Skip to Main Content

CINAHL (Cumulative Index to Nursing & Allied Health Literature)

És una base de dades de referències bibliogràfiques d’infermeria i altres disciplines afins.

Cerca amb encapçalaments de CINAHL

Cliqueu damunt “Encapçalaments de CINAHL” del menú superior. Trobareu aquesta pantalla que és un buscador de les matèries oficials que utilitza la base de dades.

undefined

Cerquem utilitzant el llenguatge natural (sempre en anglès) i escollim entre les opcions:

  • El término empieza por.
  • El término contiene.
  • Ordenado por rellevància.

Executarem la cerca.

Us apareixerà un seguit de termes. Tots els enllaçables són encapçalaments controlats de CINAHL. Els termes sense enllaç són termes no acceptats i us indiquen que utilitzeu l’acceptat.

Si cliqueu damunt d’algun dels encapçalements, veureu amb detall l’arbre de matèries (és a dir: les matèries que té el concepte per damunt, més generals, i les que té per sota, que són més especifiques).

Si seleccioneu algun encapçalament, se us obrirà a la dreta una columna amb tots els subencapçalaments. Des d’aquí podeu triar si els voleu incloure tots a la cerca bibliogràfica, o només alguns.

undefined

Tot el que seleccioneu us apareixerà al requadre de la dreta, des d’on podreu enviar els termes a la cerca bibliogràfica clicant a “Bases de datos de investigación”.

Podeu clicar les opcions:

  • Expandir (+): Si el seleccioneu, es recuperaran registres bibliogràfics que tinguin com a matèria l’encapçalament que heu posat i a més altres de relacionats (més específics)
  • Concepto principal: Si el seleccioneu, es recuperaran registres bibliogràfics que encara que tinguin més encapçalaments, el que heu triat serà el principal.

I si seleccioneu diversos encapçalaments, els podeu combinar amb els operadors booleans AND i OR.

undefined

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons