editorial Renacimiento], [1942] (la URV és l'única institució que disposa d'aquest títol a OCLC

Accés a tot al fons Herbert S. Klein al catàleg de la URV

Obres escrites per Herbert S. Klein al CRAI campus Catalunya

Pregunta'ns

Pregunta

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons