Skip to Main Content

Repositori institucional

Sobre el repositori

El repositori institucional de la URV és un dipòsit de documents digitals que inclou la producció docent i investigadora dels membres de la comunitat universitària, com ara articles encara no publicats (preprints), articles revisats per parells (postprints), articles publicats, conjunts de dades de recerca, treballs de fi de grau i màster, tesis doctorals, material docent i altres documents que puguin interessar per generar coneixement. També està obert a totes les institucions que integren el Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud que vulguin utilitzar-lo amb caràcter cooperatiu.

Els objectius del repositori institucional són:

  • Augmentar la visibilitat de la producció docent i investigadora dels autors i de la mateixa Universitat Rovira i Virgili com a institució universitària de docència i recerca i, al mateix temps, facilitar-hi l'accés de forma gratuïta, d'acord amb la Política institucional d’accés obert de la URV (Consell de Govern, 25 de febrer de 2016).
  • Afegir valor a la producció docent i investigadora, proporcionar identificadors permanents i mecanismes de preservació.

El repositori institucional de la URV garanteix l’accés perpetu i la preservació dels continguts emmagatzemant-los en servidors segurs de la Universitat i compleix amb els requeriments tècnics necessaris per garantir la interoperabilitat amb altres sistemes d'informació.

La Red de Bibliotecas Universitarias, en la mateixa línia d'altres associacions i consorcis de biblioteques d'arreu del món,  ha publicat recentment un manifest en defensa dels repositoris d'accés obert per tal de reivindicar la seva importància  per al desenvolupament de la investigació i l'acompliment amb els requeriments de la ciència oberta. El podeu consultar des d'aquest enllaç.

 

Llicències

Les metadades dels registres dipositats al repositori institucional de la URV disposen d’una llicència CC-by 3.0 ES Creative Commons CC-by 3.0 ES que autoritza que es comparteixin i s'adaptin sempre que se’n reconegui l'autoria.

Aquesta llicència fa referència exclusivament a les metadades associades als documents dipositats i en cap moment substitueix o altera les llicències i permisos propis de cada un.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons